16 / 04 / 2024

G20 Zirvesi Belek'in tanıtımına katkı sağlayacak!

G20 Zirvesi Belek'in tanıtımına katkı sağlayacak!

Dünya kongre turizmindeki payını arttıran Antalya’nın Belek bölgesi, G20 Liderler Zirvesi’ne hazırlanıyor. Belek’in yılda 5 milyon turist çektiğini açıklayan turizm sektörü temsilcileri, “Zirve Belek’in tanıtımına büyük katkı yapacak.



Belek’in yılda 5 milyon turist çektiğini açıklayan turizm sektörü temsilcileri, “Zirve Belek’in tanıtımına büyük katkı yapacak. Özellikle golf turisti sayısının artması bekleniyor” dedi.


Antalya, dünya ekonomisinin yüzde 90’ını, dünya ticaretinin yüzde 80’ini ve dünya nüfusunun yüzde 66’sını temsil eden en büyük uluslararası platform olan G20’nin Liderler Zirvesi’ne ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor. 1 Aralık’ta G20 dönem başkanlığı görevini üstlenen Türkiye, 2015’teki Liderler Zirvesi’ni 15-16 Kasım tarihlerinde Antalya’da düzenleyecek. Antalya zirvede, Türkiye, ABD, İngiltere, Rusya, Japonya, Kanada, Almanya, Fransa, İtalya, Avustralya, Brezilya, Arjantin, Hindistan, Çin, Endonezya, Meksika, Suudi Arabistan, Güney Afrika, Güney Kore ve Avrupa Birliği Komisyonu liderlerini ağırlayacak.


ÇALIŞMALAR BAŞLADI

Antalya’nın Belek bölgesinde ağırlanacak liderler için Dışişleri Bakanlığı yetkilileri başta olmak üzere tüm devlet kurumları bölgede kapsamlı çalışmalar yapıp, zirveye bir yıl kala hazırlıklara başladı. Hatta Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu konuyla bizzat ilgilenip, Belek’te sık sık incelemelerde bulunuyor. Liderlerin ve ekiplerinin konaklayacağı otellerden toplantıların yapılacağı merkezlere, gezilip görülecek mekânlardan, kullanılacak golf sahası, tenis kortu gibi sosyal alanlara kadar her şey belirleniyor. Arıtma sistemlerinin revizyonundan yol iyileştirme çalışmalarına, çevre düzeninden güvenlik noktalarına kadar tüm faaliyetler için ise şimdiden start veriliyor.


YATAK KAPASİTESİ 60 BİN

Akdeniz’in en güzel köşelerinden Belek, lüks otelleri, golf tesisleri, temiz plajları ve bakir doğasıyla yılda 5 milyona yakın turisti ağırlıyor. Türkiye’nin uluslararası turizm pazarında pay almasını sağlayan Belek, son yıllarda gerçekleştirilen en büyük entegre turizm projelerinden biri. Şu anda 17 kilometrelik sahil boyunca, çam ormanlarıyla çevrili lüks tesisler, 60 bin yatak kapasitesiyle yaz-kış binlerce turiste ev sahipliği yapıyor. Belek’te, 37’si konaklama ve 10’u golf olmak üzere yaklaşık 47 tesis bulunuyor. Sahil uzunluğu 17, sahilden içeriye uzunluğu ise bir kilometre alanda bu tesisler dışında başka hiçbir yapılaşmaya izin verilmiyor. Evlerin, küçük otellerin, mağazaların bulunduğu ikinci kuşağı oluşturan Serik ilçesinin yerleşimleri ise bu bir kilometreden sonra başlıyor.


KONGRE TURİZMİ

Bu arada Belek, kongre ve toplantı turizminde de öncü. Şu ana kadar sayısız ulusal ve uluslararası konferansa başarıyla ev sahipliği yapan Belek, dünyanın kongre turizmi merkezi olmaya da aday. Belek’te anında tercüme yapabilme özelliğine sahip, toplam 204 kongre ve toplantı salonu mevcut. Liderlerin ve ekiplerinin kalacağı 17 otel ile toplantı salonları ise aşağı yukarı belirlenmiş durumda.


GOLF PAYI ARTACAK

Zirvenin dünya basınında da geniş yer bulacağını belirten Türkiye Golf Federasyonu Başkanı Ahmet Ağaoğlu, “Belek’in tanıtımı açısından çok önemli bir fırsat olduğunu düşünüyorum. Burada düzenlenen birçok turnuva var. Böylesine büyük bir zirvenin ardından Belek’e daha çok golf turisti gelecektir. Turizm sektöründe hızla büyüyen Türkiye’nin golf turizminden aldığı pay da artacak” dedi.


Obama golf oynayacak

GOLF sahalarında gerçekleşecek etkinlikler için ise Antalya Golf Kulübü, Carya Golf, Gloria Golf, National Glof Kulübü, The Montgomerie Maxx Royal düşünülüyor. Tıpkı son G20 zirvesinin yapıldığı Avusturalya’daki gibi ABD Başkanı Obama ile golf oynayacak kişi ve takımların belirlenmesinde ödenecek milyonlarca liranın önemli kriter olması ve toplanacak bu paranın da bir hayır kurumuna bağışlanması planlanıyor.


Liderlerin konaklayacağı 17 otel

Kempinski Hotel The Dome

Rıu Kaya Palazzo

Regnum Carya

Bellis De Luxe

Calista Luxury Resont

Cornelia Diamond

Ela Quality Resort

Susesi Luxury

Paloma Grida

Spice

Maxx Royal Belek

Güral Premier

Royal Adam&Eve

Rixos Premium

Gloria Serenity

Sueno Otel

Robinson Club 

Nobilis


Geceliği 25 bin doları bulan villalar

 G20 üyesi ülkelerin liderleri tam anlamıyla “First class” konuk muamelesi görecek ve otellerin kral daireleri ile gecelik konaklama bedeli binlerce doları bulan VIP villalarında kalacaklar. Gecelik konaklama bedeli 2 bin-25 bin dolar arasında değişen villalar özellikleriyle dikkat çekiyor. İşte liderleri ağırlayacak özel odaların özellikleri:

Altın kaplama musluklar

Özel havuzlar

Sinema salonları

Tenis kortları

Oyun ve hobi odaları

Türk hamamı, sauna, buhar odası


Caretta’lar diyarı

Antalya şehir merkezinin 30 kilometre doğusundaki Belek, 25 yıl öncesine kadar sazlıklarla kaplıydı. Belek’in doğal güzelliği 1984’te keşfedildi ve bölge ‘Belek Turizm Merkezi’ ilan edildi ve hummalı bir çalışma başladı. Belek, dünya ölçeğinde turizm merkezi haline geldi. Belek, aynı zamanda Akdeniz’in doğal yaşam karakteristiğini barındıran önemli bir köşe. Deniz kaplumbağalarının üreme alanı olması, beldeyi doğal karakter açısından daha önemli kılıyor. Belek kumsalları, nesli tükenme tehlikesi yaşayan deniz kaplumbağaları caretta carettalar için Türkiye’nin en önemli, Akdeniz’in ise ikinci büyük yuvalama alanı.


İki salon öne çıkıyor

LİDERLER zirvesinin yapılacağı salon için ise iki otelin ismi ön plana çıkıyor. Biri Regnum Carya, diğeri ise Maxx Royal. Ancak Susesi Otel ile bu yıl hizmete girecek olan Sueno Otel’in konferans salonları da zirveye talip adaylar arasında.


Kurşun geçirmez camlar

LİDERLER için hazırlanan Belek’teki lüks otellerin 

en önemli özelliklerinden biri de güvenlik. Birçok 

otelin kral dairesindeki camlar kurşun geçirmiyor. Ayrıca bu odalara gidiş elektronik güvenlik sistemiyle sağlanıyor.


Hürriyet


Geri Dön