18 / 04 / 2024

Folkart Towers Çarşı'nın ziyaretçi sayısı arttı!

Folkart Towers Çarşı'nın ziyaretçi sayısı arttı!

Folkart Towers, İzmir’in yeni yaşam merkezi olma yolunda hızla ilerliyor. 2011 yılı Nisan ayında inşaatına başlanan proje, 200 metre yüksekliğinde 46’şar katlı iki kuleden oluşuyor.




Folkart Towers, İzmir’in yeni yaşam merkezi olma yolunda hızla ilerliyor. 2011 yılı Nisan ayında inşaatına başlanan proje, 200 metre yüksekliğinde 46’şar katlı iki kuleden oluşuyor.


Nisan ayında A Kule’nin, Ağustos ayında ise B Kule’nin tesliminin gerçekleştiğini aktaran Folkart Yönetim Kurulu Başkanı Mesut Sancak, peyzaj düzenlemelerinin tamamlanması ve çarşı bölümünde yer alan restaurant, cafe ve mağazaların açılmaya başlamasıyla birlikte Folkart Towers’ın ziyaretçi sayısının arttığını dile getirdi. 


ARSA FİYATLARI YÜKSELDİ


Folkart Towers’da hayatın başlamasının ardından İzmir’in yeni kent merkezinin yıldızının her geçen gün daha da parladığını ifade eden Sancak, “Arka arkaya başlayan projeler ve patlayan talep, pek çok yatırımcının rotasını değiştirdi. Bölgede arsa fiyatları yükseldi. Alsancak Liman, Bayraklı, Salhane, Turan ve Halkapınar bölgesini kapsayan İzmir’in yeni kent merkezi, sadece yerli yatırımcının değil, İstanbul ve Ankaralı güçlü yatırımcıların yanı sıra yabancı yatırımcıların da dikkatini çekmeye başladı. İzmir’e yatırım yapmak isteyen dev firmalar, yüz milyonlarca dolarlık projeler hazırlamaya başladı. Yeni kent merkezi olarak belirlenen 450 hektarlık arazide toplamda önümüzdeki 10 yıl içerisinde bölgede planlanan projeler tamamlandığında 16 milyar dolarlık yatırım yapılmış olacak” dedi. 


ÇARŞI YILBAŞI İÇİN SÜSLENDİ


Folkart Towers çarşısı ziyaretçilerinin günlük ihtiyaçlarını kolayca karşılayabilecekleri bir sosyal yaşam merkezi olarak tasarlandı. Yılbaşı nedeniyle Alice Harikalar diyarında konseptiyle süslenen ve ışıklandırılan peyzaj alanları misafirlerin beğenisini kazanıyor. Proje; ofis çalışanları, rezidans sakinleri ve çevre bölgelerde yaşayan ailelerin keyifle vakit geçirebileceği, beyaz yakalı kesimin konforlu bir ortamda iş toplantılarını yapabilecekleri ve günlük ihtiyaçlarını kolayca karşılayabilecekleri olanaklar sağlıyor. Marka karmasının oluşturulmasında yabancı ve ulusal markaların yanı sıra  ve  İzmir  ile özdeşleşmiş yerel markaların da yer almasına önem verilen projede şu anda Özsüt Dodici, Simit Sarayı, Ufuk Eczanesi, Kids Park, Döner Mutfak, Alsancak Unlu Mamülleri, Mostari, Migros ve Bayram Bal Kuaför hizmet vermekte.  Grete, Etçibaşı, Kahve Durağı, Sütiş Emirgan, Ugi’s Bistro &Steakhouse, Starbucks, Eco Dry Kuru Temizleme ise dekorasyon aşamasında  olup önümüzdeki günlerde hizmete girmeye hazırlanıyor.


SANAT YÜKSELİYOR

FOLKART, İzmir’in yeni sembolü haline gelen “Folkart Towers“ta Türkiye’nin en büyük sanat galerisini açmaya hazırlanıyor. 800 metrekare büyüklüğü ile Türkiye’nin en büyük sanat galerisi unvanını alacak olan ‘Folkart Sanat Galerisi’nin, alanında uzman aydınlatma, akustik ve iklimlendirme danışmanları ile çalışılarak ve uluslararası standartlarda yapımı sürüyor. 

“Folkart Sanat Galerisi”, 800 metrekare ölçüsüyle Türkiye’nin en büyük sanat galerisi unvanını kazanmakla birlikte, 80 metre yükseklikte olmasıyla da aynı zamanda da Avrupa’nın en yüksekteki galerisi unvanını da kazanmış oluyor. 7 Şubatta açılışı yapılacak olan “Folkart Sanat Galerisi”; başkanlığını Doğan Hızlan’ın yapacağı Hüsamettin Koçan, Habip Aydoğdu, Hanefi Yeter, Kemal Tufan ve Çerkes Karadağ’ın da içinde bulunduğu bir danışma kurulu tarafından yönlendirilecek. “Folkart Sanat Galerisi” dünyaca ünlü plastik cerrah Prf. Dr. Hans Zilch’in “Ellerin Büyüsü” adlı koleksiyonuyla Ocak ayı sonunda sanat severlere kapılarını açıyor. “Ellerin Büyüsü” adlı koleksiyonda, Pablo Picasso, Rodin, Salvador Dali, Delacroix, Le Corbusier, Man Ray, Joseph Beuys, Georg Baselitz gibi dünya sanatına yön veren efsane sanatçıların eserleriyle birlikte Türk sanat tarihine adını altın harflerle yazdırmış başta Abidin Dino olmak üzere birçok ünlü Türk sanatçısının da eserleri yer almaktadır



Hürriyet


Geri Dön