27 / 04 / 2024

Focus Dergisi, İstanbul'un AVM'lerini tanıttı

Focus Dergisi, İstanbul'un AVM'lerini tanıttı

Almanya'nın önde gelen siyasi dergilerinden Focus, İstanbul'un çok modern alışveriş merkezlerine sahip olduğunu yazdı



Dergideki yazıda İstanbul'un çok daha önceden bir "Avrupa Kültür Başkenti" olduğu belirtildi. Kentte sanat yaşantısının büyük bir hızla geliştiği kaydedilen yazıda, çok modern alışveriş merkezlerine sahip olduğu için İstanbul'un turistleri sadece tarihi yerleriyle cezbetmekle kalmadığı, tanınmış dünya markalarının bulunabildiği bir alışveriş kenti haline geldiği kaydedildi. Dergi, Berlin'de bu akşam açılışı yapılacak, Türkiye'nin bu yıl konuk ülke olduğu 44. Uluslararası Turizm Borsası Fuarı (ITB) için Türkiye'nin Berlin Büyükelçiliği tarafından Almanca olarak hazırlanan Türkiye'yi tanıtıcı broşürler de dağıttı.
Sabah

Konu ile ilgili basında yer alan diğer haberler

Alman Focus dergisi İstanbul'a övgü yağdırdı

Almanya'nın önde gelen siyasi dergilerinden Focus, seyahat bölümünde `Kıtalar Arası Zarafet' başlığıyla İstanbul'u tanıttı. Yazıda, `gururlu İstanbul'un zengin geçmişiyle hızlı günümüz yaşantısını başarılı şekilde bir arada sergilediği, çok daha önceden bir Avrupa kültür başkenti olduğu belirtildi. Kentte sanat yaşantısının büyük hızla geliştiği, modern alışveriş merkezleri sayesinde artık sadece tarihi yerleriyle cezbetmekle kalmadığı, dünya markalarının bulunabildiği bir alışveriş kenti haline de geldiği anlatıldı.
Kent görüntüsünü güzel camilerin yanı sıra gökdelenlerin de belirlediği, son 40 yılda nüfusun altı kat arttığı belirtilirken Marmaray'ın raylarının neredeyse hazır olduğu, ancak inşaatta Bizans kalıntılarına rastlandığı için projenin 2014'ten önce hayata geçirilemeyeceği kaydedildi.
Nobel Edebiyat Ödülü sahibi Orhan Pamuk'un da İstanbullu olduğu hatırlatılan yazıda, kentte kiliselerin de olduğu, çok sayıda balık restoranının kentin cazibesini artırdığı belirtildi.
Radikal


Geri Dön