26 / 04 / 2024

Folkart, Avrupa'nın en yüksek binasını İzmir'de inşa edecek!

Folkart, Avrupa'nın en yüksek binasını İzmir'de inşa edecek!

Avrupa'nın en yüksek binası şu anda 308 metre ile Londra'da. 240 metrekarelik inşaat alanı olan projenin yatırım tutarı ise 550 milyon lira. Yıl sonuna kadar başlanacak proje 4 yılda tamamlanacak...



Yine ses getirecek bir projeyi hayata geçirmeye hazırlanan Folkart, Avrupa'nın en yüksek binasını İzmir'de inşa edecek.


Yeni projeler yolda 


İzmir'in farklı noktalarda arsaları bulunan Folkart, İzmir'de hayata geçirmek istediği farklı bir AVM projesi bulunuyor. Bu yıl bunu şekillendirmeyi planlıyor. 2006'da İzmir'de çalışmaya başlayan Folkart, bugüne kadar 700 milyon lira yatırım yaptı. 2015 sonuna kadar ise bu miktarı 1,5 milyar liraya çıkarmayı hedefliyor. Folkart, İzmir'de kentsel dönüşüm projelerinden de ciddi bir aktör olmayı planlıyor. 


Açılış için dünya sanatçısı geliyor

 

¦ B Kulenin inşaatının ağustos ayında tamamlanacağını paylaşan Mesut Sancak, eylül ayında İse ses getirecek bir açılış planladıklarını, dünya çapında bir açılış olacağını söylüyor. Sancak, "Bir dünya sanatçısını İzmir'e getireceğiz. 

İzmir'e büyük bir sürpriz olacak" ifadesini kullandı. 


¦ Bornova'da Syngenta ilaç Fabrikası'nın 25 dönümlük arsasını aldıklarını belirten Sancak, burada yer alan ağaçlarla ilgili farklı bir çalışmaya imza atacak. Mesut Sancak, burada yer alan 65 ağacın Folkart Towers'a taşınması için İtalya'dan özel bir araç getirdiklerini söyledi. Mesut Sancak, şöyle devam etti: "Bu aracın maliyeti oldukça yüksek ama hem çevreci bir durum sergileyeceğiz hem de 30-40 yıllık ağaçlan kaybetmemiş olacağız." SON yıllarda İzmir'de ses getiren projelere imza atan Folkart, Bayraklıdaki ikiz kulelerden ilkini tamamladı. Diğeri ise ağustosta bitiyor. Eylülde ses getirecek bir açılışa hazırlanan Folkart, şimdi de Avrupa'nın en yüksek binasını yapmaya hazırlanıyor. 370 metre olacak projenin, son çeyrekte başlaması hedefleniyor. 

İkiz kulelerde son durumu değerlendiren Folkart Yönetim Kurulu Başkam Mesut Sancak, tamamlanan ve yaşamın başladığı A Kule'nin satışlarının yüzde 90'na ulaştığını belirterek, şöyle dedi: "B Kule de ise satış oram yüzde 70'lerde.Alanların yüzde 80'i İzmirli. Yüzde 5 de yurtdışından. Veriler İzmir'in bu tip projelere ihtiyacı olduğunu gösteriyor. Biz ilki başardık. Eskiden fikir vardı ama cesaret edilmiyordu. Ama biz bunu yaptık. Bu algının değişmesine katkı koyduk. 


Avrupa'nın en yüksek 5'inci ikiz kulesi Folkart Towers'ı bu mantıkla hayata geçirdiklerini belirterek, şunları söyledi: "Amacımız mahallenin yakışıklısı olmak. Bu mantıkla şimdi 75 katlı bina tasarlıyoruz. Avrupa'nın en yükseğini yapacağız. 370 metre olacak. Avrupa'nın en yüksek binası şu anda 308 metre ile Londra'da. 240 metrekarelik inşaat alam olan projenin yatırım tutarı ise 550 milyon lira. Yıl sonuna kadar başlamayı planlıyoruz. 4 yılda da tamamlayacağız."



Hürriyet Ege'den

 


Geri Dön