28 / 03 / 2024

Fikirtepe Businist projesi yüzde 65 prim sağlayacak!

Fikirtepe Businist projesi yüzde 65 prim sağlayacak!

Selimoğlu İnşaat, Vartaş Yapı ve Rochel Yapı'nın ortaklığıyla kurulan SVR Grup'un projesi olan Businist'in ön talep toplanan birinci etabında 393 ofis ve 22 mağaza bulunuyor...



İstanbul'da kentsel dönüşümün simge alanı haline gelen Fikirtepe'nin ilk ofis projesi olan Businist görücüye çıktı. Selimoğlu İnşaat, Vartaş Yapı ve Rochel Yapı'nın ortaklığıyla kurulan SVR Grup'un projesi olan Businist'in ön talep toplanan birinci etabında 393 ofis ve 22 mağaza bulunuyor. 


Selimoğlu İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Aydoğan Selimoğlu, uzun süren uğraşların ardından ruhsatta son aşamaya geldiklerini belirterek, kısa süre içinde ruhsatı alıp resmi satışlara başlayacaklarını açıkladı. Selimoğlu, Businist'in Fikirtepe'nin az sayıdaki ticari projelerinden biri olduğunu dile getiren Selimoğlu, ruhsatı aldıktan sonra iki yıl içinde inşaatı tamamlayacaklannı söyledi. Aydoğan Selimoğlu, Businist projesinde hak sahipleriyle yüzde 56 üzerinden anlaştıklannı belirterek, ruhsat sürecinin uzamasının kendilerini zor durumda bıraktığını ancak projenin finansmanının hazır olduğunu söyledi. 


Fikirtepe'de toplamda 9 adayla ilgilendiklerini ve farklı projeleri hayata geçireceklerini aktaran Selimoğlu, yalnızca bu projede 270 bin metrekarelik ticari alanlardan oluşan inşaat yaptıklarını ve bunun Türkiye'nin en büyüklerinden biri olduğunu kaydetti. 


Yüzde 65 prim yapar


Vartaş Grup Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Faruk Barata, projenin şimdiden yoğun ilgi gördüğünü ve resmi satışlarla birlikte hızlı bir satış oranı yakalamayı beklediklerini söyledi. Barata, toplam yatırım değeri 550 milyon lira olan  metrekare satış fiyatlarının 4 bin dolar başlayıp 6 bin dolara kadar çıktığını vurguladı Projenin, ilk satış fiyatları itibariyle yatırımcılara iyi oranlarda prim kazandıracağını kaydeden Ömer Faruk Barata, "Businist'ten şimdi alanlar en az yüzde 65 kazanacak. Bölgedeki gelişime göre bu oran artabilir" dedi. 



Milliyet Ege 


Telefon: 0 216 407 24 00 - 01 - 02 - 03 - 04

Web: www.businist.com


Geri Dön