29 / 03 / 2024

Folkart 4 yılda 4 yeni projeye imza atacak!

Folkart 4 yılda 4 yeni projeye imza atacak!

Merkez üssü İzmir’de projelerini arka arkaya hayata geçiren Folkart Yapı, turizmin önemli kalelerinden Çeşme’de iki yeni projesini satışa çıkardı.



Folkart Blu ve Folkart Hills adı verilen projeler süit dairelerden oluşuyor. Toplam yatırım bedeli 250 milyon lira olan projelerin Mayıs 2017’de teslim edilmesi planlanıyor. 330 bin euro’dan başlayan fiyatlarla satışa çıkan Folkart Blu projesinde metrekare fiyatları 3 bin 750 eurodan başlıyor. 


Folkart Hills projesinde ise metrekare fiyatı 2 bin 800 euro olarak belirlendi. Denize sıfır hayata geçirilecek projelerde özel plaj ve iskele de planlandı. Şirketin yılsonuna kadar Çeşme’de hayata geçirmeyi planladığı projeler Boyalık bölgede villa, Ilıca’da rezidans, Reisdere’de ise bahçeli villa şeklinde olacak.   


Otoyol dopingi...

Folkart Yönetim Kurulu Başkanı Mesut Sancak, yıl içinde 4 yeni proje daha açıklayacaklarını belirterek, “Yeni projelerin yatırım değeri 700 milyon lira. Devam eden projelerimizle birlikte İzmir’de 3 milyar liralık yatırım yapıyoruz. Bodrum için de planlarımız var” dedi. 


İstanbul-Bursa-İzmir Otoyolu’nun Çeşme için önemine değinen Sancak, “İstanbul Çeşme arası 3.5 saate inecek. İstanbul, Bursa, Balıkesir gibi otoban hattı şehirlerin tatil bölgesi Çeşme olacak. Turizm bölgede 12 aya yayılacak” diye konuştu.    


Mesut Sancak, Binali Yıldırım’ın  İzmir  milletvekili olarak başbakan olmasının önemli olduğunu belirterek, yeni bir havalimanı projesinin gündeme gelebileceğini söyledi. Sancak, “Sayın Başbakanımız, İzmir Belediye Başkanlığı’na adaylığı döneminde 35 tane proje açıklamıştı. Bu projelerin içinde Alaçatı’ya havalimanı projesi de vardı. Üstelik yeri bile belli. Binali Bey Başbakan olduğu için bu işin de bittiğini düşünüyorum. Neden Bodrum’da var da Çeşme’de olmasın?” dedi.   


‘Durgunluk yok’   

Çeşme’nin turist profilinin yerlilerden oluştuğunu anlatan Mesut Sancak, bu sayede turizm sektöründe yaşanan durgunluktan etkilenmediğini söyledi. Yabancıların henüz Çeşme’yi keşfetmemiş olmasının bölge için şu ortamda şans olduğunu da vurgulayan Sancak, “5 yıldızlı yatak kapasitesi 9 bin. Toplamda ise 14 bin. Antalya’da 2 sadece 2 otelde bu kapasite var. Yabancı acenteler için uygun değil. Bölgede yapılacak yeni yatırımlarla yatak kapasitesinin artırılması gerekiyor” diye konuştu. 


Milliyet 



Haber İlk Ses Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı ;



İzmir'de çok konuşulan projeleriyle Türkiye'nin en büyük inşaat grubu olmaya aday Folkart Yapı, yeni Çeşme projeleriyle yatırımlarını sürdürmeye devam ediyor.


Dün satışa sunulan, çok sayıda ilki bünyesinde barındıran, 'Folkart Blu' ve 'Folkart Hills' projeleri 250 milyon TL'lik yatının değeri taşıyor. Projeler 2017 yılı yaz başı bitirilecek. Çeşme Radison Blıı Otel'de lansmanı gerçekleştirilen projeler için Folkart Yönetim Kurulu Başkanı Mesut Sancak, Çeşme'nin değerini İzmir ile birlikte yüceltmek istediklerini, İzmir ve Çeşme'nin, Türkiye'de çok yakın geleceğin en değerli markaları olacağını söyledi. 


330 BİN TL'DEN BAŞLAYAN FİYATLARLA 


Folkart Blu ve Folkart Hills, Çeşme Fenerburnu ve Paşalimanı'nda hayata geçiriliyor. 'Folkart Paşalimanı Çeşme' projesini 2012 yılında tamamlayan şirket, Çeşme'de yeni adımlar atmayı sürdürüyor. Denize sıfır konumda bulunan Folkart Blu ve Folkart Hills projeleri, bünyesindeki ilklerle dikkat çekerken, dün gerçekleştirilen lansmanda, daireler 330 bin Euro'dan başlayan fiyatlar ile satışa sunuldu. Folkart Yapı, Çeşme projelerini 'Denize Açılan Kapı'söylemiyle sundu. 


"YERYÜZÜ CENNETİ ÜZERİNDEYİZ" 


Folkart Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Mesut Sancak, Çeşme'nin mükemmellikte buluşan, uluslararası geleceğe yönelebilecek yüksek değerinin, yeterince farkında olunamadığını söyledi. Çeşme gibi, çok farklı özellikleri bir araya toplayan örneklere, dünyada çok az rastlandığını belirten Sancak, Çeşme'nin dünya markası olma yolunda, bu nedenle İzmir ve Türkiye için büyük bir şans olduğunu öne sürdü. Sancak, Çeşme'yi "Güzellikleriyle zamana meydan okuyan, dünyayı etkileyecek bir yeryüzü cenneti üzerindeyiz" sözleriyle tarif etti. 


"ÇEŞME'YE ÖNEM VERİYORUZ" 


"Çeşme farklı renkler diyarıdır" diyen Sancak, ilçenin gastronomisine, eğlence adresi olmasına, doğa turizmi potansiyeline, yelkenden sörfe, su sporları için merkez özelliğine; termal olanaklarına. dalış turizmi gelişimine, festivallerine, yat limanlarına, markalaşmış Alaçatı'nın karma simgelerine dikkat çekti. Sancak, "Biz bu bakış açısıyla Çeşme'ye büyük bir önem veriyoruz. Çeşme'nin değerini İzmir ile birlikte yüceltmek istiyoruz" diyerek, geleceğe yönelik şu değerlendirmeyi yaptı: "İzmir-İstanbul Otoyolu tamamlanınca, İstanbul'dan Çeşme'ye 3.5 saatlik sürede ulaşılacak. Öğlen yola çıktığınızda, akşam yemeğini gün batımı eşliğinde Çeşme'de yiyeceksiniz. Çeşme, artık farklı bir şekilde konumlanacak. Bu otoyol üzerinde bulunan Kocaeli, Bursa, Balıkesir gibi kentler de Çeşme'yi yeniden keşfedecek. Havacılığın yeni merkezi olma yolundaki İzmir'de, yakın gelecekte Alaçatı'ya planlanan butik havalimanı yapıldığında, Çeşme kapısını tüm dünyaya da sonuna kadar açacak. Yeni planlar ile eminim turizm de 12 aya yayılacak."


TOPLAMDA 250 MİLYON TL'LİK 2 DEV YATIRIM 


Çeşme sürprizlerinin ve yatırımlarının süreceğini belirten Mesut Sancak, Dilekçi Mimarlık imzası taşıyan Folkart Blu ve Folkart Hills projelerinin; Çeşme'de 'Cannes, Trapez ve Mayorka' gibi mimari tasarımlarıyla da öne çıkan turizm markalarını anımsatacağını, doğayla bütünlüğü ön planda tutulan çevre dostu teknolojilerle donatılacağını vurguladı. Sancak'ın verdiği bilgiye göre; Folkart Blu'da 130 milyon TL, Folkart Hilss'de ise 120 milyon TL'lik bir yatırım değeri ortaya çıkacak. Her iki proje de 2017 yılı yaz başında tamamlanmış olacak. 




İlk Ses


Geri Dön