18 / 04 / 2024

Fikret İnan: Fi-Island ile ilgili söylentiler çok komik!

Fikret İnan: Fi-Island ile ilgili söylentiler çok komik!

Fikret İnan Türkiye´nin tek imarlı adası (denilen) Garip Ada'nın sahibi...



Sektörden biri kulağıma fısıldadı geçenlerde: "Fikret Bey adasının parasını ödeyemedi, tapusunu alamadı. Adanın sahibi başkasına teklif götürdü, `Sen satın al!´ diye..."

Fikret Bey, dediği FİYAPI´nın patronu Fikret İnan. `Adası´ dediği ise, Fikret İnan´ın 352 milyon dolar verip aldığı, Türkiye´nin tek imarlı adası (denilen) Garip Ada.

Hatırlarsınız,  İzmir  Dikili açıklarındaki adanın talipleri arasında Yunanlı yatırımcıların da adı geçiyordu. Fikret Bey adayı `komşu´ya kaptırmadı, satın aldı ve adını `Fİ-Island´ koydu. Burada turizm yatırımı yapacağını açıkladı.
Tabii ki açıp doğrudan Fikret İnan´a sordum. Cevabını aynen aktarıyorum:

Bu çok komik bir söylenti

"Fi-Island ile ilgili böyle bir söylenti çok komik. Tapuyu aldık. Aldığımız tarih belli. Proje çalışmalarına bile başladık. Söylentileri bu işin bozulmasını bekleyenlerin çıkardığını düşünüyorum. Fakat bu işin bozulma ihtimali yok. Maldivler´den, Bora Bora Adaları´ndan ve dünyadaki birçok adadan daha farklı ve gelişmiş bir konseptte proje yapacağız ve dünya turizmine bu adayı kazandıracağız. Ayrıca bu işin bozulmasını bekleyenler adayı almak istiyorlarsa ya da adayı almak isteyenler varsa, şu anki değeri 500 milyon dolar. Şunun da altını özellikle çizmek istiyorum. Bizim bütün projelerimizin arsaları kendimize ait. Türkiye´de kredi borcu olmayan tek inşaat şirketiyiz. En büyük metrekare inşaatı şu anda FİYAPI yapmakta.. Biz bu söylentilere gülüyoruz..."

358 bin metrekare yüzölçümüne sahip olan Garip Ada, Dikili´ye 4 km, Çandarlı´ya 10 km, Bergama´ya 19 km uzaklıkta. Yunanistan´ın Midilli Adası´na ise sadece 13 deniz mili (24 km) mesafede. Adada bina yok, yüzeyi genellikle düz ve pürüzsüz. Yer yer çam ve zeytin ağaçlarıyla kaplı olan adanın güney sahili boyunca uzanan yaklaşık 500 m uzunluğundaki kum bandının genişliği ise 100-200 m.
Seda Tabak/Hürriyet Emlak

Geri Dön