24 / 04 / 2024

Freddie Mac hesaplarına intihar soruşturması

Freddie Mac hesaplarına intihar soruşturması

David Kellermann'ın ölü bulunmasının ardından polis, şirketin yetkililerini, mart ayında açıkladıkları olası muhasebe ihlalleri ve diğer konularla ilgili soruşturuyor



ABD'de mortgage şirketi Freddie Mac'in üst düzey yöneticisi David Kellermann'ın ölü bulunmasının ardından polis, şirketin yetkililerini, mart ayında açıkladıkları olası muhasebe ihlalleri ve diğer konularla ilgili soruşturuyor.

Freddie Mac'in sözcüsü David Palombi, "Kellermann'ın trajedisi ile son olarak SEC'e iletilen ve devam eden regülasyon sorgulaması arasında bir bağlantı bilmiyoruz" dedi. Adalet Bakanlığı'nın yürüttüğü soruşturmaya yakın olan kaynaklar ise, soruşturmanın henüz ilk safhada olduğunu, Kellermann'ın bu incelemenin hedefi olmadığını söyledi.

Belgeler inceleniyor

Şirkette 500 kişiden sorumlu olan Kellermann, şirketin mayıs ayında açıklanacak olan ilk çeyrek mali raporu üzerinde çalışıyordu. Federal regülatörler, şirketin belgeleri ve onaylanan büyük kararlarını yakından takip ediyor. Olaya yakın kaynaklar, Freddie Mac yöneticilerinin son dönemde Obama yönetiminin konut planı kapsamında mortgage menkul kıymetleriyle ilgili pontansiyel zararları açıklayıp açıklamamasıyla ilgili regülatörlerle mücadele ettiğini söylüyor.

CEO'su istifa etmişti

Bugüne kadar 13 milyon mortgage vermiş olan Freddie Mac, riskli kredileri finanse ettiği için eleştiriliyordu. Şirket geçen yıl 50 milyar dolardan fazla kaybetti. Hazine Bakanlığı şirkete 45 milyar dolar enjekte etti. Hükümetin atadığı son CEO David Moffett de, sıkı gözetim nedeniyle istifa etmişti. Freddie Mac ve Fannie Mae, işlerinde kalmaları için çalışanalrına 210 milyon dolar prim verme planları nedeniyle son dönemde eleştiriliyordu. Kellermann'ın da 170 bin dolar aldığı ve gelecek yıl da 680 bin dolar alacağı belirtiliyor.
Hürriyet

İlgili haber

Mortgage devi David Kallerman'ın esrarengiz ölümü

 


Geri Dön