19 / 04 / 2024

Fi-yaka'dan 2 dev proje!

Fi-yaka'dan 2 dev proje!

Fi-Yapı İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Fikret İnan Türkiye'nin 1 numaralı emlak ve konut sitesi www.emlakkulisi.com'a açıkladı: Yakında 2 dev projeye başlıyoruz.



Yapı Kredi Koray'a ait Mor Ada projesini aldıklarını doğrulayan İnan şunları söyledi: "Prensipte anlaştık. Nihai imzaları atmadık. Arsayı aldığımız şirket halka açık olduğu için fiyatı açıklamamız doğru olmaz. 53 bin metrekarelik bu arsaya Mor Ada projesini inşa etmeyeceğiz. Mor Ada güzel bir proje. Fakat ticari tarafı zayıf. Yine lüks bir proje yapacağız. Son derece iddialı olacak. 23 Temmuz'da düzenleyeceğimiz bir basın toplantısıyla tüm detayları açıklayacağız" dedi.

Adapazarı'nda da 357 bin metrekare alanlı dev bir arsa aldıklarını kaydeden Fikret İnan, "Buraya Adapazarı'nın en büyük konut projesini inşa edeceğiz. Deyim yerindeyse neredeyse bir şehir kuracağız" dedi.

Fi-Yapı'nın bundan böyle arsa konusunda strateji değiştirdiğini vurgulayan Fikret İnan, "Artık tüm projelerimizi kendimize ait arsalar üzerinde gerçekleştireceğiz. Kat karşılığı veya hasılat paylaşımı ile iş yapmayacağız. Bu modelle iş yaparsak hem pahalıya geliyor. Tüketici yüksek fiyattan ev alıyor. Hem biz para kazanamıyoruz. Parayı arsa sahibi kazanıyor. Biz de iş yapmış oluyoruz. Bu stratejimiz tüm sektöre örnek olacak" diye konuştu.

İnan Fi-Yapı'nın önümüzdeki günlerde yeni dev projelere start vermek için çalışmalarını sürdürdüğünü sözlerine ekledi.

Tebernüş Kireçci/ Emlakkulisi.com


Geri Dön