26 / 04 / 2024

Galataport’a Hong Kong lüksü geliyor!

Galataport’a Hong Kong lüksü geliyor!

İstanbul Salıpazarı rıhtımı ve çevresinde yapılacak Galataport projesine Hong Kong merkezli Peninsula oteli geliyor. Söz konusu projenin bedeli 300 milyon euro olacak. İşte projenin ayrıntıları...



Peninsula Istanbul Holdings AG ve Salıpazarı Liman İşletmeciliği ve Yatırımları AŞ ortak girişim kurmak için Rekabet Kurumu’na başvuruda bulundu. 


Söz konusu şirketler kuruma, İstanbul Salıpazarı Liman Sahası’nda yer alacak İstanbulport Projesi’nin lüks otel bölümünün geliştirilip, The Hongkong and Shanghai Hotels Limited veya iştiraklerinden biri tarafından işletilmesi ve yönetimi için ortak girişim kurma başvurusu yaptı. 


Asya’nın lüks otel markası Peninsula’nın sahibi The Hongkong and Shanghai Hotels Limited (HSH) şirketinin bu yılın ilk 6 aylık döneme ait faaliyet raporundaki bilgiye göre, söz konusu projenin bedeli 300 milyon euro olacak. Bunun 150 milyon euro’su HSH tarafından karşılanacak. 1928’de kurulan lüks otel zinciri Peninsula otelleri Hong Kong, Şangay, Tokyo, Pekin, New York, Chicago, Beverly Hills, Bangkok, Manila, Paris ve Londra’da faaliyet gösteriyor. 


Galataport olarak bilinen ve Karaköy’den Tophane’ye kadar uzanan 1200 metrelik sahil şeridini kapsayan İstanbul Salıpazarı Liman Sahasının 30 yıllık işletmesi için düzenlenen ihaleyi 2013 yılında, 702 milyon dolarla Doğuş Holding kazanmıştı.


Milliyet




Geri Dön