19 / 04 / 2024

Four Winds Residence projesi 2013'te tamamlanacak!

 Four Winds Residence projesi 2013'te tamamlanacak!

Türkiye’de 7 milyar dolarlık portföy büyüklüğüne sahip gayrimenkul projeleri bulunan Taşyapı, yeni projesi Four Winds Residence’ı İstanbul Bağdat Caddesi’nde hayata geçiriyor



Taşyapı’nın 400 milyon dolarlık yatınm ile hayata geçirdiği Four Winds projesi, 44 bin 500 metrekarelik arazi üzerinde inşa ediliyor. Anadolu yakası Selamiçeşme’de yer alan, inşaatı devam eden Four Winds 49 katlı 4 kule ve 420 konuttan oluşuyor. İnşaatı 2013’te tamamlanacak projede basketbol, voleybol, futbol, tenis kortları, açık kapalı yüzme havuzu, 4 katlı otopark, spor kompleksi ve çocuk oyun parklan yer alıyor. İstanbul, Adalar, Marmara Denizi ve Çamlıca tepesini gören projede 87 ile 655 metrekare arasmda farklılık gösteren 1 + 1,2+1,3+1,4+1,420 lüks daire bulunuyor. Bağdat Caddesi’nin üzerinde kolaylıkla ulaşabüdiğiniz dört kule Anadolu yakasınm en pahalı konut bölgelerinden birinde inşa ediliyor.


New Yorklu mimari

Kulelerin Anadolu yakasınm siluetinde yarattığı değişimi Avrupa yakasından gözlemlemek mümkün. Proje bulunduğu bölgedeki konut dokusuna taban tabana zıt, zemin üzerinde 45 kat ile yaklaşık 170 metre yukarı çıkan (zemin altı 4-5 kat ile toplam 49 katı bulan), mimarisiyle New York’lu, manzarasıyla İstanbul’un efendisi bir proje. Düşey bloklarda yaşamı empoze eden tüm projelerde yatay blok yaparak da projesini çeşitlendiren yaklaşımlara inat sadece yükselmeyi hedefleyen, dominant hatta ileride “land mark” olabilecek bir mimariye sahip. İnşaatın temelinden çatısına kadar tüm çalışmalar titizlikle yapılıyor. Projede daire satışları ise eylül ayında başlayacak.


Her blokta 2 kat misafirlerin

Four Winds projesinde her blokta 2 kat kutlamalar ve misafir ağırlamalarına aynldı. Her blokta misafirler için 1200 metrekarelik bölüm tasarladıklarım söyleyen Emrullah Turanlı, “Bu sayede evde yapılamayacak ağırlamalar burada rahatlıkla yapılabüecek” diye konuştu. Projenin yüzde 93’lük alanı ise yeşil alana ayrıldı.


Yaşayan bir proje olacak

Taşyapı Yönetim Kurulu Başkanı Emrullah Turanlı, “Four Winds Residence’ı inşaatı bittikten sonra satışa çıkacağız. Ev almak ciddi bir iş. Borsa gibi olmamak, bugün alıp yarm kârlı olarak satılmamalı. Bu projeler oturumluk projeler. Bundan sonra da inşaatı bitirdikten sonra satışa çıkacağız. Bunu yapacak finans gücümüz de var” açıklamasını yaptı. Emrullah Turanlı, projeye yoğun bir ilgi olduğunun altım çizerek, “Topladığımız bu taleplerle projeye bir hayli ilgi var. Eylülde satışlara başlayacağız. Bu nedenle şimdilik sadece kayıt alıyoruz” dedi.


49. kattan İstanbul’a bakmak

Anadolu yakası Selamiçeşme’de yer alan, inşaatı devam eden Four VVinds 49 katlı 4 kule ve 420 konuttan oluşuyor. İnşaatı 2013’te tamamlanacak projede basketbol, voleybol, futbol, tenis kortları, acık - kapalı yüzme havuzu, 4 katlı otopark, spor kompleksi ve çocuk oyun parkları da yer alıyor. İstanbul, Adalar, Marmara Denizi ve Gamlıca tepesini gören projede 87 ile 655 metrekare arasında farklılık gösteren 1+1, 2+1, 3+1, 4+1, 420 lüks daire bulunuyor.


Projenin ışıkları yanacak

FOUR Winds Residence’a sanayiciler, avukatlar, doktorlar, kuyumcular ve maliyeciler gibi üst gelir grubundakilerin talip olduğunu belirten Emrullah Turanlı, “Henüz fiyatlarımız da belirlenmedi. Cok ucuz ya da pahalı olmayacak. Bölgedeki duruma göre fiyatlandırma yapacağız” dedi. Turanlı, satışlarda 120 aya kadar vade imkânı sunacaklarını da söyledi. Özellikle bu projede çok secici olduklarını ifade eden Turanlı, “Çünkü oturulmayan, bos kalan veya kısa vadede el değiştirecek konutlar değil, A ve A plus müşteriye yönelik oturumluk konutlar üretiyoruz. Kulelerin işletim sürecinde de bu yaklaşımı önemli" diye konuştu. Bu nedenle ışıklarının yarısından fazlası yanmayan, karanlıklara gömülü kuleler değil, gece gündüz yaşayacak konutlar ile ışıl ışıl bloklar hayal ediliyor. Bağdat Caddesi'nde akan yaşam gibi Four Winds’in de yasayan bir organizma olması isteniyor.


Hem merkezi hem panoramik

FOUR Winds projesi mimarisi ve dekorasyonunun yanı sıra lokasyonu ile de dikkat çekiyor. Proje, Bağdat Caddesi’nde, panoramik İstanbul, Adalar ve Çamlıca tepesine dokunan manzarasıyla; Kalamış ile Fenerbahçe marinalarına yakın, İstanbul'un her iki yakasına da hâkim dört rüzgâra adanmış konumda bulunuyor.


Atık yağlar enerjiye dönüşecek

Taş Yapı olarak hayata geçirdikleri tüm projelerde çevreye ve yeşil alanlara önem verdiklerini söyleyen Emrullah TuranlI, FourWinds’te bir ilke imza atıyor. Projede, oluşan evsel atık sularının arıtılmasıyla 44 dönüm yeşil alan sulanacak. Taşyapı Yönetim Kumlu Başkanı Emrullah TuranlI, evlerde oluşacak bitkisel ve hayvansal atık yağlardan ve çöp atıklarından enerji üreteceklerini de sözlerine ekledi.

Hürriyet




Geri Dön