26 / 04 / 2024

Finans merkeziyle Ataşehir yeni bir kimlik kazanıyor!

Finans merkeziyle Ataşehir yeni bir kimlik kazanıyor!

Finans merkeziyle yeni kimlik Ataşehir ilçesinin günümüzde hala ismini konut projeleriyle duyuruyor olmasına rağmen, son zamanlarda " Finans Merkezi Projesi " kimliğiyle daha ön plana çıkıyor...



Konuttan otele, ofisten alışveriş merkezine kadar birbirinden nitelikli projelerin hız kazandığı bir bölge olan Ataşehir'deki gelişmeleri mercek  altına aldık.İstanbul Anadolu yakasında TEM Otoyolu üzerinde yer alan Ataşehir, 15 yıl önce 'Uydukent Projesi' olarak yerleşime açıldı. 


İstanbul'un doğu aksındaki gelişimi sonucunda zamanla kentin merkezine oldukça yakın hale gelen, konumu itibari ile Maltepe, Kadıköy, Üsküdar ve Ümraniye ilçelerine komşu olan ilçe, bu bölgelerdeki gelişimin de etki alanına girdi. 



'Ofis projeleri talep görecek' 


Ataşehir'in ulaşım bağlantılarının güçlü olması ve barındırdığı nüfus açısından son yıllarda konut, otel, hastane ve alışveriş merkezi projelerinin hız kazandığı bir lokasyon olduğunu söyleyen TSKB Gayrimenkul Değerleme Uzmanı Asena Güngör, "1/100.000 ölçekli Çevre Düzeni Planı'ndan gelen kararlar incelendiğinde, Ataşehir ilçesinin fonksiyon dağılımları ve ulaşım bağlantıları açısından İstanbul'un önde gelen merkezlerinden biri olacağı anlaşılıyor. Son dönemde, birçok önemli inşaat firması, yatırımlarına Ataşehir bölgesinde hız verdi. Başta konut projeleri olmak üzere, yapılması planlanan Finans Merkezi projesi ile ofis projelerinin de bölgede talep göreceği düşünülüyor" değerlendirmesini yaptı. 


Finans merkeziyle yeni kimlik Ataşehir ilçesinin günümüzde hala ismini konut projeleriyle duyuruyor olmasına rağmen, son zamanlarda "Finans Merkezi Projesi" kimliğiyle daha ön plana çıkmış olduğunu sözlerine ekleyen Asena Güngör, "Finans Merkezi projesinin inşaatların başlangıcından itibaren 3 yılda tamamlanması  planlanıyor. Proje alanının 24 saat canlı kalması amacıyla buraya otel, cafe, sanat ve eğlence merkezi gibi alanlar yapılması planlanıyor" dedi. Güngör ayrıca bölgenin mevcut nüfusu, konut potansiyeli ve Finans Merkezi ile nüfusunun artacağının da göz önünde bulundurulduğunda önümüzdeki dönemde AVM ve otel yatırımlarına da ev sahipliği yapacağını ifade etti. 


Posta Gazetesi 


Geri Dön