24 / 04 / 2024

Forum Kayseri'ye şok dava!

Forum Kayseri'ye şok dava!

Kayseri'de Multi Turkmall firması tarafından temelleri atılan 200 milyon Euro'luk rezidans için dava açıldı



Kayseri'de yıkılan Atatürk Stadı'nın yerine Multi Turkmall firması tarafından temelleri atılan 200 milyon Euro'luk rezidans için dava açıldı. Arazileri stat için kamulaştırılan vatandaşlar, "Kamu yararı ortadan kalktı" diyerek, Multi Türkmall firmasına ayrılan topraklarını geri almak için mahkemeye gitti.

Kayseri Stadı'nın yerine İstanbul'daki "Akmerkez" projesinden esinlenilerek, inşa edilen rezidanslar davalık oldu. Mahkeme rezidansların üçüncü şahıslara satışına tedbir koydu; ancak itiraz üzerine tedbir kaldırıldı. Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanlığı, Kent dönüşüm projesi" kapsamında eski stat alanını rezidans yapılması için Hollanda merkezli Multi Corporation'un Türkiye iştiraki olan Multi Turkmall şirketini 100 milyon TL'ye sattı. Belediye, buradan elde ettiği para ile önce Kadir Has Stadı'nı ardından da 10 küçük spor stadını inşa etti. Multi Turkmall firması da arazideki çalışmalarını bitirir bitirmez, rezidansların yer aldığı Forum Kayseri projesi için haziran ayında temel attı.

Gözden kaçtı

Proje için 250 milyon Euro civarında yatırım yapılması hesaplanıyordu. 2011'de açılması planlanan ve "Kayseri'nin Akmerkezi" olarak anılan rezidanslar için sürpriz bir dava açıldı. Kayserili Ahmet ve Nuri Karslı kardeşler, yıllar önce stadın yerinde bulunan arazilerinin belediye tarafından "Stat yapılacak" gerekçesiyle kamulaştırıldığını belirtti. 40 yıldır faaliyet gösteren stadın yıkılması ile arazilerinin başka bir şirkete satıldığını öne süren Karslı kardeşler, Asliye Hukuk Mahkemesi'ne dava açtı.

Çok sayıda ünlü Kayserili işadamının da daire satın aldığı rezidans için mahkeme şok bir karar aldı. Rezidansın üçüncü kişilere satışı ve devrine tedbir koydu. Turkmall yetkilileri de mahkemeye itirazda bulundu. Mahkeme, itiraz üzerine tedbiri kaldırdı. Kayseri Asliye Hukuk Mahkemesi'ndeki dava sürerken, Ahmet Bozkurt, "8 kişinin arazisi için de dava açacağız"  diye konuştu.
Gazete Habertürk


Geri Dön