19 / 04 / 2024

Fikirtepe'de 57 yapı adasının 25’inde anlaşma sağlandı!

Fikirtepe'de 57 yapı adasının 25’inde anlaşma sağlandı!

Fikirtepe’de master plan onaylandı, 1.5 ay içinde altyapı çalışmaları başlıyor. Fikirtepe Platformu Başkanı Nuhoğlu, “100 yılın ihtiyaçlarına cevap veren bir altyapı olacak” dedi



Kentsel dönüşümün sembolü haline gelen Fikirtepe’de 57 yapı adasının 25’inde anlaşmalar tamamlandı ve projeler oluşturulup çalışmalar başladı. E5 hattındaki projelerin ise inşaatları yıl sonunda tamamlanma noktasına geliyor. Bölgede yaşam 2017’nin ilk çeyreğinde başlamış olacak. Bölgede toplam 35 bin konut, 2 bin 500 ticari alan yer alacak. Fikirtepe Platformu Yönetim Kurulu Başkanı Ali Nuhoğlu, bölgenin altyapısıyla, yollarıyla, sosyal kültürel alanlarıyla tamamen çözülmüş bir kent merkezi olacağını söyledi. Nuhoğlu, “Başlayan projelerde de tüm terkleri oluşan master plana göre yaptık. Büyükşehir tarafından onaylandı. Bakanlık tarafından da kabul edildi. Bakanlık ve büyükşehirle yaptığımız görüşmelerde önümüzdeki 100 yılın ihtiyaçlarına cevap verecek bir altyapı öngörüsüyle hareket ediyoruz” diye konuştu.



Fikirtepe’de 57 adanın 35’inde iş yapan firmaların katılımıyla kurulan Fikirtepe Kentsel Dönüşüm Derneği bünyesinde çalışan Fikirtepe Platformu, hem hak sahipleri, hem firmalar, hem de bürokrasi ve gelecek ev sahiplerine destek sağlıyor. Platform üyeleri; Baysaş, CC Group, dumankaya, Ekşioğlu Yapı, Emay, Erkan Grup, Güral İnşaat, Haldız İnşaat, Nuhoğlu, Pana Yapı, Sefa İnşaat-Koyuncu, Selka NSK, Sinanlı Yapı & Yiğit Group, SVR Group, Şua İnşaat, Teknik Yapı ve Vartaş.


Gelecek ay başlıyor


Ali Nuhoğlu, bölgedeki anlaşmaların 2-3 yıl içinde biteceğini öngördüklerini belirterek, çözümlenen yüzde 40 oranını bu yıl sonuna kadar ise yüzde 70-80’e çıkarmayı hedeflediklerini kaydetti. Fikirtepe Platfomu’nun bölgenin planlı şehir modeli olmasını çok önemsediğini vurgulayan Nuhoğlu, ayrılan yeşil alanların, donatı alanlarının, eğitim kültür yapılarının ise bir bütünlük sağlanması açısından proje grupları tarafından oluşturulduğunu dile getirdi. Altyapı çalışmalarının hızla başlayacağına dikkat çeken Nuhoğlu, “Önümüzdeki 1, 1,5 ay içinde Büyükşehir Belediyesi çok hızlı şekilde altyapı işlerine başlayacak. Her türlü kanalizasyon, atık su, elektrik, gaz gibi. Bunun koordinasyonunu Büyükşehir yapıyor. Hepsi aynı anda başlayacak. Üst yapı çalışmaları da bununla sürecek” dedi. Trafikle ilgili de açıklama yapan Nuhoğlu, “Bilimsel bir çalışma yapılıyor, her yolu en iyi şekilde çözmek amaçlanıyor, buna göre Büyükşehir tarafından çalışmalar yapılacak” dedi.


Komisyonlar kuruldu


Fikirtepe Platformu Genel Müdürü İrfan Şükrü Yağcı, Fikirtepe’yle ilgili pek çok çalışmanın platformun kurucu üyeleri tarafından yaptırıldığını söyledi. Yağcı, “Neredeyse bir yıllık süreçte, master plan Fikirtepe Platformu kurucu üyeleri tarafından yaptırıldı. Kabul onay süreci bu şekilde oldu. Bölge için açılan davalar vardı, müdahil olup ilgilendik. Altyapı projelerinin hazırlanması sürecin hızlandırılması desteğimizle oldu. Ücretsiz dergimizi her ay 10 bin çıkarıp Kadıköy’de dağıtıyoruz” diye konuştu. Yağcı, ayrıca teknik altyapı komisyonu, uzlaştırma komisyonu, hukuk komisyonu gibi yapılanmalarla bölgenin inşaat dönüşümü yanı sıra yaşamsal dönüşüm süreci için de çalışmalar yaptıklarını ifade etti.


Değerinin altına satılıyor


İrfan Şükrü Yağcı, Fikirtepe’yle ilgili ‘bölgenin bitmeyeceğine’ yönelik olumsuz algının Fikirtepe’nin değerini düşürdüğünü, bunun için vatandaş, firma ve bürokrasiyle ortak çalıştıklarını söyledi. Yağcı, “Yanlış algı Fikirtepe’nin 3’te 1’i fiyata satılmasına neden oluyor. Çok daha merkezden uzak noktalarda çok daha yüksek fiyatlar var” dedi. Ali Nuhoğlu ise, “Burada fiyatlar 6-7 bin liradan başlıyordu, orta gelirli için de alım yapacakları güzel bir süreç yaşandı. Lüks konut alanı olarak bölgeyle yarışamayacak yerler bile çok daha yüksek fiyatlardan satılıyor. Fikirtepe markasının değeri artık daha iyi anlaşılacak” diye konuştu.


‘Bakan’la temel atma planı


Ali Nuhoğlu, bölgedeki insanların artık her konuda bilinçlendiğini, çalışmaların hızlandığını söyledi. Nuhoğlu, “Tam emlak uzmanı bir topluluk oluşmuş durumda. Aynı zamanda şu anda başında anlaşan vatandaşın evlerine kavuşacağı bir aşamaya gelindi. Herkes umutlu” dedi. Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki’den randevu talepleri olduğunu belirten Nuhoğlu, “Bakanımızla 8-10 adada aynı anda büyük bir temel atma planımız var” dedi.



Milliyet/ Duygu Erdoğan 



Geri Dön