23 / 04 / 2024

Galatasaray Adası’nın akıbeti ne olacak?

Galatasaray Adası’nın akıbeti ne olacak?

Galatasaray'da 29 Eylül'de Olağanüstü Genel Kurulu toplanacak. Toplantıda, Galatasaray Adası’nın akıbeti konusu görüşülecek.



Galatasaray'da 29 Eylül'de gerçekleşecek Olağanüstü Genel Kurulu için gündem maddeleri belirleniyor. Yönetim, 11 maddelik gündem ile üyelerin karşısına çıkmaya hazırlanıyor.

11 maddelik gündem

Milliyet Gazetesi'nden Nevzat Dindar'ın haberine göre, Galatasaray Olağanüstü Genel Kurul için 11 maddelik gündem fazla bulundu. Yönetim hisse satışı için yetki almak istiyor ancak sarı-kırmızılı camia hisse fiyatlarının şu dönemde çok düşük olduğu nedeniyle satışa karşı çıkıyor. 

Hisse satışı için yetki

Hisse satışı için yetkinin alınması durumunda yüzde 16’lık bir satışın düşünüldü ve bunun karşılığında yaklaşık 140 milyon liralık kaynak girdisi hedeflendi. Satışa çıkan üyeler ise, “Yetki verelim ama bu dönemde satış akıllıca değil” açıklamasında bulundu. Ancak yönetim, bu kaynağın borçlar için kullanılacağını açıkladı.

Gayrimenkuller değerlendirilecek

Yönetim tarafından istenen yetkilerden bir diğeri ise gayrimenkullerin değerlendirilmesi. Bununda Mecidiyeköy’deki otel için olduğu iddia ediliyor. Üyelerin merak ettiği bir diğer konu ise Galatasaray Adası’nın akıbeti. Sosyal tesis olarak kabul edilen Galatasaray Adası’nın inşaatı yapacak olan firmaya kiralanabileceği söyleniyor.

Toplantıda en çok merak edilen ise yönetime yetki verilmezse ne olacağı konusu. Bazı üyeler Başkan Mustafa Cengiz’in yönetime devam etmeyeceği sinyalini verdi. Çarşamba günü Galatasaray Lisesi’nde düzenlenecek olan toplantıda 6 aylık konular görüşülecek.
 


Geri Dön