25 / 04 / 2024

Galatasaray Adası BELTUR'a kiralanıyor!

Galatasaray Adası BELTUR'a kiralanıyor!

Galatasaray Başkanı Mustafa Cengiz 29 Eylül'de yapılacak olan olağanüstü mali genel kurulda Galatasaray Adası'nın BELTUR'a kiralanması konusunu kulüp üyelerinin oylamasına sunacak.



Galatasaray Adası, sarı-kırmızılı kulübün gündemindeki yerini korumaya devam ediyor. İşletmeci Mehmet Koçarslan ile başlayan restleşme, Dursun Özbek döneminde Ada'nın komple yıkılmasıyla sonuçlanmıştı.

Milliyet Gazetesi'nde yer alan habere göre daha sonraki günlerde Galatasaray Adası'nda İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı deniz zabıtalarının tuttuğu nöbet merak konusu haline gelmişti. 

Edinilen bilgiye göre, işletmeci Mehmet Koçarslan'a 150 milyon liralık tazminat davası açan Mustafa Cengiz yönetimi, diğer taraftan İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne ait bir firma olan BELTUR ile Ada'yı kiralamak için görüşmeler gerçekleştiriyor. 

İstanbul'da Büyükşehir Belediyesi'ne ait sosyal tesislerin işletmeciliğini yürüten BELTUR ile öngörüşme yaptığı iddia edilen Galatasaray yönetiminin, kesin kararın verilmesi için konuyu mali genel kurulda üyelerin oyuna sunacağı söyleniyor.  BELTUR'un ise onay çıkarsa Katar merkezli firma ile ortak işletmecilik yapacağı iddia ediliyor.
 


Geri Dön