19 / 04 / 2024

Fikirtepe'nin yüzde 25'i boşaldı!

Fikirtepe'nin yüzde 25'i boşaldı!

Kadıköy'de 3 yd önce kentsel dönüşüm kapsamına alınan Fikirtepe'de oturan ve müteahhitlerle anlaşan vatandaşların yaklaşık yüzde 25i taşındı. Erdoğan, "Şu an bitmiş 5-6 ada var." dedi.



Fikirtepe Mahalle Muhtarı Halil Erdoğan, yaklaşık 1,5 ay önce imarla ilgili son durumu sordukları yetkililerin bu konuda en ufak bir sıkıntı kalmadığını, müteahhitlerin projeleriyle başvurmalarını beklediklerini ilettiğini söyledi. Fikirtepe, Dumlupmar, Merpenköy ve Eğitim mahalleri olmak üzere 52 adada kentsel dönüşüm gerçekleştirileceğini hatırlatan Erdoğan, "Şu an bitmiş 5-6 ada var. Onun haricindeki adalarda vatandaşların yüzde 60-70'i imza attı. Umarım bundan sonra süreç hızlı şekilde ilerleyecek" dedi. 


Erdoğan, müteahhitle anlaşanların yavaş yavaş mahalleden ayrıldığını ifade ederek, vatandaşların şu ana kadar yaklaşık yüzde 25'inin taşındığını bildirdi.Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın mahalleye 2 irtibat bürosu açtığını dile getiren Erdoğan, projenin mart ve nisan aylarında hızlanacağını kaydetti. 


GÜVENLİK SIKINTISI 

Merpenköy Mahallesi Muhtarı Nazan Gürkan, mahallesinde riskli alan ilan edilen 9 adanın bulunduğunu söyledi.Seçmen listelerinin dün kendilerine ulaştığını ve seçmen nüfusunda yüzde 10 azalma olduğunu dile getiren Gürkan, esas yoğunluğun Fikirtepe'de olduğunu aktardı. 

Gürkan, "Boşalan evler asayiş açısından ciddi anlamda sorun teşkil ediyor. Namekan kişiler tarafından bu yerler işgal ediliyor. 


Cam, çerçeve, demir aksamları, musluklar yağmalan ıyor" dedi.Bu 9 adada evini boşaltmayan, durumu henüz netleşmeyen vatandaşlar olduğunu dile getiren Gürkan, şunları kaydetti: "Mahallemizdeki insanlar 4-5 senedir imar problemiyle boğuşuyor. İlk olarak yükseklikle ilgili sorun çıktı. 'Sosyal donatı alanları ve yollar imar dışı kalacak, belediyenin olacak' denildi. Daha sonra Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından bölge 'afet risk alam' ilan edildi ve bakanlığa geçti. 


Bakanlık yeniden planları değerlendirdi, askıya çıkardı askı süresi geçen ay bitti. Bir-iki konuda şahsi itiraz var ancak bu kişilerin isimleri gizli tutuluyor. İtirazların yapılan adayı bağladığını düşünüyorum. Sözleşmeyi bitiren ve adasında herhangi bir itiraz olmayan müteahhitlerin başlamasının önünde herhangi bir engel yok. Onlar en kısa sürede başlayacaklar. Ancak bazı sözleşmelerde sıkıntı var."


 "BOŞALTILAN KONUTLAR DOLU KONUTLARI TEHDİT EDİYOR" 

Gürkan, kentsel dönüşümün herşeyin yolunda gitmesi halinde 5 yılda biteceğini söyledi. 

Mahallesinde toprak sahibi olup hala müteahhit ile anlaşayanların bulunduğunu ifade eden Gürkan, "Bölgede bir ilkokul var. Müdürü her gün isyan ediyor. Okula giden küçük çocuklar var. Hadi yetişkinler bir şekilde daha temldnliler. O çocuklar okula gidip geliyor. Orada bir çocuğun başına birşey gelse vebalini kim verecek? 

Ailenin acısını kim teselli edecek? 

Boşaltılan binalara abuk subuk insanlar taşınıyor. Boşaltılan konutlar dolu konutları da tehdit ediyor" bilgisini verdi. 


Ekonomi Gazetes,


Geri Dön