28 / 03 / 2024

Forum AVM'ler yerel güçle büyüyor!

Forum AVM'ler yerel güçle büyüyor!

Murat Sekmen, alışveriş merkezlerinin geliştirilmesi yönündeki hizmetlerini yaklaşık 15 yıldır sürdürdüklerini belirtti



Forum AVM'leri işleten Multi Türkmall'un Genel Müdürü Murat Sekmen, "İllerdeki yerel güçleri uluslararası
kaynaklarla harmanlayarak" oluşturdukları merkezleri Türkiye'nin alışveriş zinciri haline getirme yolunda emin adımlarla ilerlediklerini söyledi.

Sekmen, AA muhabirine yaptığı açıklamada, alışveriş merkezlerinin geliştirilmesi yönündeki hizmetlerini yaklaşık 15 yıldır sürdürdüklerini belirtti.

Multi firması ile 5 yıl önce işbirliği yaparak uluslararası kimlik kazandıklarını anlatan Sekmen, Avrupa'da 23 ülkede faaliyet gösterdiklerini, Türkiye'de önümüzdeki günlerde açılacak Forum İstanbul ve Forum Kapadokya AVM ile birlikte 8 ilde hizmet vereceklerini kaydetti.

Forum AVM'leri Türkiye'nin alışveriş zinciri haline getirmeyi hedeflediklerini bildiren Sekmen, şöyle devam etti:
"AVM'nin başarısı için yerel halkla uyum çok önemli. Biz yerel kaynaklar ile uluslararası gücü birleştirerek zincir AVM olma yolunda emin adımlarla hızla ilerliyoruz. Mağaza açtığımız bölgelerdeki kültürü çok önemsiyoruz. Oradaki yaşam tarzını inceliyor, yerel ortaklarla hareket ediyoruz. Bu sayede de halkın Forum AVM'leri benimsemesi çok kolay oluyor. Çünkü, mağazalarımız onlardan izler taşıyor.

Örneğin Mersin'deki merkez yaklaşık iki yıl önce açılmasına rağmen çok ilgi gördü. İnsanlar, artık Forum Mersin'de buluşuyor. Bu bile yerel halka ve gündelik hayatına nasıl adapte olduğumuzu gösteriyor."

"Alışveriş merkezinin inşaatını yapmak kolay, önemli olan o bölgenin yerel dinamikleriyle uyum sağlayıp, müşteri çekebilmek" diyen Sekmen, hizmet sunduğu bölgenin kültürüne yabancı kalan firmaların başarı şansının düşük olacağını söyledi.

-"YAŞAM MERKEZİ OLUŞTURUYORUZ"-
Sekmen, günümüzde birçok ailenin boş vakitlerini alışveriş merkezlerinde geçirdiğini belirterek, bu nedenle AVM'leri sadece alışveriş yapılan yerler olmaktan çıkarmaya çalıştıklarını kaydetti.

Ulusal ve uluslararası etkinlikleri Anadolu'daki AVM'lere de taşıdıklarını anlatan Sekmen, "Bu sayede kentin sosyal yaşantısına da katkı sağlıyoruz. Düzenlediğimiz etkinliklere çoğu kişi ailesiyle birlikte katılıyor.

Kısacısı, ev ve iş yerindeki koşuşturmadan arta kalan vakitler alışveriş merkezlerinde dolu dolu değerlendirilebiliyor" dedi.
AA


Geri Dön