19 / 04 / 2024

Formula1'in gitme riski, Kurtköy'ün cazibesini azaltmadı!

Formula1'in gitme riski, Kurtköy'ün cazibesini azaltmadı!

Kurtköy'de süren projeler hakkında bilgi veren Retürk Yenişehir Acentesi Broker'ı Timur Karaman, "Dumankaya Cadde, Still İstanbul Confort, City Life devam eden projelerden bazıları. Bölgede 100 bin konut bulunuyor. 40 bin civarında da konut potansiyeli



Formula1 pisti ile ön plana çıkan Kurtköy, hem inşaat şirketlerinin bölgeye olan ilgisi hem de bölgeye yapılacak olan metro projesinin etkisi ile giderek değerleniyor. Bölgede bitmiş durumda 100 bin konut bulunurken, 40 bin konutluk da potansiyel alan bulunuyor. Devam eden konut projelerinin yanı sıra ofis ve AVM yapımlarının da devam ettiği Kurtköy'de doluluk oranı yüzde 69'a ulaşıyor. 15 yıl önce Pendik ve çevre köylerin merası konumunda olan Kurtköy'de bugün daire fiyatları 500 bin liraya kadar ulaşıyor. Formula l'in bir daha İstanbul'da yapılamama riskinin bölgedeki projeleri etkilemediğini söyleyen emlakçılar, önümüzdeki yıllarda Anadolu Yakası'nm en önemli bölgelerinden birisi haline geleceğini belirtiyorlar.

Mera konumundaydı

Kurtköy bölgesinin son yıllarda çok geliştiğini söyleyen Retürk Yenişehir Acentesi Broker'ı Timur Karaman, "15 yıl öncesine kadar Pendik ve çevre köylerin merası konumunda olan Kurtköy'de bugün görkemli siteler ve nitelikli konut projeleri yükseliyor. Kurtköy'ün gayrimenkul piyasasında bu kadar çok yer tutmasının, bu kadar cazip olmasının aslında birden fazla sebebi var. Çevresinde bir bölgeye prim yaptıracak çok fazla etken var. Kurtköy'ü belkide en çok ön plana çıkaran etken Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı THY uçak bakım merkezi bölge yatırımcılarının beklediği adeta heyecanla beklediği bir olgu. Çünkü bu tesiste 3000 teknisyen ve tekniker olmak üzere toplam 5 bin kişi istihdam ediliyor. Kurtköy bölgesine bağlı olmasa da Kurtköy'e çok yakın olan İstanbul Park da Kurtköy için önemli bir etken konumunda" dedi.

40 bin konutluk potansiyel bulunuyor

Sağlam zemine sahip

"Kurtköy'ye genel anlamda bakarsak düzenli yapılaşmaya bir de bölgenin sükuneti, huzuru ve temiz havası eklenirse şehrin keşmekeşinden bunalan insanları mıknatıs gibi bölgeye çekiyor. Kurtköy bulunduğu bölgenin ulaşım açısından adeta Türkiye'nin en şanslı konut bölgesi konumunda. Yaptığımız görüşme ve araştırmalarda Kurtköy'ün zemininin zemin emniyet gerilmesi kimi yerlerde 1.8-2 'ye kadar çıkıyor. Bu da olağan üstü sağlam ve güçlü bir zemin yapısı anlamına geliyor." 'Formula 1 yapılmayacak" söylentileri yatırımları etkilemedi

Kurtköy bölgesinin prim yapmasındaki en önemli etkenlerden bir tanesinin de Formula 1 pisti olduğunu hatırlatan Retürk Yenişehir Acentesi Broker'ı Timur Karaman, şunları söyledi: "Bu şekilde dünya çapında bir organizasyonun bölgede yapılıyor olması elbetteki bir çok yatırımı buraya çekti. Ancak artık bölge oturdu ve başlı başına da prim yapar hale geldi. Bu da Formula 1 'in bir daha Türkiye'de yapılmama ihtimaline rağmen yatırımların kesilmemesine olanak sağladı. Viaport AVM, yedi yüdızlı kongre ve fuarcılık otelleri ve lüks konutlanyla Kurtköy de yüzde 69 doluluk oranı sağlandı. Devam eden projelerle birlikte bu rakam daha da yukarı çıkacaktır."

Kurtköy'de fiyatlar aldı başını gidiyor

Son yıllarda Kurtköy'e olan ilginin, fiyatlarda aşırı yükselmeye neden olduğunu belirten Retürk Yenişehir Acentesi Broker'ı Timur Karaman, şu bilgileri verdi: "Nitelikli konut siteleriyle tahmin edilenden fazla rağbet gören Kurtköy'de kalan son arsalarda yükselen siteler de bir dairenin fiyatı 500 bin liraya kadar çıkıyor. Koperatifler için pilot bölge seçilen ve yapılaşma sürecine 1990'h yılların başında orta gelir grubundan İstanbulluya hitap eden projelerle başlayan Kurtköy, bugün daha geniş kesimler tarafından tercih edilen bir yerleşim yeri haline geldi. Kurtköy'de ortanın üstü ve üst gelir grubuna hitap eden konut siteleri inşa ediliyor. Yeni projelerdeki yüksek fiyatlarla paralel olarak ikinci el konut fiyatları da yükseliş gösterdi. Kiralar da 600 lira ile 1.500 lira arasında değişiyor.

HÜRRİYET


Geri Dön