26 / 04 / 2024

Fikret İnan teslim oldu!

Fikret İnan teslim oldu!

FETÖ soruşturması kapsamında daha önce adliyeden firar ettiği iddia edilen Fİ YAPI'nın sahibi ünlü işadamı Fikret İnan, teslim oldu.



FETÖ soruşturması kapsamında daha önce adliyeden firar ettiği iddia edilen Fİ YAPI'nın sahibi ünlü işadamı Fikret İnan, teslim oldu.


Fikret İnan adliyeden firar etti!


Fetullahçı Terör Örgütü'ne (FETÖ) maddi destek sağlakları iş adamlarına yönelik apılan operasyon kapsamında hakkında gözaltı kararı bulunan Fi-Yapı'nın sahibi Fikret İnan'ın teslim olmak için geldiği adliyeden kaçtığı öne sürülmüştü. İddiayö göre 120 işi adamına yönelik operasyonda hakkında gözaltı kararı bulunduğunu öğrenen Fi-Yapı'nın sahibi Fikret İnan teslim olmak için avukatı ile birlikte Anadolu Adalet Sarayı'na geldi. Avukatı Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı, Örgütlü, Kaçakçılık ve Mali Suçlar Soruşturma Bürosu'na giderken İnan onu adliye içinde bekledi. İnan'ın avukatı müvekkilinin teslim olmak istediğini belirtti. Ancak bu sırada İnan teslim olmayarak kaçmıştı. 


HER YERDE ARANIYORDU 

Adliyeden firar ettiği iddia edilen Fİ YAPI'nın sahibi ünlü işadamı Fikret İnan, bu Sabah avukatı ile Anadolu Adliyesi polis noktasına giderek teslim oldu.İnan, teslim tutanağına "Basından kaçak olduğum haberlerini görünce gelip teslim oldum" dedi. İşadamı savcılığa sevk edildi.


AVUKATI KONUŞTU: ARANMIYORDU Kİ KAÇSIN


Ünlü iş adamı Fikret İnan'ın avukatı Halil Canbolat adliyede olduklarını doğruladı. Milliyet'e konuşan Canbolat, Fikret İnan'ın kaçmadığını söyleyerek şunları anlattı: "Fikret İnan'ın aranması yoktu. İş yaptığı şirketlerin sahipleri soruşturma kapsamında gözaltına alınınca savcılık bilgi amaçlı kendisini şifai davet etti. Kendisi şehir dışında olduğu için, biz avukatı olarak savcılığa gittik geçen çarşama günü ve pazartesi geleceğini söyledik. Bu sabah da  savcıya ifade vermek için adliyeye geldik. Polis noktasında araması olmadığı ortaya çıktı. Savcı bey bir süre sonra ifadesini alacak." 


Milliyet


Haber Hürriyet'te şu şekilde yer aldı


FETÖ soruşturması kapsamında adliyeden firar ettiği iddia edilen Fİ YAPI'nın sahibi ünlü işadamı Fikret İnan, az önce avukatı Halil Canpolat ile birlikte Anadolu Adliyesi polis noktasına giderek teslim oldu.


İnan, teslim tutanağına "Basından kaçak olduğum haberlerini görünce gelip teslim oldum" dedi.


İşadamı savcılığa sevk edildi. 

Basında yer alan haberlerde, hakkında gözaltı kararı bulunduğunu öğrenen Fi-Yapı'nın sahibi Fikret İnan’ın, teslim olmak için avukatı ile birlikte Anadolu Adalet Sarayı'na geldikten sonra Avukatı Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı, Örgütlü, Kaçakçılık ve Mali Suçlar Soruşturma Bürosu'na giderken, teslim olmayarak kaçtığı iddia edildi.


ŞİRKETİ İFLAS ERTELEME ALDI

Öte yandan, teslim etmesi gereken binlerce dairesi bulunan Fi Yapı, iflas erteleme başvurusu yapmıştı. Şirkete yönelik verilen erteleme kararı sürüyor. İstanbul Anadolu 4. Asliye Ticaret Mahkemesi'nde görülen davanın bir sonraki duruşması önümüzdeki 7 Eylül'de yapılacak.


Hürriyet


Haber AA'da şu şekilde yer aldı


Fetullahçı Terör Örgütü / Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) finansal destek sağladıkları iddiasıyla bazı şirketlere yönelik soruşturma kapsamında hakkında gözaltı kararı bulunan Fi Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Fikret İnan teslim oldu.


Anadolu Adalet Sarayı'na avukatıyla gelen İnan, C blokta bulunan polis noktasına giderek teslim olmak istediğini belirtti. Polis ekipleri, İnan'ın teslim olmak istediğini bildirir tutanak tutarak, durumu savcılığa bildirdi.


İnan, polis nezaretinde Anadolu Adalet Sarayı'nın nezarethanesine alındı.


Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma çerçevesinde hakkında gözaltı kararı çıkarılan 120 şüpheliden biri olan İnan'ın, ifade vermek üzere avukatıyla Anadolu Adalet Sarayı'na gittiği, avukatının, soruşturmayı yürüten savcıyla görüştüğü sırada ifade vermeden adalet sarayından ayrıldığı belirtilmişti.


AA




Haber Cumhuriyet Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı...



FETÖ soruşturması kapsamında adliyeden firar ettiği iddia edilen Fİ YAPI'nın sahibi Fikret İnan, dün avukatı Halil Canpolat ile birlikte Anadolu Adliyesi polis noktasına giderek teslim oldu. Canpolat müvekilinin kaçtığı yönündeki haberlerin gerçeği yansıtmadığını belirtirken, müvekilinin ne bir aranması ne de bir GBT'si bulunmadığını tamamen ticari hayatını bitirmek için yapılan bir söylenti olduğunu belirtti. 



Cumhuriyet




Haber Güneş Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı;


FETÖ soruşturması kapsamında adliyeden firar ettiği belirtilen Fi Yapı'nın sahibi iş adamı Fikret İnan, avukatı ile birlikte Anadolu Adalet Sarayı'na gelerek teslim oldu. İnan, teslim tutanağına "Basından kaçak olduğum haberlerini görünce gelip teslim oldum" notunu düştü. İnan, daha sonra savcılığa sevk edildi. İnan hakkında, FETÖ'ye finansman sağladığı iddiasıyla yakalama kararı çıkartılmıştı. 


Güneş


Geri Dön