24 / 04 / 2024

FiYaka'dan metrekaresi 800 TL'lik yedi yeni proje

FiYaka'dan metrekaresi 800 TL'lik yedi yeni proje

FiYapı, bu yıl Fiyaka markasıyla metrekaresi ortalama 800 TL olacak yedi yeni ekonomik konut projesinin lansmanını yapacak.



Grup iki ayda bir yeni proje lanse etmeyi planlıyor..

2007 yılından bu yana Sancaktepe, Esenşehir ve Tuzla'da ardı ardına üç ayrı proje gerçekleştiren ve hepsinin satışını kısa zamanda tamamlayan Fi Yapı, Fiyaka markasıyla yeni yatırımlarına devam ediyor. FiYapı İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Fikret İnan, ellerinde 4 bin dairelik arsa stoğu olduğunu söyleyerek 2009 ve 2010 yıllarında yedi yeni projeyi daha lanse edeceklerini söylüyor.

1664 dairelik proje geliyor
FiYapı'nın yapacağı projeler arasında konut, ofis, iş merkezi, AVM ve villa projeleri bulunacak. Fiyaka markasıyla yapılacak yeni projeler Gebze, Çekmeköy, Kozyatağı, Suadiye, Esenyurt'ta ile Antalya'da inşa edilecek. İnan, nisan ayında Avrupa yakasında büyük bir projeye başlayacaklarını ve şimdiye kadar yapılmamış çok uygun fiyat avantajlarıyla daire satacaklarını belirtiyor. 1664 daireden oluşacak projenin ilk aşamada 660 dairesi çok uygun fiyatlarla satışa çıkacak. Grup, 14 Mart'tan itibaren henüz açıklanmayan proje ile ilgili ön talep toplamaya başlayacak. FiYaka, Gebze'de Mayıs'ta 500 dairelik konut, Antalya'da ise 94 villadan oluşan bir villa projesinin lansmanını yapacak. İnan, yeni lanse edilecek projelerin metrekare fiyatlarının daha önceki projelerde de olduğu gibi 800 TL civarında olacağını söylüyor. İnan,"Herkes için kaliteli yaşam" sloganıyla ekonomik konut ihtiyacını karşılayacak projeler yapmaya devam edeceklerini kaydediyor. Grup, yüzde 30'u peşin olmak üzere kalan fiyatı 60 ay kendi imkânlarıyla vadelendirme imkanı sağlıyor.

Tuzla 2010 Ağustos'ta bitiyor
FiYapı, son olarak Tuzla'da 100 daireden oluşan ve 18 ayda tamamlanacak FiYaka Tuzla projesini 24 Ocak'ta satışa çıkarmış ve dairelerin satışı 5 günde tamamlanmıştı. Öncesinde ise Fiyaka Esenşehir ve Sancaktepe projeleri de hızlı satış grafiği yakalamıştı. Fiyaka Tuzla 2010 Ağustos ayında tamamlanarak teslim edilecek. FiYaka Esenşehir projesinin ilk etabı bu yılın kasın ayında, 2. etabı 2010 Kasım ayında, 3. etabı ise 2011 Mayıs ayında tamamlanacak.

Fiyapı'nın yeni projeleri
Gebze (500 daire)
Antalya villa projesi (94 villa)
Çekmeköy
Kozyatağı
Suadiye
Esenyurt
Adı açıklamayan bir bölge

'Ocakta en dip seviyeyi gördük'

Fiyapı Tuzla ve Sancaktepe projeleri 2010 yılında sahiplerine teslim edilecek. İnan, yatırımcının elinde para var. Fiyatların daha da düşmesini bekliyor, Fiyatlar Ocak'ta en dip seviyeyi gördü. Daha fazla düşüş beklenmiyor" diye konuştu.

Kriz 100 bin TL ve altındaki projeleri çok etkilemedi

İnan, ekonomik krizin daha çok yüksek gelir gurubuna hitap eden daireleri etkilediğini ,100 bin TL ve altndaki projeleri ise etkilemediğini belirtti...

Ekonomik krizin daha çok üst gelir grubundaki projeleri vurduğunu söyleyen İnan, "Kriz alt tabakayı etkilemedi. 100 bin TL ve altındaki konut projeleri etkilemediğini dile getiriyor. İnan, bu hedef kitleye uygun projeler üretmeye devam edecekleri kaydediyor. Fiyatların şu anda "dip" noktada olduğunu belirten İnan, "Aslında Ocak'ta en dip noktadaydı. Yatırımcının elinde para var ancak fiyatların daha da düşmesini bekliyor. Kafasındkai fiyatı bulduğu zaman alıma geçmeyi planlıyor. Ancak fiyatlarda daha fazla bir düşüş beklemek yanlış olur" diyor. İnan, 2011 yılı sonuna kadar 10 bin konut satışı yapmayı hedeflediklerini de belirtiyor.

Sabah

Geri Dön