18 / 04 / 2024

Fikirtepe'de bir adada iki firmanın 4 emsalle yapılaşabilme müjdesi!

Fikirtepe'de bir adada iki firmanın 4 emsalle yapılaşabilme müjdesi!

Fikirtepe'de artık herhangi bir adada birden fazla firmanın olması emsalin düşme sebebi olmayacak. Fikirtepe'ye hanımeli değmeye başladı.



Fikirtepe'de artık herhangi bir adada birden fazla firmanın olması emsalin düşme sebebi olmayacak. Fikirtepe'ye hanımeli değmeye başladı. Yeni Çevre ve Şehircilik Bakanımız Sayın Fatma Güldemet Sarı Fikirtepe'ye çözümle geldi ama yetmez. Fikirtepe imar Plan Notlarında yapıldığı söylenen bir değişikliğe dayanan iddiaya göre, Fikirtepe'de sorunlu görünen adalarla ilgili bir çözüm yolu göründü. Avukat Hürriyet Azak'ın Plan Notlarındaki değişikliğe istinaden kaleme aldığı ve askıda olan Fikirtepe Plan Notlarına dayandırdığı iddiasına göre; daha önceden de FİKENTDER'in çözüm önerisi olarak raporlaştırıp sunduğu gibi fikirtepe'de, 4 emsalle aynı adada kaç firma olursa olsun birlikte proje üretmelerinin önü açılmış oldu.


Askıda olan ve 25 Aralığa kadar askıda olacak olan Fikirtepe PLan Notlarında yapılan yeni bir değişiklik sayesinde artık tek ada içerisinde kaç firma olursa olsun 4 emsal bozulmadan ayrı ayrı yapılaşabilmelerinin önü açıldı.


Çantacı firmalar haricinde gerçekten yapılaşmak isteyen firmalar ne devir almak, ne de devir yapmak zorunda kalmadan aynı adada belirlenen emsalle kendisine düşen bloğun yapımını gerçekleştirebilecek. Bu sayede ada içerisinde bölünmüşlük ortadan kalkarken yüzde yüz imza bütünlüğü sağlanacağı içinde tevhid sorunu ortadan kalkmış olacak.


Yeni askıya çıkan plan notlarında yapıldığı iddia edilen bu değişiklik sayesinde vatandaş, adaya girmiş olmasına rağmen o firmanın şartlarını kabul etmek zorunda kalmadan belirli bir metrajı yakalayarak farklı firmalarla da anlaşma yapabilecek ...


Fikirtepe Plan Notlarına ilişkin yapılan değerlendirmede eksik kalan nokta olarak vatandaşların metraj sınırlandırması yapılmadan bireysel yapılaşmasının önünün kapalı olması olarak gösterilmekte ve en belirgin itiraz konusu olarak gündeme gelmekte ...


AjansFikirtepe/Fikirtepe Haber 



Geri Dön