25 / 04 / 2024

Flormar, İspanya'da 5 yılda 200 mağaza açacak!

Flormar, İspanya'da 5 yılda 200 mağaza açacak!

Flormar İspanya Ülke Müdürü Alberto Mascetti; Hedefimiz beş yıl sonunda 200 satış noktasıyla İspanya pazarında önemli bir yere sahip olmak dedi...



Flormar İspanya Ülke Müdürü Alberto Mascetti, İspanyanın yaşadığı ekonomik krizin kozmetik tüketimini etkilediğini söyleyerek, Her kriz döneminde olduğu gibi İspanyol kadınların uygun fiyat ve kaliteyi bir arada buldukları kozmetik ürünlerine ilgisi arttı. Bu nedenle krizin Flormar için bir fırsata dönüştüğünü söylemek yanlış olmaz dedi.
Flormarın, İspanya pazarındaki yatırımlarına 2010 yılında başladığını hatırlatan Mascetti, şunları söyledi: İlk mağazamızı Barcelonada açtık. Flormar, bugün İspanyanın en çok tercih edilen alışveriş merkezlerinde bulunuyor. 2011 yıl sonuna kadar İspanyanın trafiği en yüksek noktalarında 10 yeni mağaza daha açarak mağaza sayımızı 30a çıkaracağız.

Yeniliklere açık
Mascetti, kozmetik tercihlerinde İspanyol kadınlarının tüketim alışkanlıklarını şöyle anlattı:
Dünyanın her yerinde olduğunda gibi İspanyada da kadınların ilk tercihi kaliteli ürünü uygun fiyata almak. Aradıkları uygun fiyatın yanı sıra ürün içeriğinin kalitesi ve markanın güvenilirliği oluyor. Ayrıca İspanyol kadını moda ve trendleri sürekli takip eden, yeniliklere açık ve deneyimlemekten keyif alan özelliklere sahip. İspanyol kadınları yeniliğe çok açık oldukları için internette araştırmaya ve bilgi edinmeye önem veriyor. İletişime çok önem veren, sıcak kanlı bir toplumuz. Bu nedenle iletişim bu pazarda önem kazanıyor. Mailing ve kampanyalarla müşterimizle yakın ilişkide olmayı tercih ediyoruz.
Mascetti, İspanya pazarında renkli kozmetik ürünlerinden özellikle göz makyaj ürünlerinin tercih edildiğini belirterek, Dudak ürünleri de büyük ilgi görüyor. Flormar, tırnak bakım ürünleri ve ojede de dünyanın her yerinde olduğu gibi İspanyada da en çok tercih edilen markaların başında geliyor dedi.

Hedef beş yılda 200 satış noktası
Önümüzdeki dönemde agresif bir büyüme planladıklarını söyleyen Mascetti, Hedefimiz beş yıl sonunda  200 satış noktasıyla İspanya pazarında önemli bir yere sahip olmak dedi.
Flormarın İspanya operasyonunun Barcelona ve İstanbuldaki yönetici ekibin koordinasyonuyla yürütüldüğünü ifade eden Mascetti, Markamız çok kısa sürede İspanyol kadını tarafından benimsendi. Flormar bu pazarda önemli bir pazar payına sahip olmak üzere yoluna hızla devam ediyor diye konuştu.
Milliyet

 


Geri Dön