26 / 04 / 2024

Folkart, Basmane'de AVM yapmayacak!

Folkart, Basmane'de AVM yapmayacak!

Folkart Eylül ayında temelini atacağı İzmir'in kalbinde gerçekleştirilecek büyük projede AVM yapmamaya karar verdiğini açıkladı. Folkart Basmane'de gerçekleştirilecek projede, bir AVM yer alması halinde, İzmir trafiğine getireceği etkiyi araştırdı.



Folkart Eylül ayında temelini atacağı İzmir'in kalbinde gerçekleştirilecek büyük projede AVM yapmamaya karar verdiğini açıkladı.


Üç yerli, üçü yabancı, dünyaca ünlü mimarları bünyesinde barındıran, uluslararası ödüllere sahip, altı saygın mimarlık ofisinin; alternatifli olarak AVM'li ve AVM'siz şekilde çalıştığı projenin bütünü için artık son aşamaya gelindi. Bu süreç ilerlerken, Folkart Basmane'de gerçekleştirilecek projede, bir AVM yer alması halinde,  İzmir  trafiğine getireceği etkiyi araştırdı. Folkart, üniversitelerle işbirliği içinde hareket eden, konusunda uzman bir şirkete, trafikle ilgili iki ayrı araştırma raporu hazırlattı. Birinde AVM'li, diğerinde ise AVM'siz gerçekleştirilebilecek olası projenin, bölge trafiğine etkisi incelendi. Uzman ekip, projede AVM olması halinde, tüm teknik detayları göz önüne alarak, İzmir'in kalbine gelebilecek trafik yükünü hesapladı. 


AVM Trafik Etki Değerlendirme Raporu'nda, alanın çevresindeki yapıların nitelikleri, bölgenin tarihi özelliği, İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin yeni Kültürpark projesi, Basmane Tren Garı ve Metro İstasyonu'nun konumlanması, bütünün işlevleri incelendi. Yapılacak eserde İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin yeni hizmet binasının olması da göz önüne alındı. Araç trafiğinden bölge yollarının genişliğine, otopark ihtiyacına kadar, her türlü detay masaya yatırıldı. Uzman kurul, çıkan sonuç raporunda, projede yer alacak bir AVM'nin İzmir'in kalbine ciddi bir trafik yükü getireceğini belirledi. Folkart yönetimi bu raporu inceledi. Folkart Yönetim Kurulu Başkanı Mesut Sancak, İzmir'e karşı kendilerini sorumlu hissettiklerini vurguladı. Sancak, bu nedenle yaptıkları her işe İzmir'e saygı ve katkı penceresinden baktıklarını belirterek, Basmane'de planladıkları büyük projede, kendilerine sunulan rapor üzerine, kesinlikle AVM yapmama kararı aldıklarını açıkladı.


Mesut Sancak, İzmir'in kalbi sayılan Basmane'de, Türkiye'ye ve Avrupa'ya örnek olacak bir mimari anlayış taşıdıklarını; İzmirliler ile ortak akılda buluşarak yapılacak büyük projede; ana hedeflerinin ticari yaklaşımla birlikte, İzmir'e simge bir eser yaratmak olduğunu, İzmir'e olumsuzluk getirecek hiçbir işin altına imza atmayacaklarını belirtti. Sancak, “AVM yapmama kararımız, bize ticari olarak ciddi bir kayıp getirecek. Ama bu proje, İzmir'in prestij projesidir. Bu nedenle İzmir'in kalbine, yeni bir trafik yükü getirmek istemiyoruz. Ticari kaybımıza rağmen AVM yapmama kararı aldık. Orada İzmir'e çok yakışacak, büyük bir eser yaratacağız" dedi.


Folkart Yönetim Kurulu Başkanı Mesut Sancak, bu süreç boyunca İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nu bilgilendirdiklerini, Büyükşehir Belediyesi yetkilileriyle, tüm detayları sürekli paylaştıklarını vurguladı. Sancak, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun da, Basmane'de AVM yapmama kararlarını çok olumlu karşıladığını, bu konuda kendilerini desteklediğini belirtti. Sancak, duyarlılığı ve desteği nedeniyle, Başkan Kocaoğlu'na teşekkür etti. 


Folkart, Basmane de AVM yapmayacak!


ESNAFA ZARAR GETİRİR 

Sancak, o bölgede yapılacak bir AVM'den, merkezdeki İzmir esnafının zarar görebileceğini belirtti. Esnaftan gelen seslere kulak verdiklerini vurgulayan Mesut Sancak, bu durumu İzmir Büyükşehir Belediyesi ile birlikte değerlendirip, ortak karar verdiklerini açıkladı. Sancak 'sembol projenin' hem bulunduğu alan Basmane, hem de Kemeraltı gibi, kent kimliği için simge olan yakın bölgelere hareketlilik sağlayacağını, projenin AVM'siz haliyle, merkez ve çevresindeki esnafa ciddi katkı getireceğini söyledi.


Mesut Sancak, proje sonuçlandığında, İzmir turizmine değer katmak istediklerini, projenin Avrupa'ya örnek Türkiye'nin önemli bir cazibe merkezi olacağını belirtti. 'Yeşil' özellikli projede; konut ve ofislerle birlikte; farklı, zengin, kültürel işlevlerin, aynı anda buluşacağını belirten Sancak, proje kapsamında artan kamu menfaati ile İzmir'e yeni bir İzmir Büyükşehir Belediyesi hizmet binasının kazandırılacağını söyledi. Sancak, projenin İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin yeni kültürpark projesiyle de uyum içinde olacağını belirtti. 


Hürriyet


Haber Akşam'da şu şekilde yer aldı


İzmir'de 'Basmane Çukuru' adıyla bilinen Dünya Ticaret Merkezi arsasını ihaleyle alan Folkart Yapı'nın bölgeye kazandıracağı dev projenin ayrıntıları netleşiyor. Şirket, Basmane Meydanı'ndaki projesinde, bölgede trafik yüküne neden olacağı saptanan AVM'ye yer vermeme kararı aldığını bildirdi. Kamuoyunda 'Basmane Çukuru' olarak bilinen alanı, TMSF'den 80 milyon dolara satın alan Folkart Yapı'dan yapılan açıklamaya göre, şirketin üniversitelerle ortak çalışan trafik danışmanlık firmasına hazırlattığı bilimsel rapor, Basmane’de yapılacak bir AVM’nin, İzmir’in merkezine çok ciddi trafik yükü getireceğini gösterdi. 


HAZIRLIKLAR SÜRÜYOR

Folkart Yapı, trafik raporu doğrultusunda, Basmane Projesi'ndeki AVM uygulamasını sonlandırdı. Açıklamada görüşüne yer verilen Folkart Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Mesut Sancak, İzmir'in kalbindeki dev projenin hazırlıklarının hızla sürdüğünü belirtti. Sancak, Türkiye’ye örnek olması düşünülen, dünyanın dikkatini çekmesi hedeflenen projede, bir AVM'nin kesinlikle yer almayacağını vurguladı. Sancak, İzmir’e karşı kendilerini sorumlu hissettiklerini ifade etti. 


Ciddi bir ticari kayıp olsa da...

Sancak, şu değerlendirmeyi yaptı: "AVM yapmama kararımız, bize ticari olarak ciddi bir kayıp getirecek. Ama bu proje, İzmir’in prestij projesidir. Bu nedenle İzmir’in kalbine, yeni bir trafik yükü getirmek istemiyoruz. Orada İzmir’e çok yakışacak, büyük bir eser yaratacağız."


Akşam 




Bu haber Güneş Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı;



Kamuoyunda "Basmane Çukuru" olarak bilinen alanı, TMSF'den 80 milyon dolara satın alan Folkart Yapı'dan yapılan açıklamaya göre, şirketin üniversitelerle ortak çalışan trafik danışmanlık firmasına hazırlattığı bilimsel rapor doğrultusunda AVM yapımından vazgeçildi. Folkart Yönetim kurulu Başkanı Mesut Sancak, "AVM yapmama kararımız, bize ticari olarak ciddi bir kayıp getirecek. Ama bu proje, İzmir'in prestij projesidir. Bu nedenle İzmir'in kalbine, yeni bir trafik yükü getirmek istemiyoruz. Orada İzmir'e çok yakışacak, büyük bir eser yaratacağız" dedi.


Güneş             



Haber Dünya Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı;


Folkart Yapı, TMSF'den 80 milyon dolara satın aldığı Basmane'deki arsaya kuracağı projede AVM'ye yer vermeyecek. Folkart, üniversitelerle ortak çalışan trafik danışmanlık şirketine hazırlattığı bilimsel raporda, Basmane'de yapılacak bir AVM'nin, İzmir'in kalbine çok ciddi trafik yükü getireceği görüldüğü ve bölgedeki esnaf zarar göreceği için Basmane projesinde yer verilmesi düşünülen AVM uygulamasından vazgeçildiğini duyurdu. 


AVM Trafik Etki Değerlendirme Raporu'nda, alanın çevresindeki yapıların nitelikleri, bölgenin tarihi özelliği, İzmir Büyiikşehir Belediyesi'nin yeni Kültürpark projesi, Basmane Tren Garı ve Metro İstasyonu'nun konumlanması, bütünün işlevleri incelendi. Yapılacak eserde Büyükşehir Belediyesi'nin hizmet binasının olması da göz önüne alındı. Araç trafiğinden bölge yollarının genişliğine, otopark ihtiyacına kadar, her türlü detay masaya yatıran uzman kurulun hazırladığı raporda, projede yer alacak bir AVM'nin İzmir'in kalbine ciddi bir trafik yükü getireceğine dikkat çekildi. 


İzmir'e karşı kendilerini sorumlu hissettiklerini vurgulayan Folkart Yönetim Kurulu Başkanı Mesut Sancak, bu nedenle yaptıkları her işe İzmir'e saygı ve katkı penceresinden baktıklarını belirterek, kendilerine sunulan rapor üzerine Basmane'de planladıkları büyük projede kesinlikle AVM yapmama karan aldıklarını açıkladı. Basmane'deki alanda önümüzdeki eylül ayında temeli atılacak projenin hazırlıklarının hızla sürdüğünü beliren Sancak, Türkiye'ye ve Avrupa'ya örnek olacak bir mimari anlayışla İzmir'e simge bir eser yaratmayı amaçladıklarını söyledi. Sancak, "İzmir'e olumsuzluk getirecek hiçbir işin altına imza atmayacağız. AVM yapmama kararımız, bize ticari olarak ciddi bir kayıp getirecek. Ama bu proje, İzmir'in prestij projesidir. Bu nedenle İzmir'in kalbine, yeni bir trafik yükü getirmek istemiyoruz. Ticari kaybımıza rağmen AVM yapmama karan aldık. Orada İzmir'e çok yakışacak, büyük bir eser yaratacağız" diye konuştu. Mesut Sancak, bu süreç boyunca İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nu bilgilendirdiklerini ve Kocaoğlu'nun da, Basmane'de AVM yapmama kararlarını çok olumlu karşıladığını, bu konuda kendilerini desteklediğini belirtti. 


İzmir Büyükşehir ile ortak karar alındı Sancak, yapılacak AVM'den, merkezdeki İzmir esnafının da zarar görebileceğini, esnaftan gelen seslere de kulak verdiklerini vurguladı. Durumu İzmir Büyükşehir Belediyesi ile birlikte değerlendirip, ortak karar verdiklerini açıklayan Sancak, projenin hem bulunduğu alan Basmane, hem de Kemeraltı gibi kent kimliği için simge olan yalan bölgelere hareketlilik sağlayacağım, projenin AVM'siz haliyle, merkez ve çevresindeki esnafa ciddi katkı getireceğini söyledi. Mesut Sancak, proje sonuçlandığında, İzmir turizmine değer katacağım söyledi. 


Dünya



Haber Yeni Asır Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı;


Folkart Eylül ayında temelini atacağı İzmir'in kalbinde gerçekleştirilecek büyük projede AVM yapmamaya karar verdiğini açıkladı

Üç yerli, üçü yabancı, dünyaca ünlü mimarları bünyesinde barındıran, uluslararası ödüllere sahip, altı saygın mimarlık ofisinin; alternatifli olarak AVM'li ve AVM'siz şekilde çalıştığı projenin bütünü için artık son aşamaya gelindi. Bu süreç ilerlerken, Folkart Basmane'de gerçekleştirilecek projede, bir AVM yer alması halinde, İzmir trafiğine getireceği etkiyi araştırdı. Folkart, üniversitelerle işbirliği içinde hareket eden, konusunda uzman bir şirkete, trafikle ilgili iki ayrı araştırma raporu hazırlattı. Birinde AVM'li, diğerinde ise AVM'siz gerçekleştirilebilecek olası projenin, bölge trafiğine etkisi incelendi. Uzman ekip, projede AVM olması halinde, tüm teknik detayları göz önüne alarak, İzmir'in kalbine gelebilecek trafik yükünü hesapladı.


AVM Trafik Etki Değerlendirme Raporu'nda, alanın çevresindeki yapıların nitelikleri, bölgenin tarihi özelliği, İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin yeni Kültürpark projesi, Basmane Tren Garı ve Metro İstasyonu'nun konumlanması, bütünün işlevleri incelendi. Yapılacak eserde İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin yeni hizmet binasının olması da göz önüne alındı. Araç trafiğinden bölge yollarının genişliğine, otopark ihtiyacına kadar, her türlü detay masaya yatırıldı. Uzman kurul, çıkan sonuç raporunda, projede yer alacak bir AVM'nin İzmir'in kalbine ciddi bir trafik yükü getireceğini belirledi. Folkart yönetimi bu raporu inceledi. Folkart Yönetim Kurulu Başkanı Mesut Sancak, İzmir'e karşı kendilerini sorumlu hissettiklerini vurguladı. Sancak, bu nedenle yaptıkları her işe İzmir'e saygı ve katkı penceresinden baktıklarını belirterek, Basmane'de planladıkları büyük projede, kendilerine sunulan rapor üzerine, kesinlikle AVM yapmama kararı aldıklarını açıkladı.


Mesut Sancak, İzmir'in kalbi sayılan Basmane'de, Türkiye'ye ve Avrupa'ya örnek olacak bir mimari anlayış taşıdıklarını; İzmirliler ile ortak akılda buluşarak yapılacak büyük projede; ana hedeflerinin ticari yaklaşımla birlikte, İzmir'e simge bir eser yaratmak olduğunu, İzmir'e olumsuzluk getirecek hiçbir işin altına imza atmayacaklarını belirtti. Sancak, "AVM yapmama kararımız, bize ticari olarak ciddi bir kayıp getirecek. Ama bu proje, İzmir'in prestij projesidir. Bu nedenle İzmir'in kalbine, yeni bir trafik yükü getirmek istemiyoruz. Ticari kaybımıza rağmen AVM yapmama kararı aldık. Orada İzmir'e çok yakışacak, büyük bir eser yaratacağız" dedi.


Sancak, o bölgede yapılacak bir AVM'den, merkezdeki İzmir esnafının zarar görebileceğini belirtti. Sancak 'sembol projenin' hem bulunduğu alan Basmane, hem de Kemeraltı gibi, kent kimliği için simge olan yakın bölgelere hareketlilik sağlayacağını, projenin AVM'siz haliyle, merkez ve çevresindeki esnafa ciddi katkı getireceğini söyledi.


Yeni Asır            



Haber Star Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı;


TMSF’den 80 milyon dolara İzmir Basmane’deki alanı satın alan Folkart Yapı, burada AVM yapmama kararı aldı. Folkart Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Sancak “Esnafın sesine kulak verdik” dedi.


Folkart Eylül ayında temelini atacağı İzmir’in kalbinde gerçekleştirilecek büyük projede AVM yapmamaya karar verdi. Folkart’ın üniversitelerle ortak çalışan trafik danışmanlık şirketine hazırlattığı bilimsel rapor, Basmane’de yapılacak bir AVM’nin, İzmir’in kalbine çok ciddi trafik yükü getireceğini gösterdi. Folkart kent lehine verdiği yeni bir kararla, Basmane projesinde düşünülen AVM uygulamasını sonlandırdı. Folkart Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Mesut Sancak, 80 milyon dolara TMSF’den satın alınan İzmir Basmane’deki alanda önümüzdeki Eylül ayında temeli atılacak dev projenin hazırlıklarının hızla sürdüğünü belirtti.


Uzman kuruluş inceledi


Sancak, İzmir’in kalbinde yapılacak, Türkiye’ye örnek olması düşünülen, dünyanın dikkatini çekmesi hedeflenen büyük projede, bir AVM’nin kesinlikle yer almayacağını açıkladı. Üç yerli, üçü yabancı, dünyaca ünlü mimarları bünyesinde barındıran, uluslararası ödüllere sahip, altı saygın mimarlık ofisinin alternatifli olarak AVM’li ve AVM’siz şekilde çalıştığı projenin bütünü için artık son aşamaya gelindi. Bu süreç ilerlerken, Folkart Basmane’de gerçekleştirilecek projede, bir AVM yer alması halinde, İzmir trafiğine getireceği etkiyi araştırdı.


Ticari açıdan kayıp


Mesut Sancak, İzmir’in kalbi sayılan Basmane’de, Türkiye’ye ve Avrupa’ya örnek olacak bir mimari anlayış taşıdıklarını, İzmirliler ile ortak akılda buluşarak yapılacak büyük projede; ana hedeflerinin ticari yaklaşımla birlikte, İzmir’e simge bir eser yaratmak olduğunu, İzmir’e olumsuzluk getirecek hiçbir işin altına imza atmayacaklarını belirtti. Sancak“AVM yapmama kararımız, bize ticari olarak ciddi bir kayıp getirecek. Ama bu proje, İzmir’in prestij projesidir. Ticari kaybımıza rağmen AVM yapmama kararı aldık. Orada İzmir’e çok yakışacak, büyük bir eser yaratacağız”dedi. Bölgede yapılacak bir AVM’den, merkezdeki İzmir esnafının zarar görebileceğini, esnaftan gelen seslere kulak verdiklerini vurgulayan Mesut Sancak, yapacakları proje ile İzmir turizmine değer katmak istediklerini kaydetti.


İzmir’e karşı sorumluyuz


Uzman kurul, çıkan sonuç raporunda, projede yer alacak bir AVM’nin İzmir’in kalbine ciddi bir trafik yükü getireceğini belirledi. Folkart yönetimi bu raporu inceledi. Folkart Yönetim Kurulu Başkanı Mesut Sancak, İzmir’e karşı kendilerini sorumlu hissettiklerini vurguladı. Sancak, bu nedenle yaptıkları her işe İzmir’e saygı ve katkı penceresinden baktıklarını belirterek, Basmane’de planladıkları büyük projede, kendilerine sunulan rapor üzerine, kesinlikle AVM yapmama kararı aldıklarını açıkladı.


Star



Haber Ege Telgraf Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı;


Folkart Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Mesut Sancak, TMSF'den 80 milyon dolara satın aldıkları Basmane'deki alanda çalışmaların sürdüğünü belirtti. Temeli, eylül ayında atılacak dev projenin uluslararası ödüllere sahip, üçü yerli, üçü yabancı, altı saygın mimarlık ofisi tarafından AVM'li ve AVM'siz şekilde çalışıldığını dile getiren Sancak, projede AVM'nin yer alması halinde kent trafiğinin nasıl etkileneceğini araştırdıklarını aktardı. 


KONUMU İNCELENDİ 

Üniversitelerle işbirliği içinde hareket eden konusunda uzman bir şirkete, trafikle ilgili iki ayrı araştırma raporu hazırlattıklarını dile getiren Sancak, "AVM Trafik Etki Değerlendirme Raporu'nda, alanın çevresindeki yapıların nitelikleri, bölgenin tarihi özelliği, İzmir Biiyükşehir Belediyesi'nin yeni Kültürpark projesi, Basmane Tren Garı ve Metro İstasyonu'nun konumlanması, bütünün işlevleri incelendi. Araç trafiğinden bölge yollarının genişliğine, otopark ihtiyacına kadar, her türlü detay masaya yatırıldı. Uzman kurul, çıkan sonuç raporunda, projede yer alacak AVM'nin İzmir'in kalbine ciddi bir trafik yükü getireceğini belirledi" dedi. 


İzmir'e karşı kendilerini sorumlu hissettiklerini vurgulayan Sancak, Türkiye'ye ve Avrupa'ya örnek olmak istediklerini belirterek şöyle devam etti: "İzmirliler ile ortak akılda buluşarak yapılacak büyük projede; ana hedefimiz ticaret ve kente simge bir eser yaratmak. İzmir'e olumsuzluk getirecek hiçbir işin altına imza atmayız. AVM yapmama kararımız, bize ticari olarak ciddi bir kayıp getirecek. Ama bu proje, İzmir'in prestij projesidir. Bu nedenle İzmir'in kalbine, yeni bir trafik yükü getirmek istemiyoruz. İzmir'e çok yakışacak, büyük bir eser yaratacağız."


KOCAOGLU'NA TEŞEKKÜR 

Sancak, bu süreç boyunca İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nu bilgilendirdiklerini. Belediye yetkilileriyle, tüm detayları paylaştıklarını vurguladı. Desteği nedeniyle, Kocaoğlu'na teşekkür etti. 


Ege Telgraf



Haber Dünya Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı;


Folkart Yapı şirketi, İzmir'de "Basmane Çukuru" olarak da bilinen Basmane Meydanındaki projesinde, bölgede trafik yüküne neden olacağı tespit edilen alışveriş merkezine yer vermeme kararı aldı


Folkart Yapı'nın Basmane Meydanı'ndaki projesinde, bölgede trafik yüküne neden olacağı saptanan AVM'ye yer vermeme kararı aldığı bildirildi.


Kamuoyunda "Basmane Çukuru" olarak bilinen alanı, TMSF'den 80 milyon dolara satın alan Folkart Yapı'dan yapılan açıklamaya göre, şirketin üniversitelerle ortak çalışan trafik danışmanlık firmasına hazırlattığı bilimsel rapor, Basmane'de yapılacak bir AVM'nin, İzmir'in merkezine çok ciddi trafik yükü getireceğini gösterdi.


Folkart Yapı, trafik raporu doğrultusunda, Basmane Projesi'ndeki AVM uygulamasını sonlandırdı.


Açıklamada görüşüne yer verilen Folkart Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Mesut Sancak, İzmir'in kalbindeki dev projenin hazırlıklarının hızla sürdüğünü belirtti. Sancak, Türkiye'ye örnek olması düşünülen, dünyanın dikkatini çekmesi hedeflenen projede, bir AVM'nin kesinlikle yer almayacağını vurguladı.


İzmir'e karşı kendilerini sorumlu hissettiklerini ifade eden Sancak, bu nedenle yaptıkları her işe İzmir'e saygı ve katkı penceresinden baktıklarına dikkati çekerek, Basmane'de planladıkları projeye de bu açıdan baktıklarını, kendilerine sunulan raporlara göre hareket ettiklerini kaydetti.


Sancak, şu değerlendirmeyi yaptı:


"AVM yapmama kararımız, bize ticari olarak ciddi bir kayıp getirecek. Ama bu proje, İzmir'in prestij projesidir. Bu nedenle İzmir'in kalbine, yeni bir trafik yükü getirmek istemiyoruz. Orada İzmir'e çok yakışacak, büyük bir eser yaratacağız."


Belediyeye yeni hizmet binası


Mesut Sancak, proje süresince bilgilendirdikleri İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun da Basmane'de AVM yapmama kararını olumlu karşıladığını aktardı. 


Bölgede yapılacak bir AVM'den, merkezdeki esnafın da zarar görebileceğini kaydeden Sancak, gelen seslere kulak verdiklerini belirterek, durumu İzmir Büyükşehir Belediyesi ile birlikte değerlendirip, ortak karara vardıklarını açıkladı.


Sancak, projelerinin hem bulunduğu alan Basmane hem de Kemeraltı gibi kent kimliği için simge olan yakın bölgelere hareketlilik sağlayacağını, AVM'siz haliyle, merkez ve çevresindeki esnafa ciddi katkı getireceğini kaydetti.


Proje kapsamında yeni bir İzmir Büyükşehir Belediyesi hizmet binasının da kente kazandırılacağı bilgisini veren Sancak, Folkart Yapı Basmane Projesi'nin yeni Kültürpark Projesi'yle de uyum içinde olacağına işaret etti.


Dünya


Geri Dön