25 / 04 / 2024

Folkart Yapı'dan Çeşme'ye 250 milyonluk 2 proje!

Folkart Yapı'dan Çeşme'ye 250 milyonluk 2 proje!

İzmir'de hayata geçirdiği projelerle Türkiye'nin en büyük inşaat grubu olmaya aday Folkart Yapı, Çeşme'de satışına başladığı 'Folkaıt Blu' ve "Folkart Hills' projeleri ilk kez tanıttı.




İzmir'de hayata geçirdiği projelerle Türkiye'nin en büyük inşaat grubu olmaya aday Folkart Yapı, Çeşme'de satışına başladığı 'Folkaıt Blu' ve "Folkart Hills' projeleri ilk kez tanıttı. Çok sayıda ilki bünyesinde barındıran 'Folkart Blu' ve 'Folkart Hills'in 2017 yılı yaz başında bitirilmesi hedeflenirken, projeler 250 milyon TL'lik yatının değeri taşıyor. Çeşme'yeyatmmlannın devam edeceğini belirten Folkart Yönetim Kurulu Başkanı Mesut Sancak. Dilekçi Mimarlık imzası taşıyan Folkaıt Blu ve Folkart Hills proje- Folkart Yönetim Kurulu Başkanı Mesut Sancak, Folkart Hills'in leriııin, doğayla bütünlüğü 120 milyon TL'lik bir yatırım değeri taşıdığını söyledi. 



FOLKART ÇEŞME 2016 PROJE BİLGİLERİ İÇİN TIKLAYINIZ!


Ön planda tutulan çevre dostu teknolojilerle donatılacağını söyledi. rini verirken, "Çeşme'de hayata geçireceğimiz 6 pıoİzmir-İstanbul otoyolu tamamlanınca. İstan- je ile 700 milyon lira civarında yatırım yapmış olabul'dan Çeşme'ye 3.5 saatlik sürede ulaşılacağını ha- cağız. 350 civarında konut üretmiş oluyoruz" dedi. 


tırlatan Sancak, "Bu otoyol üzerinde bulunan Ko- Yatırımlarından bahseden Sancak. Basmane Çukucaeli. Bursa. Balıkesir gibi kentler de Çeşme'yi ye- ru'nda 800 milyon TL'lik bir proje geliştirdiklerimden keşfedecek" diye konuştu. ni de dile getirirken, şunları söyledi: "Avrupa'nın en 2016 yılının Eylül ayında Çeşme'ye 3 projeye da- önemli projelerinden birini gerçekleştireceğiz. Basha başlayacaklarını belirten Sancak, sene sonunda mane Çukuruna260metre uzunluğunda,60katlı bir ise bunlara 1 projenin daha ekleneceğinin sinyalle- yapı inşa edeceğiz." 


Gözlem 




Haber Yeni Şafak Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı...



İzmir'e bugüne kadar birçok proje yapan Folkart şimdi de Çeşme'de denize sıfır konumda iki proje yapıyor. Folkart Yönetim Kurulu Başkanı Mesut Sancak, Çeşme'nin değerini  İzmir  ile birlikte yüceltmek istediklerini, İzmir ve Çeşme'nin, Türkiye'de çok yakın geleceğin, en değerli markaları olacağını söyledi. Yeni projelerinin çok sayıda ilki barındırdığını belirten Sancak, “Projelerimizin biri 'Folkart Blu' bir diğeri 'Folkart Hills' ismiyle yükselecek. Her iki projenin toplam yatırım değeri 250 milyon lira. 2017'nin yaz başında projelerimiz bitireceğiz. Projelerimiz güzellikleriyle zamana meydan okuyan, dünyayı etkileyecek bir yeryüzü cenneti olan Çeşme'de yükselecek. Çeşme dünya markası olma yolunda, bu nedenle İzmir ve Türkiye için büyük bir şans olduğunu düşünüyorum” dedi.


4 yeni proje yolda

Şirket yıl içinde 4 proje daha yapmayı planlıyor. Mesut Sancak, yeni projelerin yatırım değerinin 700 milyon lira olduğunu aktardı. Devam eden projelerle birlikte İzmir'de 3 milyar liralık yatırım yaptıklarını aktaran Sancak, “Bursa, Balıkesir gibi otoban hattı şehirlerin tatil bölgesi Çeşme olacak. İstanbul-Bursa-İzmir Otoyolu Çeşme için çok önemli. Otobanla İstanbul-Çeşme arası 3.5 saate inecek. Yine Alaçatı'da yeni bir havaalanı projesi yakın zamanda gündeme gelebilir. Tüm bunlar da bölgemizin yıldızını parlatıyor. Bu bölgeye yatırım yapmak isteyen şimdi yatırıma başlarsa kazanır” bilgisini verdi.


Mimari tasarımıyla iddialı

Denize sıfır konumda bulunan, Folkart Blu ve Folkart Hills projelerinde lansmana özel satış fiyatları 330 bin Euro'dan başlıyor. Her iki projenin de Turizm markalarını anımsatması için 'Cannes, Tropez ve Mayorka' gibi mimari tasarımlarla yükseleceği belirtiliyor. Sancak, “Folkart Blu 'içi dışı deniz' termal olanakların kullanıldığı masmavi bir adres. Paşalimanı Koyu'na yürüme mesafesinde. Folkart Hills projesi ise Çeşme'nin merkezi Fenerburnu'nda. Marinaya ve eğlence mekanlarına yürüme mesafesinde” şeklinde konuştu. Her iki projede 1+1'den 4+1'e farklı büyüklükte konutlar yapılıyor. Folkart Blu'da 83, Folkart Hills'de 70 konut yer alıyor.




Yeni Şafak



Haber Ticaret Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı...



Folkart Towers Bayraklı projesi sakinleri yüksek verim, enerji tasarrufu ve konforu iklimlendirme sektörünün öncüsü Daikin farkıyla yaşıyor. Yağcıoğlu Mimarlık tarafından tasarlanan 200 metre anten yüksekliğiyle Avrupa'nın 5. ve Türkiye'nin en yüksek 2. ikiz kulesi olan Folkart Towers'ta Daikin'in üstün teknolojili iklimlendirme sistemleri kullanılıyor. 


iklimlendirme tercihlerini Daikin'den yana yapan iklimlendirme konusunda geleceğin yüksek verim ve enerji tasarrufu sağlayacak gayrimenkul projelerine Folkart Towers Bayraklı da katıldı. Folkart Towers'ın her iki kulesinin tamamında iklimlendirme, temiz hava ve sıcak su gereksinimleri için sektörünün en güçlü markası Daikin tercih edildi. 


Emir Mühendislik tarafından İzmir'in Bayraklı semtimde inşa edilen ve Yağcıoğlu Mimarlık tarafından tasarlanan Folkart Towers iki kuleden oluşuyor. Her iki kulesi de 45 kattan oluşan projede; ofisler, konutlar ve alışveriş tesisi gibi karma yaşam alanları bulunuyor. Folkart Towers projesi, toplamda 27 bin metrekare arsa alanı üzerinde planlanmış 150 bin metrekarelik kapalı inşaat alanıyla hayata geçirildi. 200 metre yüksekliğiyle Avrupa'nın 5'inci ve Türkiye'nin en yüksek 2'nci ikiz kulesi olan Folkart Tovvers'ta, tüm alanlarda tek bir dış üniteden ısıtma, soğutma ve havalandırma hizmeti verebilen Daikin VRV Sistemler, Daikin ehiller, Daikin Klima santrali ve Airfel Ambassador duvar tipi yoğuşmalı kazanlar kullanıldı. 


Projede kullanılan Daikin ürünleri kurulum ve kullanım kolaylığı, daha az enerji ile yüksek verimliliği, ileri teknolojisi ve maliyet avantajı ile tercih edildi. Ayrıca Daikin'in sektöründe lider ve öncü bir firma olması, yaptığı Ar-Ge yatırımları sayesinde tüm yenilikleri diğer kurumlardan önce kamuoyu ile paylaşması, Folkart Towers'ın ihtiyaç duyduğu bütün iklimlendirme ihtiyaçlarını ürün gamında bulundurması ve satış öncesi-sonrası kesintisiz müşteri memnuniyeti sağlıyor olması da Folkart Towers'ın Daikin'i tercih etmesinde önemli rol oynadı. 



Ticaret Gazetesi 





Bu haber Milliyet Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı;





Merkez üssü İzmir'de projelerini arka arkaya hayata geçiren Folkart Yapı, turizmin önemli kalelerinden Çeşme'de iki yeni projesini satışa çıkardı. Folkart Blu ve Folkart Hills adı verilen projeler süit dairelerden oluşuyor. Toplam yatırım bedeli 250 milyon lira olan projelerin Mayıs 2017'de teslim edilmesi planlanıyor. 330 bin euro'dan başlayan fiyatlarla satışa çıkan Folkart Blu projesinde metrekare fiyatları 3 bin 750 euro'dan başlıyor. Folkart Hills projesinde ise metrekare fiyatı 2 bin 800 euro olarak belirlendi. Denize sıfır hayata geçirilecek projelerde özel plaj ve iskele de planlandı. Şirketin yılsonuna kadar Çeşme'de hayata geçirmeyi planladığı projeler Boyalık bölgesinde villa, Ilıca'da rezidans, Reisdere'de ise bahçeli villa şeklinde olacak. 

Turizme otoyol dopingi Çeşme sürprizlerinin ve yatırımlarının süreceğini belirten Mesut Sancak, Dilekçi Mimarlık imzası taşıyan Folkart Blu ve Folkart Hills projelerinin, Çeşme'de 'Cannes, Tropez ve Mayorka' gibi mimari tasarımlarıyla da öne çıkan turizm markalarını anımsatacağını, doğayla bütünlüğü ön planda tutulan çevre dostu teknolojilerle donatılacağını vurguladı. 

Folkart Yönetim Kurulu Başkanı Mesut Sancak, yıl içinde 4 yeni proje daha açıklayacaklarını belirterek, "Yeni projelerin yatırım değeri 700 milyon lira. Devam eden projelerimizle birlikte İzmir'de 3 milyar liralık yatırım yapıyoruz. Bodrum için de planlarımız var" dedi. İstanbul-Bursa-İzmir Otoyolu'nun Çeşme için önemine değinen Sancak, "İstanbul-Çeşme arası 3.5 saate inecek. İstanbul, Bursa, Balıkesir gibi otoban hattı şehirlerin tatil bölgesi Çeşme olacak. Turizm bölgede 12 aya yayılacak" diye konuştu. 

Folkart Blu için, "Elinizi uzatsanız denize dokunabileceğiniz, eşsiz manzaralı 'içi dışı deniz'; 'en kaliteli olanı sınırsız yaşayacağınız', ilklerin bulunduğu, termal olanakların kullanıldığı masmavi bir adres" diyen Sancak, projenin Büyük Liman Koyu'nda, Paşalimanı Koyu'na ise yürüme mesafesinde olduğunu belitti. 

Folkart Hills projesinin Çeşme'nin merkezi Fenerburnu'nda bulunduğunu vurgulayan Sancak, marinaya, eğlence mekanlarına, kafe ve restoranlara, yürüme mesafesinde olduğunu da belirtti. 


Milliyet







Geri Dön