27 / 04 / 2024

Folkart'ın projeleri yasalara uygundur!

Folkart'ın projeleri yasalara uygundur!

Çeşme Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç, Folkart'ın Çeşme Paşalimanı'ndaki projesi için "Gerek Folkart gerekse diğer projelerin tamamı yasalara, yönetmeliklere ve mevzuatlara uygundur" dedi.



Çeşme Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç, Folkart'ın Çeşme Paşalimanı'ndaki projesi için bazı yayın organlarında ortaya atılan iddialara cevap verdi. Bazı medya organlarında sanki yasalara aykırı izin verilmiş ve yasalara aykırı işler yapılıyormuş gibi bir algı yaratılmaya çalışıldığını belirten Dalgıç, "Folkart'ın projelerinin tamamı yasalara, yönetmeliklere ve mevzuatlara uygundur" dedi. 


İŞGAL DEĞİL GÜVENLİK 

Folkart Yapı'nın Çeşme'deki projesinde kamu arazisini işgal ettiği yönünde çıkan haberi de eleştiren Dalgıç, "Kamu arazisi duvar çekilmek suretiyle işgal altında, deniyor. Orada olan, tüm inşaatlarda olduğu gibi çevre güvenliğini sağlamak, insanların başına bir şey gelmesini önlemek adına ve inşaat bitene kadar kamuya ait kısa mesafeyi kullanmasıdır. Vatandaş tehlikeye maruz kalmasın diye yapılır. Biz oturma ruhsatını vereceğimiz zaman da geçici olan tüm bu düzenlemeler ortadan kaldırılarak onay verilir. Bu alanlar kesinlikle inşaat firmasının mülkiyetine geçmez. Orada tek amaç vatandaşın güvenliğidir" ifadelerini kullandı. 


BENİ ARAMADI 

CHP  İzmir  Milletvekili Atilla Sertel'in de konuyla ilgili kendini aramadığını söyleyen Dalgıç, "Kendisi beni aramadı ama herkes fikrini açıklamada, eleştiri yapmakta özgürdür. Biz de belediye olarak her şeyi yasalara uygun yapmaktayız" dedi. 


DURUMA GÖRE VERİLİR 

Dalgıç "Oraya otel ruhsatı verdik. Oturma raporunu alırken biz de projeye uygun yapılıp yapılmadığına bakacağız ve ona göre onay vereceğiz" dedi. 


Fener Projesi

28 Ağustos 1998 gün ve 6344 sayılı koruma kurulu kararına göre 2'nci derece doğal sit alanında kalmakta olup, 3 Haziran 2005 ve 629 sayılı Koruma Kurulu kararı ile onaylanan Fener 1/1000 ölçekli koruma amaçlı imar planında turizm tesisi alanında kalmakta olup, projeye 28 Ocak 2016, 30 suit oda olmak üzere otel inşaat ruhsatı verilmiştir. 


Paşalimanı Projesi

5 Ocak 2010 onay tarihli 1/1000 ölçekli revizyon imar planında turizm tesisi alanında kalmakta olup, yapılaşma koşulları 25 Mayıs 1984 tarihli Bayındırlık ve İskan Bakanlığı'nca onaylanan plan koşulları ile aynı olup; yükseklik 5 kat, Emsal ise 0.90'dır, Projeye 30 suit oda olmak üzere otel olarak inşaat ruhsatı düzenlenmiştir. 


Habertürk Egeli



Haber Yeni Asır Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı;


Folkart’ın Çeşme’deki projesinde yasalara aykırı işler yapıldığı iddialarına Çeşme Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç’tan sert tepki geldi. Dalgıç, “Folkart Yapı’nın Çeşme’deki tüm projeleri yasalara uygundur” dedi.


Çeşme Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç, bazı yayın organlarında çıkan Folkart Yapı'nın Çeşme Paşalimanı'ndaki projesinde yasalara aykırı işler yapıldığı yönündeki haberlere sert tepki gösterdi.Başkan Dalgıç, "Belediye olarak biz her şeyi yasalara uygun olarak yapmaktayız. Folkart Yapı'nın Çeşme'deki tüm projeleri de yasalara uygundur. Kamu arazisini işgal ettiği söylenen duvar inşaat güvenliği için örülen bir duvardır" diye konuştu.


"Güvenlik için örüldü" 


Folkart'ın projelerinin tamamının yasalara, yönetmeliklere ve mevzuatlara uygun olduğunun altını çizen Çeşme Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç, ortaya atılan iddiaların doğru olmadığını açıkladı. Dalgıç, "Kamu arazisi duvar çekilmek suretiyle işgal altında deniyor. Oradaki duvar tüm inşaatlarda olan çevre güvenliğini sağlamak ve insanların yaralanmasının önüne geçmek için örülen bir duvardır" dedi.


"İnşaat bitene kadar" 


Başkan Dalgıç, inşaat bitene kadar vatandaş tehlikeye maruz kalmasın diye kamuya ait kısa mesafeyi inşaat bitene kadar kullanmaktır. Biz oturma ruhsatını verirken geçici olan tüm bu düzenlemeler ortadan kaldırılacak ve öyle onay alınacaktır. Bu alanlar asla inşaat firmasının mülkiyetine geçmez" diye konuştu.


250 milyon liralık yatırım


Folkart, Çeşme'de 250 milyon lira yatırımla hayata geçecek 2 yeni projesini geçtiğimiz ay tanıtmıştı. Folkart Yönetim Kurulu Başkanı Mesut Sancak, projelerin 2017 yılı yaz başı bitirileceğini belirterek, İzmir'de devam eden toplam 10 projenin yatırım değerinin 3 milyar TL'ye ulaştığını açıkladı. Folkart'ın yeni projeleri Folkart Blu ve Folkart Hills, Çeşme Fenerburnu ve Paşalimanı'nda hayata geçirilecek. Paşalimanı'ndaki Folkart Blu projesiyle ilgili bazı yayın organlarında çıkan asılsız iddialar üzerine Çeşme Belediye Başkanı bir açıklama yaparak, her şeyin yasalara uygun olduğunu ifade etti.


Yeni Asır




Haber Milliyet Akdeniz Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı...



İzmir Çeşme Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç, Folkart Yapı'nın Paşalimanı'nda yapacağı projeler için ortaya atılan iddialara cevap verdi; "İmar kanununa, deniz kıyı, kenar ve çevre kanununa aykırılık söz konusu değildir..." dedi 


İzmir Çeşme Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç, Folkart'ın Çeşme Paşalimanı'ndaki projesinin yasalara aykırı olduğu şeklinde ortaya atılan iddialara cevap verdi. 


Medyada çıkan haberlerin, sanki Çeşme Belediyesi'nin kanuna aykırı projelere izin veriyormuş gibi algı uyandırdığını belirten Belediye Başkanı Dalgıç, "Söz konusu haberlerde iddia edildiği gibi Paşalimanı Projesi'nde ve ilçedeki diğer projelerde imar, deniz kıyı kenar ve çevre kanunlarına hiçbir aykırılık yoktur. Projelerin tamamı, yasalara, yönetmeliklere ve mevzuata uygundur" diye konuştu. 


Folkart Yapı'nın Çeşme'deki projesinde kamu arazisinin işgal edildiği iddialarına da yanıt veren Dalgıç, şunları söyledi: "Kamu arazisinin, duvar çekilmek suretiyle işgal altında olduğu öne sürülüyor. Orada yaşanan, çevre güvenliğini sağlamak, insanların başına bir şey gelmesini önlemek adına bir kullanımdır. Vatandaşın tehlikeye maruz kalmasını istemeyiz. Çeşme Belediyesi olarak oturma ruhsatını vereceğimiz zaman da geçici olan tüm bu düzenlemelerin ortadan kaldırılıp kaldırılmadığına bakarız. O alanlar, inşaat firmasının değildir." 


"Otel ruhsatı verdik" 


"Biz oraya otel ruhsatı verdik. İnşaat bitip oturma raporunu alırken biz de sunulan projeye uygun yapılıp yapılmadığına bakacağız, ona göre onay vereceğiz. Fakat firma otel odasını 100 metrekare yapmak istiyorsa biz ona 'yapma' demeyiz. Zaten verilen ruhsatta da odalar süit şeklinde kayıtlı. Turizm tesisleri yönetmeliğine göre de isteyen proje sahibi odalarının tümünü süit yapabilir. 


Onun bir engeli yok. Bizim verdiğimiz ruhsatta da 30 suit ve 120 yatak yapabilme izni var. CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel, beni hiç aramadı. Bakanlıkça onaylanmış planlar doğrultusunda, ilgili imar mevzuatı çerçevesinde verilmiş onaylarla işlerimizi sürdürüyoruz. wilVi Her şeyi kanunlara uygun yapıyoruz." 


İŞTE İZİNLER 

- Folkart Paşalimanı Projesi: 5 Ocak 2010 onay tarihli 1/1000 ölçekli revizyon imar planında turizm tesisi alanında kalmakta olup, yapılaşma koşulları 25 Mayıs 1984 tarihli Bayındırlık ve İskan Bakanlığfnca onaylanan plan koşulları ile aynıdır. Yükseklik 5 kat, emsal ise 0.90'dır. Projeye 29 Ağustos 2015 gün ve 2015/331 sayı ile 30 suit oda (120 yatak) olmak üzere otel olarak inşaat ruhsatı düzenlenmiştir. 


-Folkart Fener Projesi: 28 Ağustos 1998 gün ve 6344 sayılı koruma kurulu kararına göre 2. derece doğal sit alanında kalmakta olup, 3 Haziran 2005 gün ve 629 sayılı Koruma Kurulu kararı ile onaylanan Fener 1/1000 ölçekli koruma amaçlı imar planında turizm tesisi alanında kalmaktadır. 


Yapılaşma koşulları yükseklik 12.5 metre (4 kat) ve emsal: 0,45'dir. Parsel büyüklüğünün 10 bin metrekareden fazla olması halinde otel ve kür merkezi yapılabilir. Projeye 28 Ocak 2016 gün ve 2016/57 sayı ile 30 suit oda (120 yatak) olmak üzere otel olarak inşaat ruhsatı verilmiştir. 




Milliyet Akdeniz



Haber Posta Ege Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı;


Çeşme Belediye Başkanı Dalgıç, Folkart Yapı'nın Çeşme'de başladığı yeni projelerin İmar ve Çevre Kanunu'na uygun olduğunu söyledi.


İzmir'de önemli projelere imza atan Folkart Yapı'nın Çeşme'de yürüttüğü projelere, belediyenin kanuna aykırı davranarak izin verdiği şeklinde yanlış bir algı yaratılmaya çalışıldığına dikkat çeken Çeşme Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç, bu iddiaların gerçek dışı olduğunu söyledi. Bugüne kadar olduğu gibi. sorumluluk alanı içinde yasalara aykırı hiçbir işe imza atmasının söz konusu olmadığını beliıten Dalgıç, Çeşme'de söz konusu olan yeni projelerin de, gerek imar kanunu, deniz kıyı- kenar ve çevre kanunu, gerekse de uygulamadaki mevcut yönetmelik ile mevzuata uygun olduğunu ifade etti. 


PLANLAR BAKANLIK ONAYLI 

Folkart Yapı'nın Paşa Limanı'ndaki projede kamu alanının işgal edildiği yolundaki söylemlerin de gerçeklerle örtüşmediğine dikkat çeken Dalgıç, konu ile ilgili şu bilgileri verdi: "Kamu arazisine inşaat şirketi tarafından bir duvar yapıldığı doğru. Ancak bu duvar; bilgimiz dahilinde, inşaat süresince tamamen orada çevre güvenliğinin sağlanması amacıyla yapılmıştır ve geçicidir. Biz belediye olarak, Bakanlık tarafından onaylanmış planlar doğrultusunda ve ilgili imar mevzuatı çerçevesinde işlerimizi sürdürüyoruz. Her şeyi kanunlara uygun olarak yapıyoruz." 


Posta Ege


Geri Dön