29 / 03 / 2024

Fiyapı KİPTAŞ'a rakip olacak

Fiyapı KİPTAŞ'a rakip olacak

Fiyapı Yönetim Kurulu Başkanı Fikret İnan gelecek 5-6 yılda 100 bin konut inşa edeceklerini açıkladı



Türkiye'nin 1 numaralı emlak ve konut sitesi www.emlakkulisi.com'a açıklama yapan İnan, "135 metrekare konutları geçen yılın son çeyreğinde satışa çıkardığımızda kimse bu konutları zamanında teslim edeceğimize inanmamıştı. Biz bir adım daha öne gittik. 2 ay erken teslim ediyoruz. 30 Eylül'den itibaren teslimlere başlıyoruz. Şirket olarak erken teslim bizim önemsediğimiz bir prensip" diye konuştu.

KİPTAŞ'ın 14 yıllık geçmişinde 50 bin konut ürettiğini hatırlatan Fikret İnan, "Biz gelecek 6-7 yılda 100 bin konut inşa etmeyi hedefliyoruz. Öyle kat karşılığı ve hasılat paylaşımı ile arsa alarak değil. Kendi öz kaynaklarımızla arsa satın alıp bunu yapacağız. İnşaatın finansmanını da kendi öz kaynaklarımızla karşılayacağız"
dedi.

Metrekaresi 1.000'nin altında konut satarak sektörde bir ilki gerçekleştirdiklerini vurgulayan İnan, "Biz ilk kampanyamızı açıkladığımızda sektörde herkes para kazanamayacağımızı, zarar edeceğimizi ve inşaatları yarım bırakacağımızı iddia ediyordu. Bugün geldiğimiz noktada hesap kitap yapıyoruz. Para kazanıyoruz. Hem de çok iyi para kazanıyoruz. Ucuza konut satıyoruz. Kar marjımızdan fedakarlık yapıyoruz. Bu bize sürüm yapma fırsatı getiriyor. Bizim kazancımız sürümden. Hedefimiz ev sahibi olmak isteyen orta sınıf. Bu kesime yönelik projeler geliştirmeye devam edeceğiz" şeklinde konuştu.

Fiyaka Beylikdüzü projesinde "Peşinat Mart'ta ödemeler teslimden sonra" kampanyasını başlattıklarına dikkat çeken Fikret İnan önümüzdeki aylarda ses getirecek yeni kampanyalara başlayacaklarını sözlerine ekledi.
Tebernüş Kireçci/Emlakkulisi.com


Geri Dön