26 / 04 / 2024

Folkart Tower 358 metre uzunlukta Avrupa'nın en yüksek binası olacak!

Folkart Tower 358 metre uzunlukta Avrupa'nın en yüksek binası olacak!

İzmir'e bugüne dek 330 milyon dolarlık yatırım yapan Folkart, 2014'te Avrupa'nın en yüksek binasını bitirecek. 250 milyon dolara mal olacak 75'er katlı gökdelenlerin birinin inşaatı bitti, diğeri de yarıya geldi.



İzmir'de bugüne kadar Folkart Narlıdere Evleri, Folkart Mavişehir, Folkart Tovvers, Folkart Paşa Limanı projeleriyle 330 milyon dolarlık yatırım yapan Folkart 2014 yılında da kente prestij projeleri kazandırmaya devam edecek. Folkart Towers projesiyle Avrupa'nın beşinci ikiz kulelerini İzmir'e kazandıran Folkart, 2014 yılın da Avrupa'nın en yüksek binasını yapmaya hazırlanıyor. 250 milyon dolara mal olacağı öngörülen 75 katlı ve 358 metre yükseklikteki projenin temelinin 2014 sonbaharında atılması planlanıyor. Folkart Yönetim Kurulu Başkanı Mesut Sancak, ayrıca yeni yılda 70 bin metrekarelik AVM projesine de başlamayı hedeflediklerini kaydetti. 


Başarılı bir yıl 

2013 yılının son projeleri Folkart Towers'ın inşaat süreci ve satışları açısından oldukça başarılı geçtiğini dile getiren Sancak, tamamlandığında Avrupa'nın en yüksek 5. ikiz kuleleri olacak projenin ilk kulesinin kaba inşaatının tamamlandığını, diğer kulenin de hızla yükseldiğini vurguladı. Hedeflerine uygun olarak projenin yüzde 70'inin satıldığına işaret eden Sancak, "Lansmanının yapılmasından bu yana proje sadece İzmirli veya Türk yatırımcıların değil, yabancı yatırımcıların da ilgi odağı oldu. Danimarka, Hollanda, Almanya, Yunanistan, Körfez ülkeleri, Azerbaycan, Finlandiya ve İsviçre'den yatırımcılar Folkart Towers'tan rezidans veya ofis aldı. Mavi bayraklı Paşalimanı Büyük Liman Koyu'na nazır, 11 bin metrekarelik arazi üzerine inşa ettiğimiz projemiz bitti ve tüm villalar satıldı" dedi. 


Kalite ödülü aldı 

2013 yılı içinde AR-GE çalışmalarına ağırlık verdiklerini ve bu doğrultuda yeni arsa yatırımları ve proje çalışmalarının olduğunu açıklayan Sancak, KalDer'in EFQM Mükemmellikte Kararlılık Belgesi'ni almalarının kendilerine mutlu ettiğini söyledi. 


İnşaat sektörü çok büyüyecek

IMF'nin, Türkiye'nin 2013 yılında yüzde 3,8 oranında büyüyeceğini tahmin ettiğini belirten Mesut Sancak, buna karşılık 2012 yılını yüzde 0.6 büyüme ile kapatan inşaat sektörünün 2013 yılının ilk altı ayında yüzde 6.8 büyüme gösterdiğine dikkat çekti. 2014 yılında da büyümenin devam edeceği öngörülüyor. 


İzmir'e yatırım yapan kazanır

2013 yılının olumlu gelişmelerin yaşandığı bir dönem olduğunu belirten Mesut Sancak, İzmir'in gayrimenkul sektöründeki gelişmelerin önemli ölçüde hissedileceği öncelikli kentler arasında yer aldığına dikkat çekti. Sancak, şöyle konuştu: "İzmir çok güzel bir sürece girdi. Çünkü limanıyla, turizm altyapısıyla, birçok konuda İstanbul'un tek alternatifi haline geldi. İzmir-İstanbul Otoyolu önümüzdeki birkaç yılda bitecek. O zaman İstanbul-İzmir, üç saate düşecek. O zaman Çeşme'de turizm patlaması yaşanacak. Çeşme'yi kimse tutamayacak. 


Milliyet Gazetesi Business eki


Geri Dön