25 / 04 / 2024

Forum İstanbul'a Jurassic Park geliyor!

Forum İstanbul'a Jurassic Park geliyor!

Geçen yılı 20 milyon ziyaretçi ile kapatan Forum İstanbul Alışveriş Merkezi, akvaryumun 1 milyon ziyaretçi çekmesinin ardından eğlence konseptine daha fazla odaklanma kararı aldı.



Geçen yılı 20 milyon ziyaretçi ile kapatan Forum İstanbul Alışveriş Merkezi, akvaryumun 1 milyon ziyaretçi çekmesinin ardından eğlence konseptine daha fazla odaklanma kararı aldı. Bu karardan hareketle dev akvaryum Turkuazoo'dan sonra eğlence alanına bir yenisini eklemek için harekete geçen AVM yönetimi üç ortaklı yerli bir firmanın Türkiye'ye getirdiği Jurassic Park'ı model alan Jurassic Land açmak için kolları sıvadı. 8 bin metrekare alan üzerine kurulacak eğlence parkında macera filmlerinin kalesi haline gelen Universal Stüdyoları'nı hazırlayan bir ekip çalışacak. Eğlence alanında animasyonlar, üç boyutlu filmler gösterilecek ve çeşitli ses efektleri kullanılacak. Parkın ilk fazını mayıs ayında, ikinci fazını ise aralıkta açmayı planladıklarını belirten Forum İstanbul Genel Müdürü Joao Xavier, 'Parkın içinde bir de müze olacak. Bir jungle'ı anımsatacak eğlence alanı Türkiye'de de bir ilk olacak' dedi.

'Portekiz'de kriz var burası güvenli liman'
05.01.2011Portekizli Xavier, Avrupa ziyaretlerinde özellikle kendi memleketinde insanların iki laflarından birinin kriz olduğunu belirterek, 'şžu anda Türkiye Xaiver için olumlu rüzgarların estiği ve güven veren bir liman. Özellikle Türk tüketicisinin alım gücünün artmasından sonra ciro beklentileri yüzde 17'nin üzerine çıktı. Bu yıl daha iyi bir yıl olacağını bekliyoruz' dedi.
Sabah/Pınar çelik

Basında yer alan diğer haberler:

Teknolojik doğal park ekleyecek eğlence 30 bin metrekareye çıkacak

Dev akvaryum Turkazoo, Buz Müzesi gibi 7 eğlence birimini bulunan Forum İstanbul, doğa ve teknolojiyi biraraya getiren ˜Jurassic Park" tadında açık ve kapalı alanları olan yeni bir eğlence parkı projesini hayata geçiriyor.

Son projeyle ˜eğlence, eğitim ve aile konsepti"ne ayrılan toplam alanın 30 bin metrekareye ulaşacağını belirten Forum İstanbul"un Genel Müdürü Joao Xavier, ˜eğlence"yle rakiplerinden farklılaştıklarını vurguladı. Xavier şunları söyledi: œMerkezin yatırımcısı Türk ama şu anda isminin açıklanmasını istemiyor. Alışveriş merkezindeki ˜çok amaçlı salonumuzu" bu konsepte ayırdık. 8 bin metrekare olacak. Aile, eğlence ve eğitim merkezi niteliği bulunacak. ABD"deki Universal Stüdyoları"nda bulunduğunu benzeri var.  

Forum İstanbul"un açılışından itibaren 20 milyon ziyaretçiye ulaştığına ve sadece 1 milyonunun Turkuazoo ziyaretçilerinden oluştuğuna dikkat çeken Xavier, œForum İstanbul eğlence birimlerindeki farklılığı ile sadece İstanbul"dan değil, yakın coğrafyalardan da ziyaretçi çekecek dedi.  

çehreyi değiştirdi

Xavier, İstanbul"un gelişen 5 bölgesinden biri olan Bayrampaşa"nın yaptıkları yatırımla önemli değişim gösterdiğini söyledi. Xavier, œBiz 700 milyon Euro"luk yatırım yaptık. Yanımızdaki Yorum İstanbul"da 600 konut bulunacak, ofis alanları yapılıyor. Komşumuz Ora Alışveriş ve Eğlence Merkezi bu yıl devreye girecek. Bayrampaşa Cezaevi"nin Balkan Kültür Merkezi olarak yenilenmesi gündemde. Sebze halinin de taşınıp konut yapılması planları konuşuluyor dedi. 2010"u kiralamada yüzde 97 dolulukla kapattıklarını hatırlatan Xaiver şöyle devam etti: œCiromuz 586 milyon TL ile hedefimizin yüzde 17 üzerine çıktı. Müşteri başına harcama miktarı da yüzde 20 arttı. Portekiz"de bir hafta geçirdim. İki saniyede bir ˜kriz" sözünü duyuyorsun. Portekiz, İspanya, İrlanda gibi ülkelerde insanlar kriz nedeniyle hala depresif ama Türkiye"de herşey olumlu. Yüzler gülüyor.  

Xavier, Bayram haftasının ve H&M"in açılışının gerçekleştiği kasım ayında yüzde 10 artış yaşadıklarını ve rekor kırdıklarını da söyledi.

Portekizli müdürün tek şansı Beşiktaş

PORTEKİZLİ Joao Xavier, Beşiktaş"ın ülkesinden 4 oyuncuyu transfer etmesini de memnuniyetle karşıladı. Dokuz yaşındaki oğlunun da Beşiktaş altyapısında oynadığını belirten Xavier, œE otomatik olarak Beşiktaşlı oldum dedi.
Hürriyet


Geri Dön