26 / 04 / 2024

Fi Yapı 10 ilde yeni projeye başlayacak!

Fi Yapı 10 ilde yeni projeye başlayacak!

Fi-Yaka Esenşehir'de siz Fi-Center'da alışverişiniz yaparken çocuklarınız kreşte güvende olacak



Fiyapı'nın Fi-Yaka Esenşehir projesi, 3+1 dairelerin yer aldığı toplam 16 bloktan oluşuyor. Tünel kalıp sistemiyle inşa edilen Fi-Yaka'da Fi Center adıyla alışveriş merkezi de bulunuyor. Şehrin kalabalığından, gürültüsünden uzakta, size içinde yer alacak ve her türlü ihtiyaca cevap verecek kapasitedeki alışveriş merkezi Fi-Center'da Fi-Yaka Esenşehir sakinleri keyifle alışveriş yapabilecek. Fi-Center'a alışverişe giderken, çocukları da güven içinde sitenin kreşine bırakmak mümkün olacak. Fi-Yaka Esenşehir'de spor salonu da olacak. Aileler aynı site içinde alışveriş keyfi yaşayabilecek, spor yapacak, açık ve kapalı yüzme havuzlarının tadını çıkaracak. Fi-Yaka Esenşehir'de açık-kapalı otoparklar, açık teraslar, kreş, çocuk oyun alanları, tenis kortu, voleybol ve basketbol sahaları, yürüyüş alanları olacak. 135 metrekarelik 3+1 dairelerin 149 bin liradan başladığı, proje Esenyurt'un hem kaliteli hem en uygun fiyatlı projelerinden biri. 832 daire ve alışveriş merkezinden oluşan Fi-Yaka Esenşehir'in birinci etabında yaşam başladı. Kasım ayında ise ikinci etabın tamamı teslim edilecek.

Fi-Yaka Tuzla-1 yüzde 70 kazandırdı, Tuzla-3 12 ayda teslim edilecek
Fiyapı, Tuzla'ya da damgasını vuruyor. Fi-Yaka Tuzla projelerine güvenenlere çok kazandırdıklarını aktaran Fikret İnan, "2+1 dairelerden oluşan Fi-Yaka Tuzla-1 projemizi geçen yıl satışa çıkardık, 110 metrekarelik 2+1'leri 89 bin TL'den satışa çıkarmıştık, proje 1 yılda tamamlandı ve evler teslim edildi. Şu an aynı dairenin piyasadaki fiyatı 169 bin TL. Yani 1 yıl gibi kısa bir sürede daire sahibi yüzde 70 kazandı" diyor. Tamamı kısa sürede satılan 238 konutluk Tuzla-2 projesinin kaba inşaatı da Mayıs ayında bitecek. Proje, söz verilen tarihten önce teslim edilecek. Fi-Yaka Tuzla-3,12 ay gibi kısa bir sürede yapılıp sahiplerine teslim edilecek.

İnşaat sektörünün en hızlı büyüyen firmalarından Fiyapı'nın en iddialı projesi olan 3 bin 185 konutluk Fi-Side'da, 66 metrekare 1+1'den 190 metrekare 3+1'e kadar tüm dairelerde 'akıllı yaşam konsepti' ile konforlu bir yaşam için gerekli olan herşey evlerin içine taşınacak. Fiyapı Yönetim Kurulu Başkanı Fikret İnan, "Fi-Side ilk satışa çıktığında 59 bin liradan satılan 66 metrekarelik 1+1 daireler İlk gün satıldı. Kasımda 69 bin lira olan 77 metrekare daireler şu an 89 bin liradan satılıyor" dedi.

Gayrimenkul sektörünün deneyimli ve güvenilir isimleri tarafından kurulan FİYAPI A.Ş., krize rağmen en hızlı büyüyen inşaat şirketleri arasında dikkat çekti. Hayata geçirdiği tüm projelerde kaliteli, sosyal ve nitelikli yaşam alanları sunmayı hedefleyen FİYAPI A.Ş., yoğun ilgi gören projelerinin yanı sıra, gelecek dönemde hayata geçirmeyi planladığı projelerle de adından söz ettirecek. FİYAPI Yönetim Kurulu Başkanı Fikret İnan, 'kaliteli projeleri sektördeki en uygun fiyatlarla satışa sundukları' iddiasını taşıyor.

Havuz ortasında 1.5 dönüm ada
Fiyapı'nın, projelerinde 'Herkes İçin Kaliteli Yaşam' ilkesini benimsediğini bildiren Fikret İnan, "Projelerimizi yoğun AR-GE (araştırma-geliştirme) çalışmaları sonucunda hayata geçiriyoruz" diyor. Fiyapı olarak, 7 bin konutun inşaatına devam ettiklerini bildiren Fikret İnan, "Satışı devam eden projelerimiz içinde hem 3 bin 185 daire sayısı ile hem Türkiye'nin ilk kez tanışacağı 'akıllı yaşam konsepti' ile Fi-Side başta geliyor. Bahçeşehir'de 54 bin metrakare (54 dönüm) arazi üzerine inşa edilmeye başlanan Fi-Side'da, 20 bin metrekare ticari alan, 100 bin metrekare otopark olacak" diye konuşuyor. Fi-Side projesinin, 4 bin metrekare yüzme havuzu ve havuzun içinde 1500 metrekare büyüklüğündeki Kıbrıs adası'yla farklı olduğu kadar, bölgenin en geniş yapı projelerinden biri olduğunu vurgulayan Fikret inan, şu detayları verdi:

1 ayda 2 bin daire satıldı
"Fi-Side projemizde brüt 66 metrekareden başlayıp 190 metrekare kadar değişen 1+1, 2+1 ve 3+1 daire seçenekleri var. Akıllı yaşam konsepti' ile konforlu bir yaşam için ihtiyaç duyulan herşey evlerin içine taşınacak. Fiyapı olarak en iddialı projemiz Fi-Side. Fi-Side'da, çok uygun fiyatlara, çok kaliteli bir proje ortaya çıkarıyoruz. Fi-Side'in en önemli özelliği hem bölgenin standartları yüksek,  en kaliteli projesi olması hem de çok uygun fiyatlar ve uygun ödeme koşullarıyla satılması. Projenin en önemli avantajları lokasyonu ve daire fiyatları. Bahçeşhir merkeze sadece 2 kilometre uzaklıktaki Fi-Side, satışa çıktığı günden itibaren 1 ay içinde 2 bin daire satıldı. Fi-Side projesinde yıl sonuna kadar kaba inşaatın yüzde 70'i tamamlanacak."

3+1'ler yüzde 40 primlendi
Fi-Side'dan daire alanlar 4 ayda ortalama yüzde 35 kazançlı çıktı. Proje ilk satışa çıktığında 59 bin liradan satılan 66 metrekarelik 1+1 daireler, ilk günden sahiplerini buldu. Kasım ayında satışa çıkan ve iki kez zam gören projede, 1+1'lik diğer dairelerin fiyatları, yaklaşık yüzde 30 primle 20 bin TL arttı. İlk kampanyada 69 bin TL'den satılan 77 metrekarelik daireler şu an 89 bin TL'den satılıyor. Dolayısıyla Fi-Side projesinde fiyat aralığı, 89 bin lira ile 190 metrekarelik dairelerde 345 bin TL arasında değişiyor. Fiyapı'nın ilk kampanyasında 249 bin liradan satılan 190 metrekarelik 3+îler ise yaklaşık 4 ayda 96 bin lira prim yaptı. Böylece 3+1 dairelerde ise prim, yüzde 40'a yaklaştı.

Akıllı ekrana dokunarak bir tuşla alışveriş yapıp doktora danışacaksınız
Fiyapı'nın Bahçeşehir'deki iddialı projesi Fi-Side'da bütün dairelerin içinde yer alacak "akıllı yaşam konsepti" ile 'akıllı ekran'a dokunarak bir tuşla alışveriş yapmak, bir tuşla doktorunuzu karşınızda bulup sağlık sorunlarınız için danışmanız mümkün olacak. Fi-Side'da yaşam başladığında site sakinleri akıllı ekranda birkaç tuşa dokunarak spor derslerine de salona gitmeden evden katılabilecek. Ayrıca, yine eğitim kurumuna gidemediğiniz durumlarda PC ekrandan evden canlı olarak ders alabileceksiniz. Akıllı yaşam konseptinde sağlık hizmeti, alışveriş, spor ve eğitim için sadece evdeki akıllı ekranın tuşuna dokunmanız yeterli olacak, ilk kez bir konut projesinde uygulanacak 'akıllı yaşam konsepti'nin asıl amacı, yoğun çalışma temposundaki İstanbullular'ın hayatını kolaylaştırmak.

Beylikdüzü'ne farklı bir vizyon getirme iddiasıyla projelendirdikleri Fi-Tower projesinde, 33'er katlı kuleler olacağını hatırlatan FİYAPI Yönetim Kurulu Başkanı Fikret İnan, "Fi-Tower, 54 ve 60 metrekarelik 1+1, 110 metrekarelik 2+1 daire seçeneği sunan 33'er katlı 2 kuleden oluşuyor. Beylikdüzü'ndeki bu projemizde toplamda 1725 konut var" dedi. Fi-Tower, açık ve kapalı yüzme havuzları, açık kapalı otoparkları, kreş, çocuk parkları, fitness ve oyun alanları, basketbol ve voleybol sahaları, amfi tiyatrosu ve 24 saat kameralı güvenlik sistemiyle bölgenin en kaliteli ve fiyatı da en uygun projelerinden biri oldu. Fikret inan, Fi-Tower'in kaba inşaatının tamamının bu yıl sonuna kadar tamamlanacağını, yüzde 30'luk kısımda da ince işlerin tamamlanacağını bildirdi ve "Eylül 2011'de 1725 dairenin tamamı teslim edilecek" dedi.

Gebze projesine başlıyor Sakarya'da 5 bin konut yapıp adına üniversite kuracak
Fiyapı, 360 daireden oluşacak Gebze projesini de kısa süre içinde satışa sunacak. Gebze'nin merkezindeki en şık ve büyük sitelerden biri olacak projede her türlü sosyal donatılar yer alacak. 24 ayda teslim edilecek poje, Fiyapı'nın istanbul dışındaki ilk projesi olacak. Fiyapı'nın Sakarya'daki arazisinde de proje çalışmaları devam ediyor. Fikret İnan, "2011 yılında Sakarya'daki projenin inşaatına başlayacağız. Projede tahminen 5 bin konut, alışveriş merkezi, otel, ilköğretim okulu, mühendislik ve mimarlık üzerine eğitim verecek olan Fikret İnan Üniversitesi olacak. 2011'de  Ankara  ve izmir başta olmak üzere ilk etapta 10 ilde yeni projeye başlamayı planlıyoruz" diye konuşuyor.

2009'da 3 bin 700 konut sattı
Fiyapı'nın 2009 yılında kriz dinlemeyip 3 bin 700 konut sattığını bildiren Fikret inan "Hemen hemen tüm projelerimizi 2009 yılında sattık. Bir tek Kasım 2008'de Fi-Yaka Esenşehir'e başladık. Dolayısıyla projelerimizin tamamına yakınını 2009'da sattık.


Geri Dön