25 / 04 / 2024

Galatasaray Futbol Akademisi Hizmet Binası açıldı!

Galatasaray Futbol Akademisi Hizmet Binası açıldı!

Florya'da GSYİAD tarafından yaptırılan altyapı hizmet binasının açılışı yapıldı!



1905 G.Saraylı Yönetici ve İşadamları Derneği tarafından Metin Oktay Tesisleri'ne yaptırılan G.Saray Futbol Akademisi Hizmet Binası, dün törenle açıldı. Törende konuşan Rijkaard, "En büyük dileğim, Arda gibi oyuncuların altyapıdan yetişmesi. Bu biraz zor ama umarım yetişecektir. Çünkü ekonomik olarak da yararlı" dedi. 

G.Saray Başkanı Adnan Polat, kritik F.Bahçe derbisi öncesi kaptanı Arda Turan'ı adeta şoka soktu. Florya'da dün GSYİAD tarafından yaptırılan altyapı hizmet binasının açılışında biraraya gelen ikilinin yaşadığı diyalog orada bulunan medya tarafından bile anlamlandırılamadı.

Olay şöyle gelişti.. Binanın önünde duran Adnan Polat'ı gören Arda, hemen başkanın yanına gitti. İkili selamlaşır selamlaşmaz Polat, medyanın kendilerine yakınlığını bile bile "Arda dün gece kaçta yattın?" diye sorunca 23 yaşındaki futbolcunun suratı bir anda düştü ve "Başkanım bu duelloyu gazetecilerin önünde yapmasak" diyerek konuyu kapatmaya çalıştı.. Fakat basın mensuplarına rağmen başkan, aynı soruyu tekrar sorunca kaptan da manalı bir cevap verdi: "02.00'de başkanım. Zaten zor kalktım."

Yaşananlar, dışarıdan bakıldığında 'normal' olarak yorumlanabilir ama işin aslı çok başka. Yaklaşık 1 haftadır sarı-kırmızılı yönetimin Arda'nın özel hayatıyla ilgili sıkıntıları tavan yapmış durumda. Hatta futbol şube sorumlusu Haldun Üstünel, kaptanla bu konuyla ilgili bir görüşme bile yaptı.

Fakat dünkü gelişme, bu yaşananların dışa vurumuydu.. Şimdi başkan Adnan Polat'ın 23 yaşındaki kaptanına yaptığı bu gövde gösterisinin zamanlaması tartışılıyor. Çünkü G.Saray, pazar günü 9 yıldır hüsranla ayrıldığı Kadıköy'de F.Bahçe ile karşılaşacak..

İkilinin bu diyaloğundaki zamanlama tartışılıyor ama tartışılmayacak tek şey Arda'nın psikolojik durumu.. Başkanın tavrı sonrası morali sıfırın altına düşen kaptanın can sıkıntısını, Adnan Polat'ın aynı konuşmanın devamında söyledikleri de geçirmedi.. Başkan, gergin konuşma esnasında yanlarına gelen GSYİAD'lı bir yöneticinin "Oyunculara imagemaker lazım" önerisine "Kaptanın entellektüel zekası, bilgisi, ona yeter" diyerek gönül almaya çalıştı ama galiba iş işten geçmişti.

Adnan Polat'ın 'kaptanlar'la ilgili ilginç bir anısı da var.. 1994-95 sezonunda G.Saray Futbol Şube Sorumlusu olan Polat, Falco Götz'ün gidişinin ardından kaptanlığın verildiği Tugay Kerimoğlu'ndan pazubandını kendi elleriyle geri almıştı.. O dönem yaşanan Samsun-Antep-Antalya faciası sonrası kaptan Tugay'dan kaptanlığı geri alan Polat, pazubandını Bülent Korkmaz'a vermişti.

Şimdi başkan Adnan Polat'ın Arda'ya karşı tutumu merak ediliyor.. Genç oyuncudan kaptanlığın alınması sözkonusu değilken, başkanın bir sonraki hamlesi merak ediliyor.

G.Saray'ın efsane golcüsü Hakan Şükür, Arda Turan'la ilgili çok çarpıcı açıklamalar yaptı.. Bir anlamda genç oyuncuya G.Saray kaptanlığını devreden Kral, TRT 1 ekranlarında pazar akşamı şu cümleleri söyledi: "Arda'nın Trabzonspor maçındaki yorgun halini manidar buldum.. Galiba üzerine biraz fazla yük almış gibi geldi.. Bu yaşta bu kadar sorumluluğun altına girmesi onu bu hale getirmiş olabilir. Onu iyi tanırım.. Üzerine fazla yük binmiş gibi duruyordu."

Sezon başında G.Saray'ın kendisini istememesi üzerine Eskişehirspor'la anlaşan Ümit Karan da, Arda ile ilgili ilginç ifadeler kullandı. Pazar akşamı TV8'e konuk olan tecrübeli futbolcu, "Geçen sezon Arda'nın çok yanlışları oluyordu.. Allah'tan biz vardık kulaklarını çektik" açıklamasını yaparken kendisine yöneltilen "Sizin kulağınızı çekmediler mi?" sorusuna ise "Arda şanslı. Kulağını çekecek birileri var. Bizim kimse kulağımızı çekmedi" cevabını verdi.
Vatan/Halid Kayacan


Geri Dön