05 / 05 / 2024

FIA Başkanı Jean Todt, Muğla'dan yer bakıyor!

FIA Başkanı Jean Todt, Muğla'dan yer bakıyor!

Geçtiğimiz günlerde Türkiye'de Dünya Ralli Şampiyonası (WRC) yapıldı. Dünya çapında yapılan tanıtımı sayesinde 850 milyon insana ulaşıldı. FIA Başkanı 2018 içerisinde WRC takviminde bulunan ülkelerdeki yarışlardan sadece Türkiye'ye geldi.



Hatırlanacağı üzere 2016 yılbaşı geçesi İstanbul Ortaköy'de ünlü gece kulübü Reina'ya bir terör saldırısı düzenlenmişti. FIA Başkanı Jean Todt, eşi Michelle Yeoh ile İstanbul'a gelerek Reina'ya taziye ziyaretinde bulunması ile dikkat çekmişti. Yeoh, Hong-Konglu bir aktris, dansçı ve yapımcı. Michelle Khan olarak da biliniyor.

Para Dergisi'nde yer alan habere göre Malezya'nın Ipoh şehrinde doğmuş bir Çinli. 1997'de de People dergisi tarafından dünyanın en güzel 50 insanı arasında gösterilmişti. 1983'te Malezya Güzellik Kraliçesi seçilmişti. Arkadaşımız İdil Taraklı'nın öğrendiğine göre Jean Todt organizasyondan çok memnun kalmış. Muğla ve çevresine de hayran kalan Todt, "Burada bana bir yer bulun, ev yapmak istiyorum" demiş. 

Yetkililer, Muğla ve çevresinde kendisine uygun bir yer bulmanın oldukça zor olduğunu ama araştıracaklarını söylemişler. Aynı yetkililer, böyle isimlerin Türkiye'deki turizm bölgelerine yerleşmesinin o bölgenin gelişmesi için çok önemli olduğuna dikkat çekiyor ve "Bir yerin değerlenmesi için önemli isimlerin orada olması lazım" diyorlar.
 


Geri Dön