24 / 04 / 2024

Fikirtepe'nin kentsel dönüşümünde son viraja girildi!

Fikirtepe'nin kentsel dönüşümünde son viraja girildi!

Fikirtepe’de 5 yıldır süren dönüşüm çalışmaları Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın müdahalesiyle hız kazandı. Teknik Yapı Başkanı Nazmi Durbakayım, “Fikirtepe’ye neşter vuruldu, ameliyat başladı” dedi.



Kentsel dönüşümün pilot bölgesi Fikirtepe'de başlatılan çalışmalarda son viraja girildi. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın sorunlu adalara müdalahesiyle birlikte sorunlar da çözüme kavuşmaya başladı. 5 yıl önce başlayan dönüşüm sürecinde taşların teker teker toplandığını ve sorunların çözüldüğünü belirten Teknik Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Nazmi Durbakayım, "Bölgede ilk yıllarda kaos yaşandı. Şimdi yapılan yönetmelik değişikliği ile süreç hızlanıyor. Bakanlık da İller Bankası ve  Kiptaş  aracılığı ile sürece dahil olup sorunlu adalara müdahale ediyor. Fikirtepe yoruldu, yoğruldu ve şimdi çözüm aşamasında. Neşter vuruldu, ameliyat başladı" dedi.


PRESTİJ CADDESİ YAPILIYOR

Fikirtepe'de yapılacak 'Prestij' caddesinin tamamlanmasıyla birlikte Bağdat Caddesi'nin önüne geçeceğini anlatan Durbakayım, "Ataşehir'de Finans Merkezi kuruluyor, Bağdat Caddesi'nde dünyaca ünlü markalar var ama Fikirtepe'de projeler tamamlanınca bölgedeki diğer semtlerin pabucu dama atılacak. Fikirtepe'de Barselona'daki turistik cadde 'La Rambla'dan esinlenilerek bir cadde oluşturuluyor" dedi.


ZORLU SINAVI GEÇTİK

Sektörün son 1 yılda tarihi bir sınav verdiğini belirten Teknik Yapı Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Umut Durbakayım, "Son 10 yıldaki en yoğun engeller, bir yıl içinde oluştu. Tüm bunlara rağmen sektörümüz bu zorlu sınavlardan başarıyla geçti" diye konuştu. Darbe girişimi sonrası başlatılan kampanya atağıyla alıcıya uygun ödeme koşulları sunulduğunu hatırlatan Durbakayım, "2016'nın son çeyreğinde konut almak için çok uygun bir ortama girdik. Şimdi hem ev sahibi olmak hem de eve yatırım yapmak için doğru zaman. Üstelik konut dolar, borsa, altın gibi diğer yatırım araçlarına göre daha kârlı" dedi.


2017'DE 3.500 KONUT YAPACAK

Durbakayım, 2017'nin ilk 6 ayında 4 projede 3 bin 500 konut inşa edeceklerini belirterek, şöyle devam etti: "Konut üretmeye 'up' markası ile başlamıştık. Şimdi o markamıza dönüş yapıyoruz. Fikirtepe'de bin 170 konut inşa ediyoruz. Şimdi de 650 konutluk 'Uplife Kadıköy' projesine hazırlanıyoruz. Kartal'da 1.000 konutluk dönüşüm projesi yapacağız. Maltepe'de ofis ve konutlardan oluşan 2 blok planlıyoruz. Bir de 4 yıldır ilgilendiğimiz Etiler'deki Uçaksavar sitesinin dönüşümü var. Onda da yaklaşık 1000 konut olacak."


Sabah / Seda Tabak 



Haber Milliyet'te şöyle yer aldı


Teknik Yapı Fikirtepe’de hayata geçirdiği ve tamamını sattığı 1170 konutluk Concord projesinin ilk etabında teslimlere başlıyor. 1 ay içinde ise Fikirtepe’nin en üst noktasındaki yeni projesi Uplife Kadıköy satışa çıkacak


Kentsel dönüşümün simgesi fikirtepe’de 5 adada kentsel dönüşüm için hızla çalışmalarını sürdüren Teknik Yapı, ilk iki adada hayata geçirdiği Concord projelerinde satışları tamamladı. Yılın başında teslimlere de başlayacaklarını belirten Teknik Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Nazmi Durbakayım, toplam 1170 konutluk iki etap halinde yükselen projede 20 daire kaldığını söyledi. ‘Efsane geri dönüyor’ adlı yeni bir kampanyaya başlayan Teknik Yapı, bu kapsamda daha önce yaptığı projelere verdiği markaları yeni dönemde tekrar kullanmaya başlıyor. Ataşehir’de Uphill Court projesi ile doğan ve Kartal’da 6 projeyle devam eden ‘Up’ serisi, Fikirtepe’de Uplife Kadıköy ismiyle üçüncü ada projesi olarak yükselecek. 16 bin metrekarelik bir alanda yer alan projede, 650 daire ve 20 ticari ünite yer alacak. Gelecek hafta ön talep toplanacak Uplife Kadıköy projesinde satışlar ise bir ay içinde başlayacak.


‘La Rambla’ya komşu


Bölgenin master planınına göre Barselona’daki La Rambla’dan esinlenerek 900 metre uzunluğunda yeşil alan oluşturulacak. Nazmi Durbakayam, Uplife Kadıköy projesinin alışverişin ve Anadolu yakasının önemli buluşma noktalarından olacak bu alanda yükseleceğini söyledi. Teknik Yapı Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Umut Durbakayım, “Concord İstanbul projemizde olduğu gibi yine net/brüt metrekare avantajı ve buna bağlı olarak uygun fiyatlarla satışa çıkacağız. Concord bugüne kadar yüzde 50 prim yaptı. Altından, dolardan, borsadan daha fazla kazandırdı” dedi.


‘Ev alma zamanı’


Umut Durbakayım, 2016’da sektörün zor bir yıl geçirdiğini belirterek, ancak gelinen süreçte konut alıcısı için uygun koşulların oluştuğunu söyledi. Durbakayım, “Son 10 yıldaki en yoğun engeller, bir yıl içinde oluştu. 15 Temmuz darbe girişimi başarıyla atlatıldı... Gayrimenkul sektörü son 10 yıllık dönemde emlak Konut GYO’nun öncülük ettiği gibi böyle bir kampanyaya şahit olmadı. Yanı sıra faiz oranları son 10 yılın en düşük seviyelerine doğru geliyor. Firma kampanyalarında sıfır faiz avantajları bugün 72 aydan 100 aya kadar çıkıyor. Her türlü avantajı bulmak mümkün” diye konuştu. Teknik Yapı’nın da bu süreçte alıcılar için  ‘güvenli liman’ olduğunu anlatan Durbakayım, “Satışlarımız hızını kesmedi. Evora Denizli’de ilk etapta 500 daireyi satışa sunduk ve bunların 170’i satıldı” dedi.


‘Fiyatlar maliyeti kurtarmıyor’


Nazmi Durbakayım, Fikirtepe’de gelinen noktada artık bölgenin çözüme kavuştuğuna vurgu yaparak, “Belki 3-4 yıl evvel bu noktada olabilseydik Fikirtepe’de bugün hayat başlamıştı” dedi. Bölgede şu anda ise en önemli sorunu ‘Fikirtepe’nin değerini bulamaması’ olarak gösteren Durbakayım, “Fiyatlar çok düşük. Maliyetin altında. inşaat kalitesi çok yüksek, çıta yüksek, bölgeye harcadığımız para ve aradan geçen zaman fazla. Projede metrekare maliyeti 8 bin liraya çıkmışken, satışta metrekare fiyatı 10 bin lirayı görmüyor” diye konuştu.


2017’ye 4 bin konutla giriyor 


Yılın ilk yarısında Metropark projesindeki dairelerin tesliminin yapıldığını anlatan Umut Durbakayım, yılın sonunda ise Concord İstanbul projesindeki daire teslimlerinin başlayacağını söyledi. Teknik Yapı’nın 2017’ye çok hızlı bir giriş yapacağını belirten Durbakayım, yeni projeleri şöyle sıraladı:


“Kartal-Maltepe E5 aksında biri ofis diğeri konut rezidans olmak üzere iki kule hayata geçireceğiz. Çalışmaları devam ediyor. Etiler Uçaksavar sözleşmesi yenilendi ve 2017’nin ilk çeyreğinde projenin başlamasını öngörüyoruz. Fikirtepe Concord projesinin ikinci etabını yılın sonunda teslim etmeyi planlıyoruz. Yine 4. ada olan Ziverbey için de çalışmalar başladı. Toplamda bu projeler 4 bine yakın konut içerecek.” 


Milliyet



Geri Dön