25 / 04 / 2024

Fiyatlar zamlanmadan konut sahibi olmak için son fırsatlar!

Fiyatlar zamlanmadan konut sahibi olmak için son fırsatlar!

Seçim sonrası belirsizliğin azalmasıyla hareketlenen emlak sektöründe zam beklentisi başladı.Uzmanlar, zam gelmeden uygun koşulların değerlendirilmesini öneriyor



Kurtköy Yenişehir Bölgesi'nde yapımına devam edilen Alize- Park Evleri ile tüketicinin yoğun ilgisini çeken Beşyıldız Yuvataş İnşaat'ın Genel Koordinatörü Güzin Ervardar, krizden dolayı sabitlenen ya da düşürülen konut fiyatlarının tüketiciler için son fırsatlar olduğunu belirterek, ev sahibi olmak isteyenlerin bu fırsatı kaçırmaması gerektiğinin altını çizdi.

Stoklar arttı

Ekim ayından beri Türkiye'yi de etkisi altına alan global krizin etkilediği sektörlerin başında gayrimenkul sektörünün geldiğini, bu yüzden de stoklarda artma olduğunu dile getiren Güzin Ervardar, "Yaşanılan olağanüstü dönemden dolayı firmalar fiyatlarına artan maliyetlerini yansıtamadıkları gibi ya fiyatlarını sabit tuttular ya da indirim yoluna gittiler. Ayrıca tüketiciyi cesaretlendirmek için çok uygun şartlar içeren ödeme koşulları da sundular" dedi. Uzun bir süre artan maliyetlere direnen firmaların artık kırılma noktasına geldiğini anlatan Ervardar, şöyle devam etti:

"Önümüzdeki günlerde tüm firmalar artan maliyetlerini fiyatlarına yansıtmak durumunda kalacak. Yavaş yavaş tekrar hareket kazanan emlak sektöründe, uygun fiyat ve ödeme koşullarında son dönemleri yaşadığımızı söylemek isterim. Tüketicilerin bu koşullarda ve fiyatlarda, satın alma kararlarını vakit kaybetmeden vermelerini tavsiye ediyorum".

Bugün


Geri Dön