29 / 03 / 2024

Futbolcular gayrimenkule yatırım yapıyor!

Futbolcular gayrimenkule yatırım yapıyor!

Dünyanın en çok kazanan yıldızları da gelirini gayrimenkule yatırıyor. Bu futbolcuların başında ise Arjantinli yıldız Messi bulunuyor. Messi'nin ülkesinde ve ABD'de çok sayıda gayrimenkulü bulunuyor...



GAYRİMENKUL tutkunu futbolcular arasında sadece yerli oyuncular bulunmuyor. Dünyanın en çok kazanan yıldızları da gelirini gayrimenkule yatırıyor. Bu futbolcuların başında ise Arjantinli yıldız Messi bulunuyor. Messi'nin ülkesinde ve ABD'de çok sayıda gayrimenkulü bulunuyor. 



Ronaldo ve Kaka da gayrimenkule yatırım yapan futbolcuların başında geliyor. Bu futbolcular İtalya, ABD ve İspanya'da çok sayıda konuta sahip. 


TURKIYE'deki lüks konut projeleri futbolcular için yeni bir yatırım alanı oldu. Süper Lig'de milyonlarca dolar kazanan futbolcular yatırımlarını gayrimenkul sektörüne yönlendiriyor. Bu futbolcuların başında da Arda Turan, Veli Kavlak, Cenk Gönen, Olcay Şahan, Semih Şentürk ve Serdar Özkan geliyor. 


SÜPER Lig futbolcularının yeni gözdesi Türkiye'deki lüks konut projeleri oldu. Yatırımlarını bu alana kaydıran futbolculara arsında Arda Turan, Bekir İrtegün, Özer Hurmacı, Sezer Öztürk, Veli Kavlak, Cenk Gönen, Semih Şentürk, Ufuk Bayraktar, Serdar Özkan gibi isimler bulunuyor. Milli Takım Teknik Direktörü Fatih Terim de gayrimenkul sektörüne yatırım yapan isimlerin başında geliyor. Mart ayında Capital ve Ekonomist dergileri tarafından düzenlenen Uludağ Ekonomi Zirvesi'nde konuşan Terim, "Bugüne kadar kazandığınız paraları nasıl değerlendirdiniz?" sorusuna "Herkes uzmanlık alanında çalışmalı, benim işime de kimse kanşmamalı. Futbolcuların en iyi yaptığı iş gayrimenkul almaktır. Bahtına iyi çıkarsa" cevabını vermişti. 

Kılıçoğlu-Delta Yapı tarafından İstanbul Kartal'da yapılan Adliye Sarayı'na yakın bir lokasyonda inşa edilen Hukukçular Towers projesi futbolcuların akınına uğradı. 


İstanbul'un ünlü hukuk büroları ve avukatları Hukukçular Tovvers'ı tercih ederken, bununla beraber sporcular da Hukukçular Towers'da yatırımcı olarak yerini aldı. Bekir İrtegün, Özer Hurmacı, Sezer Oztürk, Veli Kavlak, Cenk Gönen, Tanju Kayhan ve Giray Kaçar projeye yatırım yapan futbolculann başını çekti. Süper Lig'in en ünlü yıldızlan projedeki konutları yatınm amaçlı tercih ettiklerini söyledi. Futbolcular Kurişkule ve Panaroma Life'ten de daire satın alıyor. 


FUTBOLCULAR SULTAN MAKAMI'NDA 


Çengelköy sırtlarında yükselen, Boğaz manzarasına sahip Sultan Makamı projesi futbolcuların tercihi oldu. Spartak Moskova'da futbol hayatına devam eden aynı zamanda Almanya Milli Takımını formasını giyen Serdar Taşçı Sultan Makamı'mn seçkin sahipleri arasmdaki yerini almıştı. Yine yıllarca Galatasaray'da forma giydikten sonra spor hayatına Eskişehirspor'da devam eden ve uzun süredir Milli Takım forması ile başarılı işlere imza atan deneyimli futbolcu Servet Çetin, Türk futboluna uzun yıllar emek veren, yurtdışında da top koşturan Hasan Kabze'de buradan konut alan futbolculardan bazıları. 


ARDA TURAN DA KONUTA YATIRIYOR 


Atletico Madrid'le olan sözleşmesini 2017 yılma kadar uzatan Arda Turan da gelirini gayrimenkul sektörüne yatıran futbolcular arasında. Bir çok ünlü ismin konut aldığı İstanbul Sanyer Bahçeköy'deki Saklı Koru Vıllalan'nda Arda Turan'ın da villası bulunuyor. 3 katlı villaya 5 milyon TL ödediği belirtilen Arda Turan, bir mimarla anlaşarak evin içini de dekore ettireceği belirtilmişti. Aynı sitede Emre Belözoğlu, Beyazıt Özturk gibi ünlü isimlerin de evi bulunuyor. 


Dap Yapı'ya da ilgi büyük İSTANBUL'da Maltepe-Kartal hattı gibi son donemin gelişen yerlerinde lüks konut projeleri üreten Dap Yapı da futbolcuların en çok yatırım yapüğı gayrimenkul şirketlerinden biri oldu. 


Dap Yapı'nın projelerinden Fenerbahçe, Galatasaray ve Beşiktaşlı oyuncuların da aralarında olduğu futbolcular daire satın aldı. Volkan Demirel, Gökhan Gönül, Servet Çetin, Selçik Şahin, İbrahim Kaş ve Uğur Boral, deniz manzaralı Royal Towers projesi ile Space Center adlı konut projelerinden daire aldı. Futbolcular bu alandaki yatırımlarım da arttırdı. 


Hürriyet 


Geri Dön