25 / 04 / 2024

Fikirtepe’de bakanlık uyarısı!

Fikirtepe’de bakanlık uyarısı!

Ali Nuhoğlu, “Ruhsat alan firmalar, Nuhoğlu, Teknik Yapı, Baysaş, Anka ve Emay oldu. Süreç bir yerde tıkanmıştı ama bir süredir çok daha hızlı ilerliyor” dedi.



NUHOĞLU İnşaat, kentsel dönüşüm bölgesi Kadıköy Fikirtepe’de başladığı Yenitepe Kadıköy projesinin ruhsatını aldı. Bölgede bulunan 60 adadan 5’inin ruhsat aldığını belirten Nuhoğlu İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Ali Nuhoğlu, “Ruhsat alan firmalar, Nuhoğlu, Teknik Yapı, Baysaş, Anka ve Emay oldu. Süreç bir yerde tıkanmıştı ama bir süredir çok daha hızlı ilerliyor” dedi. 

 

Fikirtepe’de hak sahipleri ile tıkanan anlaşma sürecinin 3 yıldır pek çok firmaya zaman kaybının yanında maddi anlamda da kayıplar yaşattığını söyleyen Nuhoğlu, “Her adada sadece kira giderleri için 3 yıldır her ay 600 bin lira kaybımız oldu. Şu anda süreç çok hızlı” dedi. Nuhoğlu, tek adada birden fazla firmanın anlaşmaya çalışmasının da sorun olduğunu belirterek, “Bakanlık el attı, ‘ya anlaşın, ya bölgede en çok hak sahibiyle anlaşan kalsın, bir yolunu bulalım’ dedi. Biz de bir adada yaşadık, iki firmaydık, çekilerek üçüncü bir firmaya bıraktık” diye konuştu.

 

Ruhsatı aldı, satışlar yüzde 40’a geldi

 

YENİTEPE Kadıköy’de ikinci adada da çalışmalar başlıyor. Ali Nuhoğlu, gelecek günlerde Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile ruhsat sürecinin de tamamlanarak 2’inci adada yıkım, kazı ve iksa çalışmalarına başlamayı planladıklarını belirtti.  İki adada  toplam 1.100 konuta sahip Yenitepe Kadıköy’ün satışlarının yüzde 40’ı tamamlandı. 


Vatan


Geri Dön