18 / 04 / 2024

Ford arazisindeki Akasya sitesinde satışlar başladı

Ford arazisindeki Akasya sitesinde satışlar başladı

1600 konutluk Akasya sitesinde satış sessiz sedasız başladı. Dairelere 120 bin-200 bin lira arasında değişen indirimler yapılıyor



ABD Ford Batı konut Sinpaş Otosan Akmerkez rezidans Amerikalı Ford Otosan İstinye Park İçinde Anadolu yakasının Akmerkez'inin de inşa edileceği 1600 konutluk Akasya sitesinde satış sessiz sedasız başladı. Dairelere 120 bin-200 bin lira arasında değişen indirimler yapılıyor

Sinpaş, Akiş, Ülker, Doğu-Batı ve Corio ortaklığı tarafından Acıbadem'deki eski Ford Otosan arazisi üzerinde inşa edilecek 1600 konutluk Akasya sitesindeki konutlar sessiz sedasız satışa çıkarıldı. Hiçbir yerde duyurusu yapılmayan sitedeki daireler çifte indirimle satılıyor.
Dairelere ilk önce liste fiyatı üzerinden yüzde 6 indirim uygulanıyor. Peşinat verildikten sonra kalan kısma da yüzde 6'lık ikinci bir indirim yapılıyor. Daire tipine göre indirim tutarı 120 ile 200 bin lira arasında değişiyor. Sitenin satışa çıkarılan B etabındaki 9 ve 16 katlı binalarda yer alan daireler dekorasyonsuz, 40 katlı tek binadaki daireler ise dekorasyonlu olarak teslim edilecek.
Etap etap teslim edilecek projede ilk daire teslimi 2012'de yapılacak. Diğer etaplardaki konutlar ise 2013 ve 2014 yıllarında teslim edilecek.

1 milyon liraya rezidans
182 bin metrekarelik arsa üzerinde kurulacak Akasya sitesi etap etap inşa edilecek. Sitede ağırlıklı olarak 3+1 olmak üzere 2+1 ve 4+1 tipinde daireler yer alıyor.
2+1 dairelerin fiyatı 546 bin liradan başlıyor. Az katlı bloklarda yer alan 168 metrekarelik 3+1 daireler 552 bin ile 753 bin lira arasında satılırken, 40 katlı kuledeki 179 metrekarelik 3+1 tipi dairelerin satış fiyatı 856 bin lira civarında seyrediyor. 4+1 dubleks dairelerin fiyatlarıysa 1 milyon ile 1 milyon 375 bin lira arasında değişiyor.

1+1 daire yok!
Son dönemde büyük talep gören 1+1 daireler Akasya'da bulunmuyor. Akasya'nın bir aile sitesi olması için bu kararı aldıklarını belirten yetkililer, tasarım yapılırken sadece 7 adet 1+1 dairenin ortaya çıktığını, onun da anında satıldığını kaydettiler.

ABD'li mimar tasarladı
Akiş, Ülker, Sinpaş, Doğu-Batı ve Corio gruplarının ortak olduğu proje için yurtdışından dört ayrı firmaya mimarlık projesi ısmarlandı. Final proje için merkezi Baltimore'da bulunan ve İstinye Park'ın da mimarı olan Amerikalı Development Design Group firması ile anlaşma yapıldı.
Yerel mimar olarak da konut parsellerinde Mimarlar Workshop, alışveriş merkezi parselinde ise Ömerler Mimarlık'la anlaşma sağlandı.

Anadolu yakasının Akmerkez'i
Proje kapsamında 80 bin metrekarelik bir alışveriş merkezi de yer alacak. Proje ortaklarından birinin de Akmerkez'i yapan Akiş olması nedeniyle alışveriş merkezine Anadolu yakasının Akmerkez'i yakıştırması yapılıyor.

Projenin içinde poliklinik de var
Arazi üzerinde toplam 400 bin metrekare inşaat yapılacak.
Projede alışveriş merkezi ve konutların yanı sıra 5 bin metrekare büyüklüğünde bir poliklinik ile 25 bin metrekarelik alan üzerinde spor, rekreasyon alanları, sosyal tesisler ve park yer alacak.
Milliyet


Geri Dön