18 / 04 / 2024

Finike'de belediyeye ait kira ödemeleri ertelendi!

Finike'de belediyeye ait kira ödemeleri ertelendi!

Finike Belediyesi, koronavirüs salgını nedeniyle mülkiyeti belediyeye ait işyerlerinden kira alınmamasını, işyerinin kapalı kaldığı süre kadar kira süresinin uzatılmasına karar verdi.



Antalya Finike Belediyesi Ocak Ayı Olağan Meclis Toplantısı, pandemi kurallarına uygun olarak gerçekleşti. Milliyet'te yer alan habere göre; mecliste 13 gündem maddesi yer aldı. 

Toplantıda alınan kararlar doğrultusunda pandemi nedeniyle belediyeye ait işyerlerindeki kiracı olan esnafa yönelik kira ertelemesi yönünde karar alındı. 

 Finike de belediyeye ait kira ödemeleri ertelendi!

Finike Belediye Meclisi, mülkiyeti belediyeye ait sinema, hamam, kahvehane, kıraathane, bar, disko, çay bahçesi gibi işyerlerinden kira alınmamasını, işyerinin kapalı kaldığı süre kadar kira süresinin uzatılmasına karar verildi. İş yeri kapanmayan, sadece paket servis hizmeti veren işyerlerinin kirasında ise yüzde 50 indirime gidilecek. Ayrıca 65 yaş üzeri olan ya da engelli olduğu için işyerlerinde ticari faaliyetlerini sürdüremeyen kiracılardan kira bedeli alınmayacak ve işyeri kapalı kaldığı süre kadar sözleşmesi uzatılacak. Paket servis hizmeti verebilecekken, kapalı olan işyerleri de belediye tarafından tespit edilmesi halinde bu haklardan yararlanabilecek.
 

Finike kent meydanı, yeni yaşam alanı olacak!


Geri Dön