19 / 04 / 2024

Fiskobirlik'in gayrimenkulleri açık artırmada

Fiskobirlik'in gayrimenkulleri açık artırmada

Fiskobirlik 2 yıldır satamadığı yaklaşık 100 milyon TL değerindeki 35 gayrimenkulü açık artırmaya çıkardı



Perşembe günü yapılacak olan açık artırmanın satışından elde edilecek gelirin önemli bir kısmının birliğin Şekerbank'a olan 65 milyon TL'lik kredi borcuna aktarılması planlanıyor. Satışın daha şeffaf olması için müzayede düzenlemeye karar verdiklerini söyleyen Fiskobirlik Genel Müdürü Lütfi Bayraktar, "Bu gayrimenkullerin hiçbiri Fiskobirlik'in asli işiyle ilgili değil, dolayısıyla atıl vaziyette. Geçen yıl benden önceki yönetimin Şekerbank'tan aldığı krediye 24 milyon TL faiz ödedik. Böyle bir faiz öderken asli işimizle ilgisi olmayan, satıldığı zaman borcumuzu ödememize destek olacak gayrimenkulleri satışa çıkarmak makul bir yatırım" diye konuştu.

Gayrimenkullerin fiyatının yüksek tutulduğu için bugüne kadar satılamadığını belirten Bayraktar, son 1 yıldır da kriz ortamının satışa engel olduğunu vurguladı. Müzayede aracılığıyla gayrimenkullere verilecek fiyatı görme fırsatı bulacaklarını vurgulayan Bayraktar, şöyle devam etti: "Müzayede firmasıyla anlaştık. Gayrimenkullerimiz açık artırmada son belirlenen fiyattan satılmayabilecek. Fiyat konusunda son onayı yine Fiskobirlik verecek. İstediğimiz fiyat verilir ve satmaya karar verirsek parayı Şekerbank'a aktaracağız."

Sorunları çözemezsem bırakıp giderim
Kriz ortamının hükümetle ilişkileri olumsuz etkilediğini belirten Bayraktar, Hazine'den nakit aktarımıyla ilgili sorunlar yaşadıklarını ifade etti. 3 aydır maaş ödemesi yapmadıklarına dikkat çeken Bayraktar, "Ben kendime süre biçtim. Arkadaşlarımın desteğiyle Fiskobirlik'le ilgili bir çözüm üretmek için aday olmuştum. Zaten sorunları 1-2 ay içinde çözemezsem bırakıp giderim" diye konuştu.

Fiskobirlik'in ayakta kalması için çeşitli projeler ürettiklerini belirten Bayraktar, öncelikle TMO'dan fındık alıp tesislerde yağ üreterek gelir elde etmeyi hedeflediklerini vurguladı. Firmalara uzun vadeli satışla ilgili proje oluşturmaya çalıştıklarını belirten Bayraktar, Fiskobirlik'in yapısını tekrar dizayn etmek istediklerini aktardı. Fiskobirlik'in arkasında hala Hazine'nin olduğunu ancak nakit anlamında destek almadıklarını dile getiren Bayraktar, "Bu anlamda özerkiz. Bu yüzden bundan sonra Fiskobirlik'te idari değişiklikler yapılacak. Yeniden yapılanma sürecinde mevcut elemanlarımızın çalışacağı farklı alanlar yaratabiliriz" diye konuştu.

Açık artırma 7 Mayıs Perşembe günü saat 15.00'da Eskidji'nin Yenibosna'daki merkezinde yapılacak. Ayrıca  Ankara  ve Giresun'daki alıcılar için her iki ille canlı bağlantı yapılacak. Satılacak gayrimenkuller arasında Tuzla'da 15 bin 691 metrekarelik arsada depo, Trabzon Çimenli'de 36 bin 857 metrekarelik arsada bina, Ordu ve Düzce'de hizmet binası ve alışveriş merkezi yer alıyor. Açık artırmada; Giresun, Ordu, Samsun ve Düzce'de bulunan çok sayıda gayrimenkul satışa çıkarılacak.

Referans


Geri Dön