23 / 04 / 2024

Galatasaray, Dumankaya ile yollarını ayırdı!

Galatasaray, Dumankaya ile yollarını ayırdı!

Sezon başında Dumankaya İnşaat firması ile 3 yıllık forma göğüs sponsorluğu anlaşmasına imza atan Galatasaray Kulübü, bu birlikteliği dün akşam itibarı ile sonlandırdı.



Dumankaya İnşaat Grubu’nun ‘Paralel Yapı’ Operasyonu kapsamında yargılanması, sarı kırmızılı yönetimin bu yönde bir tasarrufta bulunmasına neden oldu.


Galatasaray Yönetim Kurulu'nun dün yaptığı toplantıda Dumankaya firmasının durumu konuşuldu ve sözleşme iptali gündeme geldi.


Yöneticilerin tek tek görüşlerini dile getirmelerinin ardından firma ile yolların ayrılması kararı alındı.


Kararın hemen ardından sözleşmenin feshi ile ilgili görüşmelere başlandı ve fesih metni hazırlandı. Dumankaya İnşaat Grubu'nun onay vermesiyle 2016-17 ve 2017-18 sezonları ile ile ilgili mukavele feshedildi.


9 MİLYON TL DAHA ÖNCEDEN TAHSİL EDİLMİŞTİ

Galatasaray Kulübü'nün, söz konusu firmadan bu sezonun parası olan 9 milyon TL'yi tahsil ettiği de belirtildi. Dumankaya İnşaat Grubu, bu paranın yarısını gayrimenkul yarısını ise senet olarak ödemişti.


Hürriyet 


Dumankaya İnşaat'tan ikinci açıklama!


Dumankaya'dan Reysaş GYO açıklaması!


Haber AA'da şu şekilde yer aldı


Galatasaray Kulübü, futbol takımı forma sponsoru Dumankaya İnşaat ile olan sözleşmesini feshetme kararı aldı.


Sarı-kırmızılı kulüp yetkililerinden alınan bilgiye göre, dün yapılan yönetim kurulu toplantısında, Dumankaya İnşaat ile devam eden forma sponsorluğu sözleşmesinin tek taraflı olarak feshedilmesi kararı verildi.


Galatasaray Kulübü Başkanı Dursun Özbek'e yöneticilerin, forma sponsoru firma ile yolların ayrılması konusunda görüş bildirdiği, Özbek'in de bu yönde hareket edilmesi için çalışmaları başlattığı bildirildi.


Dumankaya İnşaat ile yapılan 2+1 yıllık forma sponsorluğu anlaşmasının henüz 6. ayında bulunulurken, sözleşmesinin en kısa sürede feshedilmesi için çalışmalara başlandı. Prosedürün Bursaspor müsabakası öncesi tamamlanmasının planladığı ve Galatasaray takımının bu maça formasında sponsor ismi yer almadan çıkabileceği öğrenildi.


Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığınca Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na "himmet" adı altında finansal destek sağlandığı iddiasıyla yürütülen soruşturma kapsamında, Dumankaya İnşaat'ın sahipleri de şüpheliler arasında gösterilmişti.


AA



Haber Sözcü Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı;


Galatasaray’ın, göğüs reklamı aldığı inşaat şirketi Dumankaya ile sözleşmesi sona erdi. Yönetim, yapılan anlaşmadaki yükümlülüklerini yerine getirmediği için Dumankaya’yı sponsorluktan azletti.

    

Sarı-kırmızılı futbolcular, cuma günü oynanacak Bursaspor maçına, göğüs reklamı olmadan çıkacak. Yönetim, oluşacak zararı karşılamak için başka firmalarla görüşecek.

 

Sezon başında Dumankaya ile anlaşan Galatasaray, Kamuyu Aydınlatma Platformu’na şu açıklamayı yapmıştı:

 

27.10.2015 tarihli Protokol ile Galatasaray Futbol A Takımımızın, Spor Toto Süper Lig ve Türkiye Kupası maçlarında giyeceği forma reklamı ile görünürlük haklarının pazarlanmasını devrettiğimiz bağlı ortaklığımız Galatasaray Gayrimenkul Yatırım ve Geliştirme A.Ş,  ilgili reklam haklarına ilişkin olarak  Dumankaya İnşaat Sanayi ve Ticaret A.Ş ile

 

2015-2016 sezonlarında 9.000.000-TL,

2016-2017 sezonlarında 10.000.000-TL ve

2017-2018 sezonunda 11.000.000-TL  bedel karşılığında sözleşme imzalamıştır.


Sözcü




Bu haber  Ankara  24 Saat Gazetesi'nde şöyle yer aldı:


Galatasaray Kulübü, futbol takımı forma sponsoru Dumankaya İnşaat ile olan sözleşmesini feshetme kararı aldı. 

Sarı-kırmızılı kulüp yetkililerinden alınan bilgiye göre, dün yapılan yönetim kurulu toplantısında, Dumankaya inşaat ile devam eden forma sponsorluğu sözleşmesinin tek taraflı olarak feshedilmesi kararı verildi. Galatasaray Kulübü Başkanı Dursun Özbek'e yöneticilerin, forma sponsoru firma ile yolların ayrılması konusunda görüş bildirdiği, Özbek'in de bu yönde hareket edilmesi için çalışmaları başlattığı bildirildi. Dumankaya inşaat ile yapılan 2+1 yıllık forma sponsorluğu anlaşmasının henüz 6. ayında bulunulurken, sözleşmesinin en kısa sürede feshedilmesi için çalışmalara başlandı. 

Prosedürün Bursaspor müsabakası öncesi tamamlanmasının planladığı ve Galatasaray takımının bu maça formasında sponsor ismi yer almadan çıkabileceği öğrenildi. 


Ankara 24 Saat




Haber Takvim Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı...



Dumankaya, FETÖ davasına girdi. Galatasaray, forma sponsorluğundan vazgeçmek zorunda kaldı. İnşaat şirketinden iki yılda 20 milyon lira alacak olan sarı-kırmızılıların Avrupa’ya gidemeyeceği için yeni sponsor anlaşmasında bu rakamı alması zor görünüyor.


İstanbul merkezli 9 ilde çok sayıda adrese yönelik düzenlenen "FETÖ- PDY" yapılanması operasyonu kapsamında Dumankaya İnşaat'ın Yönetim Kurulu üyeleri tutuklandı. Paralel operasyonun ucu Galatasaray'a dokundu. Sarı-kırmızılılar'ın forma sponsoru olan Dumankaya, anlaşma gereği Galatasaray'a bu sezon için 9 milyon, gelecek yıl için 10 milyon ve 2017-2018 sezonunda 11 milyon olmak üzere toplam 30 milyon TL ödeyecekti. Ancak Dumankaya, terör soruşturmasına dahil olunca zaten mali kriz yaşayan Galatasaray bu paradan da oldu.


15 MİLYON LİRA ZARAR ÇIKACAK


Galatasaray Yönetim Kurulu'nun önceki gün yaptığı toplantıda Dumankaya firmasının durumu konuşuldu ve firma ile yolların ayrılması kararı alındı. Dün de Dumankaya İnşaat Grubu'nun onay vermesiyle 2016- 17 ve 2017-18 sezonları ile ilgili mukavele feshedildi. Galatasaray Kulübü'nün, söz konusu firmadan bu sezonun parası olan 9 milyon TL'yi tahsil ettiği de belirtildi. Ancak bu durum iki yıl için 20 milyon liralık bir gelir kazanacak olan Galatasaray'ı zora soktu. Yaşadığı ekonomik kriz nedeniyle Avrupa kupalarından men edilen, yıldız transfer yapamayacağı gibi elindeki yıldız oyuncuları da kaybeden Galatasaray'ın gelecek yıl forma sponsorluğundan en fazla 3-5 milyon lira kazanabileceği öngörüldü. Paralel operasyonun Galatasaray'a maliyeti iki yıl için yaklaşık 15 milyon TL'yi bulacağı bildirildi. Bu durum sosyal medyada geniş yankı buldu.


Kullanıcılar şu yorumları yaptı:


Galatasaray , formasına göğüs reklamı veren Dumankaya ile sözleşmeyi tek taraflı feshetti 'Dumanolduk' ile anlaştı.

Gülen zaten Galatasaraylı. Ne beddua ettiyse tuttuğu takımı da yaktı...

Vay arkadaş, Pensilvanya ateşi Galatasaray'ı da yaktı.

Dursun Başkan şimdi gidip yeni paralel şirket bulur. Adamlar kime attıysa kurutuyor.

Aman dikkat... Galatasaray'ın bu yıl yaşadığı dram küçük Emrah filmlerinde yok. Para yok, transfer yok, yıldız yok.

Seneye o forma boş çıkar beyler...

Galatasaray gelecek sezon forma reklamı olarak resmi kulüp bilekliğini alacak.

Kabul edelim millet. Gerçekten duman olduk.

Bu kulübü bu hale getirenler utansın.

Fenerbahçe'nin başkanını içeri alanlar, Galatasaray'a sponsor olurlar.

Gün olur devran döner işte. Böylelikle Galatasaray'lı Fethullah Gülen'in bir evine daha ateş düştü.




Takvim



Haber Karar Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı;

 

Galatasaray, göğüs reklamı konusunda anlaştığı Dumankaya ile sözleşmesini feshetme kararı aldı. Hukuksal sorunlar nedeniyle konuyla ilgili resmi açıklama yapılmazken, Bursa maçına futbolcuların göğüs reklamı olmadan çıkması bekleniyor. 


Saha sonuçlan ile bu sezon hayal yıllık anlaşmasının henüz 6. ayında hayal kırıklığına uğrayan Galatasaray, olunmasına karşın en kısa sürede göğüs reklamı konusunda da hayal sonlandırılmasının hedeflendiği kırıklığı yaşadı... Yönetim, göğüs reklamı için anlaştığı Dumankaya İnşaat ile sözleşmesini feshetme karşılaşması öncesi tamamlanma kararı, aldı. Sarı-kırmızılı yönetimin dünkü toplantısında Dumankaya bu maça göğüs reklamı olmaksızın İnşaat ile yapılan sözleşmenin tek çıkabileceği öğrenildi. Anadolu taraflı olarak feshedilmesi yönünde Cumhuriyet Başsavcılığınca, 'himkarar çıktığı öğrenildi. Bu yönde daireler verdiği ve yönetimin hukuk çalışmalarının başlatıldığı belirtildi. ki sorunlar nedeniyle henüz resmi Dumankaya inşaat ile yapılan 2+1 açıklama yapmadığı vurgulandı. 


Karar



Haber Aydınlık Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı;

 

GALATASARAY, futbol takımı forma sponsoru Dumankaya İnşaat ile olan sözleşmesini feshetme kararı aldı. Önceki gün yapılan yönetim kurulu toplantısında, Dumankaya İnşaat ile devam eden forma sponsorluğu sözleşmesinin tek taraflı olarak feshedilmesi karan verildi. Başkan Dursun Özbek'e yöneticilerin, forma sponsoru firma ile yolların ayrılması konusunda görüş bildirdiği, Özbek'in de bu yönde hareket edilmesi için çalışmaları başlattığı bildirildi. Dumankaya İnşaat ile yapılan 2+1 yıllık forma sponsorluğu anlaşmasının henüz 6. ayında bulunulurken, sözleşmesinin en kısa sürede feshedilmesi için çalışmalara başlandı. Galatasaray takımının Bursaspor maçına formasında sponsor ismi yer almadan çıkabileceği öğrenildi. 


Aydınlık



Haber Vatan Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı;


G.Saray yönetimi, Dumankaya İnşaat ile olan 2+1 yıllık forma sponsorluğu sözleşmesini tek taraflı feshetme kararı aldı G.SARAY forma sponsoru Dumankaya İnşaat ile olan sözleşmesini tek taraflı olarak feshetme kararı aldı. Dumankaya İnşaat ile yapılan 2+1 yıllık forma sponsorluğu anlaşmasının henüz 6. ayında bulunulurken, şu ana kadar yarısı senet yarısı gayrimenkul olmak üzere 9 milyon TL'lik ödeme alındı. 


SÖZLEŞMENİN en kısa sürede feshedilmesi için çalışmalara başlanırken prosedürün Bursa maçı öncesi tamamlanmasının planladığı ve G.Saray'ın bu maça formasında sponsor ismi yer almadan çıkabileceği öğrenildi. 


Vatan


Geri Dön