19 / 04 / 2024

Forum Kapadokya AVM açıldı!

Forum Kapadokya AVM açıldı!

Multi Turkmall'un projesi olan Forum Kapadokya Alışveriş Merkezi Nevşehir'de törenle açıldı



Nevşehir'de Yeni Mahalledeki eski terminal yerinde kurulan Kapadokya Forum Alışveriş Merkezi'nin açılış törenine Nevşehir Valisi Osman Aydın, Belediye Başkanı Hasan Ünver ve Nevşehir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Filiz Kılıç ile çok sayıda davetli katıldı.

Açılış töreninde konuşan Multi Turkmall Üst Yöneticisi (CEO) Levent Eyüpoğlu, yaklaşık 45 milyon avroya mal olan Forum Kapadokya AVM'nin yaklaşık bin kişiye istihdam alanı oluşturduğunu söyledi.

Türkiye genelindeki Forum alışveriş merkezleri ile bugüne kadar yaklaşık 5 milyar avro değerinde yatırım yaptıklarını belirten Eyüpoğlu, Kapadokya Forum'un Türkiye'deki 8. alış veriş merkezi olduğunu, 15 projelerinin daha olduğunu kaydetti.

Türkiye genelindeki Forum alışveriş merkezlerinde yaklaşık 30 bin kişiye iş imkanı sağlandığını, toplam bin 100 mağazanın bulunduğunu bildiren Eyüpoğlu, Forum Kapadokya'nın, Nevşehir'in modern alışveriş ve eğlence merkezi açığını kapatacağını, aynı zamanda bölge halkının yanı sıra Kapadokya'ya gelen yerli ve yabancı turistler için de önemli bir cazibe merkezi olacağını dile getirdi.

Forum Kapadokya'nın mimari olarak bir benzerinin daha olmayacağını vurgulayan Eyüpoğlu, Forum Kapadokya'nın yerel mimari unsurların, teknik ve estetik öngörüsü ile harmanlandığını ifade etti.

Yaklaşık 25 bin metre kare kiralanabilir alana sahip olan alışveriş merkezinde hipermarket, sinema salonları, eğlence mekanları, restoranlar, mağazaları ve otopark bulunuyor.

Multi Turkmall'ın daha önce de Forum Mersin, Forum  Ankara  Outlet, Forum Bornova, Forum Çamlık (Denizli), Forum Trabzon, Forum Aydın ve Forum İstanbul alışveriş merkezlerini hizmete açtığı bildirildi.
AA

FORUM KAPADOKYA AÇILDI

Multi Turkmall'un sekizinci projesi olan Forum Kapadokya 25 Kasım'da ziyaretçileriyle buluştu. Nevşehir Valisi Osman Aydın, Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver, Multi Turkmall CEO'su Levent Eyüboğlu ve kalabalık bir davetli topluluğunun katılımıyla açılışı gerçekleştirilen Forum Kapadokya, bölge halkının yanı sıra Kapadokya'ya gelen yerli ve yabancı turistler için de önemli bir cazibe merkezi olmayı hedefliyor. 45 milyon Euro yatırım değerine sahip Forum Kapadokya, 1000 kişiye istihdam sağlayacak.

Yerel mimari unsurların, teknik ve estetik öngörüsü ile harmanlandığı Forum Kapadokya, yaklaşık 25.000 metrekare kiralanabilir alana sahip. Hipermarket, sinema salonları, eğlence mekanları, restoranlar, yerel ve uluslar arası seçkin markalardan oluşan mağazaları ve yaklaşık 800 araçlık kapalı otopark alanı ile Forum Kapadokya, bir alışveriş ve yaşam merkezi olarak tasarlandı.

Multi Turkmall olarak Nevşehir'de böyle bir proje yapmanın heyecanını yaşıyoruz diyen Eyüboğlu, 45 milyon Euro yatırım değerine sahip Forum Kapadokya'nın özgün mimarisine dikkat çekti. Sanat eserleriyle donatılan Forum Kapadokya'nın düzenlenecek aktivitelerle de Nevşehirlilerin sosyal yaşamına büyük katkı sağlayacağını söyledi.

 "Multi Turkmall'un Trabzon ve Mersin'de yaptığı Forum projelerini gezdim ve o günden sonra hayal kurmaya başladım" diyen Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver, dünyanın önü alınamayan bir değişim sürecine girdiğini ve artık insanların alışverişi bir eğlence olarak görmek, alışverişi yaşamak istediklerini söyledi. Ünver söylerine şöyle devam etti: "Projede emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Forum Kapadokya, ilimize, bölgemize ve ülkemize hayırlı olsun. Artık Nevşehirliler hafta sonlarını Kayseri'de geçirmek yerine Forum Kapadokya'ya gelecekler, bundan dolayı da çok mutluyum."

Forum Kapadokya yalnız şehrimiz ve bölgemiz için değil civar yerleşimler için de cazibe merkezi olacak diyen Nevşehir Valisi Osman Aydın, "Forum Kapadokya sadece bir ticaret merkezi değil, Nevşehir'in sosyal yaşamına da büyük katkı sağlayacak. Burayı ziyaret eden müşterilerin esnafımıza da katkı sağlayacağına eminim" dedi.

Forum Kapadokya, yalnız kentin modern alışveriş merkezi olma ihtiyacını karşılamakla kalmayacak 1.500 metrekarelik alana yayılan restoranları, 8500 metrekarelik alanda hizmet veren Kipa hipermarketi, Funtime eğlence alanı ile de Nevşehir'in sosyal hayatına büyük bir renklilik kazandıracak.

Tüm Forum Alışveriş ve Yaşam Merkezlerinde  olduğu gibi Forum Kapadokya'da da özgün sanat eserlerine yer verildi.  Ressam ve Heykeltıraş Hanefi Yeter, Forum Kapadokya için heykel ve rölyef çalışmaları  gerçekleştirdi. Sanatçının tasarladığı çiçek ve hayvan figürlerinin bir arada olduğu alüminyum rölyefler duvarları süslerken;  "Sallanan kız"  ve "Yüzücü" figürlerinden oluşan heykelleri de Forum Kapadokya'nın iç mekanlarına değer katıyor.

Kayseri-Aksaray yolu üzerinde Nevşehir'in en değerli konumlarından birinde yer alan Forum Kapadokya kentin en prestijli ve güçlü çekim merkezlerinden biri haline gelecek.

Nevşehir eski otobüs terminali arsası  üzerine kurulan Forum Kapadokya, sadece bölge halkına değil, turizme de yönelik bir projeye dönüşerek kentin en prestijli ve güçlü çekim merkezlerinden biri olan Nevşehir il merkezinin gelişme aksında, kentin kuzeybatısında, yeni konut ve ticaret alanlarının planlandığı Kayseri-Aksaray yolu üzerinde yer alıyor. Forum Kapadokya, çevre yolu ve kent merkezine ulaşan ana aksın kesişme noktasındaki mükemmel konumu ile dikkat çekiyor.

İç Anadolu'da Kayseri'ye yarım saat mesafede olan Nevşehir, eşsiz doğası ve masalsı görünüşü ile yer kürenin en büyüleyici atmosferlerinden birine sahip olan Kapadokya Bölgesi'nde bulunuyor. Antik dönemde Nyssa olarak adlandırılan Nevşehir, mevcut kültür, inanç, doğa, spor, kongre, eğlence turizm potansiyeli ve modern altyapısı ile yılda yerli ve yabancı yaklaşık 2 milyon ziyaretçi çekiyor.

Forum Kapadokya'yı bölge halkıyla buluşturan Multi Turkmall, şimdiye değin Forum Bornova, Forum Mersin, Forum Çamlık (Denizli), Forum Trabzon, Forum Aydın, Forum Ankara Outlet ve Forum İstanbul Alışveriş ve Yaşam Merkezleri'ni gerçekleştirdi. 

Konuyla ilgili basında yer alan diğer haberler

Forum Kapadokya 45 milyon Euro'ya 1000 kişiye kapı açtı

Multi Turkmall'ın 8'inci projesi olan Forum Kapadokya açıldı. Multi Turkmall CEO'su Levent Eyüboğlu, yaklaşık 45 milyon Euro'ya mal olan Forum Kapadokya AVM'nin yaklaşık 1000 kişiye istihdam alanı oluşturduğunu söyledi.

Nevşehir Valisi Osman Aydın, Belediye Başkanı Hasan Ünver'in katılımıyya gerçekleşen açılışta Multi Turkmall CEO'su Levent Eyüboğlu, Türkiye'nin yeniliklerle her geçen gün daha gelişme gösterdiğini söyledi.
5 milyar Euro
Türkiye genelindeki Forum olarak ile bugüne kadar yaklaşık 5 milyar Euro değerinde yatırım yaptıklarını belirten Eyüboğlu, "Kapadokya Forum Türkiye'deki 8'inci alışveriş merkezi. 15 projemiz daha var. Türkiye genelindeki Forum alışveriş merkezlerinde yaklaşık 30 bin kişiye iş imkanı sağlandı, toplam 1100 mağaza bulunuyor. Forum Kapadokya, Nevşehir'in modern alışveriş ve eğlence merkezi açığını kapatacak. Aynı zamanda bölge halkının yanı sıra Kapadokya'ya gelen yerli ve yabancı turistler için de önemli bir cazibe merkezi olacak" dedi.
Neler var
Yaklaşık 25 bin metre kare kiralanabilir alana sahip olan Forum Kapadokya'da hipermarket, sinema salonları, eğlence mekanları, restoranlar, mağazaları ve otopark bulunuyor. Multi Turkmall'ın daha önce de Forum Mersin, Forum Ankara Outlet, Forum Bornova, Forum Çamlık (Denizli), Forum Trabzon, Forum Aydın ve Forum İstanbul alış veriş merkezlerini açmıştı.
Hürriyet


Geri Dön