19 / 04 / 2024

FSM Köprüsü'nde bir şerit daha kapandı, trafik kilit!

FSM Köprüsü'nde bir şerit daha kapandı, trafik kilit!

Fatih Sultan Mehmet Köprüsü’ndeki (FSM) bakım onarım çalışmaları nedeniyle dün 00.00’dan itibaren bir şerit daha kapatıldı



Avrupa-Anadolu istikametinde kapatılan şerit sayısı 3’e çıkınca trafikte bekleme süresi arttı, sürücüler isyan etti. İBB, köprünün her iki yakasına mobil büfe ve tuvalet koydu.


Karayolları Genel Müdürlüğü, Fatih Sultan Mehmet Köprüsü’ndeki çalışmalarda birinci faz asfaltlama yapılacağı için Avrupa Anadolu istikametinde bir şeridin kapatılacağını açıklamasının ardından dün 00.00 itibariyle o şerit kapandı. Sabah işe gitmek için yola çıkan sürücüler yine trafikte saç baş yoldu. Trafikte saatlerce kalan sürücüler çalışmayı yapan Karayolları Genel Müdürlüğü ekiplerinin yanından geçerken kornalara basarak protesto etti. Bazı sürücüler de sosyal paylaşım sitelerinden trafikte saatlerce mahsur kaldıkları için yetkililere isyan etti.


Kapanan şeridin 3’e çıkması nedeniyle Avrupa’dan Anadolu’ya geçmek neredeyse imkansız hale geldi. TEM Otoyolu Gaziosmanpaşa ayrımında başlayan trafik 18 kilometre hıza düştü. Köprü gişelere gelindiğinde ise ortalama hız 8 kilometreye geriledi. Saat 13.00 sıralarında ise yoğunluk giderek arttı ve sürücüler ilerlemeyen trafikte kontak kapatarak araçlarından indi.


Tek şeride iki araç


Polis ekipleri Avrupa Anadolu istikametinde yoğunluğu önlemek için sadece en sağ şeritteki gişeyi açtı. Ancak gişeden sonra yine o tek şeride kadar iki araç yan yana geldi. Bazı araçlar tek şeritte yan yana ilerlemek isteyince ara ara gerginlikler yaşandı. Yığılmanın önüne geçmek isteyen ekipler Anadolu Avrupa istikametindeki iki şeridi, Avrupa Anadolu istikametinden gelen sürücülere açtı.


“Perişandan beter olduk”


Bayrampaşa’dan 4 saatte köprüye gelebildiğini söyleyen TIR şoförü Cihan İyilindir (34), “Hal’den saat 09.00’da çıktım. 4 saatte anca gişeye geldim. Bir şeridi de elimizden aldılar. Perişandan beter olduk” dedi.


Orhanlı’ya gittiğini söyleyen Celil Demir de 3 saattir köprü trafiğinde olduğunu söyleyerek “Ne söyleyeceğimi bilemiyorum. Durum zaten ortada. Bu çile bir an önce bitmeli” diye konuştu. Yolava’ya gideceğini söyleyen Esat Eker (32), “3 saat oldu. Bu nasıl bir çiledir, bitmek bilmiyor” dedi.


Avcılar’dan Gebze’ye gitmeye çalıştığını söyleyen Cihan Öztürk (29) de “3 saattir yoldayım. Hem sıcak hem de oruçluyuz. Sabır kalmadı, daha ne kadar dayanacağız bilemiyorum” diye konuştu.


İBB Mobil Büfe iftariyelik dağıtıyor, seyyar tuvaletler kuruldu


İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin köprünün her iki yakasına koyduğu mobil büfelerden sürücülere ücretsiz su ve çay dağıtıldı. Su dağıtımının çok yoğun olduğunu söyleyen belediye çalışanları iftar vaktinde trafikte kalanlara iftariyelik dağıtıldığını söyledi. Belediyenin dağıttığı iftar menüsünde, zeytin, su hurma ve ekmek var.


Yoğunluk Kemerburgaz ayrımından başladı


Saat 14.50'de Fatih Sultan Mehmet Köprüsü’ne gidişlerde Avrupa-Asya yönünde yoğunluk Kemerburgaz ayrımına, Asya-Avrupa yönünde ise Ümraniye Kavşağı’na kadar uzamış durumda.


KÖPRÜLERDE DURUM ŞU ANDA BÖYLE


FSM Köprüsü nde bir şerit daha kapandı, trafik kilit!

Bilgiler İBB Trafik Kontrol Merkezi'nden alınmıştır.


Seyit Erçiçek / HÜRRİYET


Geri Dön