26 / 04 / 2024

Flo, İstiklal Caddesi’nde mağaza açacak!

Flo, İstiklal Caddesi’nde mağaza açacak!

Flo, Türkiye’deki en büyük ayakkabı mağazasını Antalya’da açtı



Ziylan Grup’un ayakkabı mağazacılığı şirketi Flo, 1 milyon doların üzerindeki bir yatırımla, Türkiye’deki en büyük ayakkabı mağazasını Antalya’da açtı.

2001 yılında Ziylan Grubu bünyesinde kurulan Flo, Türkiye’nin en büyük ayakkabı mağazasını Antalya’da açtı. 1 milyon doların üzerindeki bir yatırımla, 2 bin 540 metrekare alan üzerinde 9 katlı olarak açılan mağaza aynı zamanda ilk defa yeni konsept olan koku, müzik ve ışığı birleştirdi. Flo Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Fuat Akça “7’den 70’e her yaş grubu, her giyim tarzına uygun 4 bin ürünün satıldığı mağazamız Antalya’daki üçüncü mağazamız. En kalabalık alışveriş merkezi olan Şarampol’deki bu mağazada 35 kişi çalışıyor. Bu mağazaya 1 milyon dolar yatırım yaptık” dedi.

EYLÜLDE 12 YENİ MAĞAZA

Akça, mağaza açmada yurt dışından önce hedeflerinin Türkiye olduğunu, Güneydoğu Anadolu’da açılan mağazalarla birlikte 28 ile ulaştıklarını bildirdi. Eylül ayında 12 mağaza daha açacaklarını ve yol sonunda toplam 90 mağazaya ulaşacaklarını belirten Akça şunları söyledi: “Şu anda 28 ilde mağazamız var ama daha gitmemiz gereken çok yer var. Çok yakında Tokat’ta ilk mağazımızı açacağız. Bunun dışında Trabzon, Mersin, Afyon, Kapadokya, İskenderun, Gebze mağazalarımız açılacak.”

İSTİHDAM YÜZDE 100 ARTTI

Bu yıla başlarken, 626 olan çalışan sayısının da ağustos ayı itibariyle bin 100’e çıktığını belirten Akça, yeni     açılacak mağazalarla birlikte 275 kişiye daha iş imkanı sunulacağını, böylece çalışan sayısının yüzde 100’ün üzerinde artmış olacağını söyledi. Mağazalarına yılda 24 milyon kişinin girdiğini belirten Akça, bunun yüzde 20’sinin alışveriş olarak geri döndüğünü kaydetti. Yılbaşından bu yana cirolarının yüzde 47 arttığını söyleyen Akça, bu     yıl sonunda 300 milyon lira ciro hedeflediklerini de sözlerine ekledi. 

İstiklal’deki mağaza yıl sonuna yetişir

Fuat Akça, Antalya mağazasının büyüklüğündeki bir mağazanın da İstanbul’da, İstiklal Caddesi’nde açılacağını kaydetti. İstanbul’da İstiklal Caddesi’ndeki mağazalarının inşaat aşamasında olduğunu belirten Fuat Akça “İstiklal Caddesi’nde İstinye Park’ın sahiplerinden kiraladığımız 6 katlı mağazamızı bu yıl bitmeden açmayı ümit ediyoruz. İlk 4 katını mağaza olacak. Sonraki iki katı için farklı bir konsept düşünüyoruz. İstiklal’de sıkça rastladığımız kitap-kafe şeklinde bir şey yapabiliriz” dedi. 
YELDA ŞUMNULU/Star


Geri Dön