20 / 04 / 2024

Galataport'a yeni ihale 2010'da

Galataport'a yeni ihale 2010'da

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, daha önce iptal edilen Galataport ihalesine 2010 yılında yeniden çıkılacağını açıkladı



TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda soruları yanıtlayan Bakan Yıldırım, GAlataport ile ilgili imar ve hukuksal sorunların aşıldığını  belirterek, "2010'da Maliye Bakanlığı ve Özelleştirme İdaresi Başkanlığı yeniden Galataport İhalesine çıkacak" dedi.
 
2005 yılında ihalesi yapılan ve büyük tartışmalara neden olan Galataport ihalesi Danıştay'ın imar planlarına ilişkin gerekçeli kararından sonra 2006 yılında Özelleştirme İdaresi tarafından iptal edilmişti. İhaleyi o dönemde Türk İşadamı Mehmet Kutman ile İsrailli işadamı Sami Ofer konsorsiyumu kazanmıştı.

YILDIRIM: "BAŞBAKAN DİNLENDİ"

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, keyfi, habersiz, kanun dışı dinleme yapılmasının iğrenç bir iş olduğunu söyledi. Bunu lanetle kınadığını belirten Yıldırım, "Böyle birşey olmamalı mı? Olmamalı ama oluyor. Sadece bugün mü oluyor, Türkiye'de mi oluyor? Hayır" dedi.  Yıldırım, Başbakan'ın da 6 yıldır dinlendiğini tekrarladı.
 
Plan ve Bütçe Komisyonu'nda kanunsuz dinlemelerle ilgili eleştiri ve soruları yanıtlayan Bakan Yıldırım, yasadışı dinlemenin Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı kurulana kadar müeyyidesinin olmadığını anımsattı. "Bu ülkenin 6 yıldır başbakanı dinleniyor. beni de sizi de dinliyor olabilirler. Bu iğrenç bir iştir" dedi.
Aysel Alp/Hürriyet

Konuyla ilgili basında yer alan diğer haberler

Galataport ihalesi 2010'da

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Galataport'la ilgili imar ve hukuki sorunların aşıldığını belirterek, 2010'da yeniden ihale yapılabileceğini açıkladı. Yıldırım, Bakanlığının Plan ve Bütçe Komisyonu'nda yaptığı konuşmada, Galataport'un geçmişte yaşanan bazı hukuki sıkıntılar nedeniyle yapılamadığını ve bunun bir kayıp olduğunu söyledi. İmar ve hukuki konularla ilgili sorunların çözüldüğünü vurgulayan Yıldırım, Özelleştirme İdaresi Başkanlığı'nın, Maliye Bakanlığı vasıtasıyla 2010'da ihaleye çıkabileceğini ifade etti. Milletvekilleri tarafından dile getirilen yeni yol talepleri için en az 60 milyar liralık yatırım gerektiğinin altını çizen Yıldırım, bütün kamu bütçesinin Karayolları'na tahsis edilmesi halinde bile bu yolların yapımının ancak 10 yılda tamamlanacağını belirtti.
Sabah

Galataport ihalesine 2010'da çıkılabilir

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Galataport ihalesine, 2010'da çıkılabileceğini bildirdi

 Yıldırım, bakanlığının 2010 yılı bütçesinin TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'ndaki görüşmelerinde milletvekillerinin sorularını yanıtladı. Geçmişte yaşanan bazı hukuki sıkıntılar nedeniyle Galataport'un yapılamadığını, bunun bir kayıp olduğunu belirten Yıldırım, "Şu anda imar, hukuki sorunlarla ilgili konuların tamamı çözülmüş, Özelleştirme İdaresi, Maliye Bakanlığı vasıtasıyla yakın zamanda, herhalde 2010'da ihalesine çıkılacaktır" dedi.
Milliyet


Geri Dön