25 / 04 / 2024

Flaş dolar kuru açıklaması! Dolar endeksi yükselmeye devam edecek ama...

Flaş dolar kuru açıklaması! Dolar endeksi yükselmeye devam edecek ama...

Dolar kuru geçtiğimiz haftalarda Rusya'nın Ukrayna'ya başlattığı harekat sonrasında yükselişe geçti. Bugün ise sabah saatlerinde 14,60 seviyesi ile güne başlayan dolar kuru şu anda 14,63 liradan işlem görüyor. Analistler dolar endeksinin artacağını söylüyor ve uyarıyor...



Dolar kurunda şu anda agresif bir yükseliş olduğunu dile getiren Memiş, bunun 3 nedeni olduğunu söylüyor. Bunlardan birincisi, dolar endeksi yükseldi ve değer kazandı bunun nedeni ise doların piyasalardan toplanıyor olması. İkinci önemli neden ise euro/TL'nin değer kaybetmesi olarak görüyor. Üçüncü ve en önemli etken ise Rusya Ukrayna Savaşı'nın devam etmesi. Bu üç faktör dolar kurundaki değer artışını desteklediğini belirtti.

Rusya ve Ukrayna arasındaki savaşın yönü dolar kurundaki yükselişi etkileyecek. Dolar endeksinin 103-104 bandına kadar yükseleceğini aktaran Memiş, savaşın devam etmesi halinde kurda yükselişin de devam edeceğinin vurgusunu yaptı.

Flaş dolar kuru açıklaması! Dolar endeksi yükselmeye devam edecek ama...

Öte yandan 16 Mart'ta FED tarafından faiz kararı açıklanacak. Şuanki kurun bu seviyede olması savaşın etkisinden kaynaklı olduğuna dikkat çeken Memiş, FED'in faiz kararı dolar kurunu etkileyeceğini belirtiyor. Gündemdeki gelişmelerden en çok FED'in işine yaradğını ifade ederken savaş devam ettiği sürece piyasalardaki yükseliş de paralel olarak artacağını söyledi. Herhangi bir ateşkes halinde veya ara verme durumunda piyasalardaki gidişatın tam tersi olabileceği konusunda yatırımcıları uyardı.

Doları olanlar bayram edecek! Zirveye tırmanıyor!

Dolar tarihi zirvesine yaklaştı! Son dakika dolar kuru!

Dolar kuru çıldırdı: Rekora gidiyor!

Altın fiyatları kasıp kavurdu! Altın rekora doymuyor!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön