29 / 03 / 2024

Fuar İzmir açıldı!

Fuar İzmir açıldı!

400 milyon liralık yatırım ile tamamlanan Fuar İzmir’in finansmanı İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından üstlendi. Fuar İzmir kompleksi için 34 bin ton demir kullanıldı. Bu rakam, Eyfel Kulesi için kullanılan demirin 5 katı seviyesinde.




İzmir için bugün önemli bir tören düzenleniyor. İki yıl önce temeli atılan Fuar  İzmir  400 milyon liralık bir yatırımla tamamlandı. Törene CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da katıldı.



400 MİLYON TL’LİK YATIRIM YAPILDI

400 milyon liralık yatırım ile tamamlanan Fuar İzmir’in finansmanı İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından üstlendi. Fuar İzmir kompleksi için 34 bin ton demir kullanıldı. Bu rakam, Eyfel Kulesi için kullanılan demirin 5 katı seviyesinde. Yine 300 bin ton metreküp dökülen kompleksi 50 futbol sahası büyüklüğüne denk. 2 yıl önce temeli atılan kompleks için 200 milyon liralık bir yatırım daha öngörülüyor. Yatırım planının ikinci aşamasını ise, ek holler, otel ve kongre merkezi oluşturuyor. Söz konusu yatırımların da yapılması ile birlikte toplam yatırım tutarı 1 milyar dolara ulaşmış olacak.



Hürriyet


Geri Dön