18 / 04 / 2024

Galatasaray Adası'nı asla satmayacağız!

Galatasaray Adası'nı asla satmayacağız!

Galatasaray Spor Kulübü Başkanı Mustafa Cengiz, 29 Eylül'de gerçekleşecek olağanüstü genel kurul öncesi Galatasaray TV'de önemli açıklamalarda bulundu. 



Galatasaray Spor Kulübü Başkanı Mustafa Cengiz, 29 Eylül'de gerçekleşecek olağanüstü genel kurul öncesi Galatasaray TV'de kulüp hakkında merak edilen konulara açıklık getirdi. 

Habertürk Gazetesi'nde yer alan habere göre Galatasaray Spor Kulübü Başkanı Mustafa Cengiz Galatasaray Adası hakkında açıklamalar yaptı. Cengiz şunları söyledi;  "Ada'yı biz yıktırmadık. Ada yıkıldı, Dursun Bey'den sonra devraldım. Kucağımızda bulduk problemi. Yıkan ben değilim, yıkılmasını isteyen de ben değilim. Galatasaray Adası bizim, asla satmayacağız ve asla bir kiralama konusuna girmeyeceğiz" diyen Başkan Cengiz, sözlerine şöyle devam etti: “Ben ada yetkisini istemek zorundayım. İnşallah hukuken adayı yine alacağız. Devlete bu bağlamda çok teşekkür ediyorum. Devlet desteği, benim kara kaşıma, kara gözüme değil; temsil ettiğimiz kitleye ve onu doğru temsil etmemize karşılık veriyor. Duygun Başkanın çok büyük tepki çeken sözcükleri oldu. Bizim ağabeyimiz, başkanımızdır. Ben onun yanlış bilgilendirildiğine inanıyorum. Duygun Abi zamanından ve diğer dönemlerde alınan yetkileri profesyonellerimiz kopyalayarak yaptı. Onlar bunu iyi niyetle söylüyor, Faruk Başkanımı da bu şekilde algılıyorum. Belli bir kesim ise bizden çok rahatsız, belki de rövanşist şekilde hareket ediyorlar.”

Galatasaray Adası davasını er ya da geç kazanacaklarını ve asla satmayacaklarını açıklayan Başkan Cengiz, “Burada bir ortaklığa da girmeyeceğiz. Burada irtifak için çalışıyoruz. Ada üzerinde imar, plan-proje yapmamız gerekiyor. İrtifak hakkımız olursa bunu rahatça yaparız. Ecrimisil olursa, demokrasinin kılıcı gibi kaçak yapılar ile karşılaşma ihtimali üstümüzde olur. Florya ve Riva gitti, elimizde Kalamış, Ada ve Mecidiyeköy Otelleri var diyor insanlar. UEFA’dan yediğimiz cezalar arasında bazı zararlar var. ‘Mustafa cebinden para çıkar koy’ diyenleri duyuyorum. Bizim desteğimiz taraftardan geliyor. Camia budur. Diğer ise şirket. Ben adayı, oteli ayni sermaye olarak cezadan kurtulmak için koyabilirim. Ada yerinde kalacak, tam tersine ayni sermaye olarak koyduğun için buna düğüm atmış olacaksın” dedi. 


Geri Dön