24 / 04 / 2024

Galatasaray Kulübü İstanbul'un Avrupa yakasında modern bir tesis kuracak!

Galatasaray Kulübü İstanbul'un Avrupa yakasında modern bir tesis kuracak!

Florya Metin Oktay Tesislerine veda kararı alan sarı-kımızılıların bir süredir İngiltere, Fransa, İtalya ve ABD milli takımlarının tesislerini incelediği ortaya çıktı...




Florya Metin Oktay Tesislerine veda kararı alan sarı-kımızılıların bir süredir İngiltere, Fransa, İtalya ve ABD milli takımlarının tesislerini incelediği ortaya çıktı. İngilizlerin St. George's Park Ulusal Futbol Merkezi'ne hayran kalan Cim-Bom, futbolla birlikte diğer branşlarını da yeni spor kompleksine taşımayı planlıyor.


Galatasaray Kulübü, Florya Metin Oktay Tesisleri'ne veda kararı aldı. Sarı-kırmızılılar, profesyonel futbol takımı ile altyapıya ait kamp ve antrenman tesislerinin yer aldığı Florya'dan ayrılarak, İstanbul'un Avrupa yakasında modern bir tesis kurmak için kolları sıvadı. 

Milliyet İNGİLTERE KAMPINDA orge's Park Ulusal Futbol Merkezi'ne tam not veren Galatasaray, ilk etap yurt dışı kamp için Birmingham'ın yolunu tutmuştu. 


450 milyon Galatasaray'ın, Florya Metin Oktay Tesisleri'nde 22 bin 627 metrekare tapulu arazisi bulunuyor. Tesisler ise toplam 110 bin 224 metrekarelik alan üzerinde yer alıyor. DOlÇ İstanbul'un en değerli bölgelerinden Florya'daki arazisini uzun süredir değerlendirmeyi planlayan Galatasaray ön çalışmalarını tamamladı. 


Sarı-kırmızlı kulübün bir süredir İngiltere, Fransa, İtalya ve ABD milli takımlarının kamp tesislerini incelediği ortaya çıktı. Araştırmaların sonunda İngiltere Futbol Federasyonu'na ait St. GeBu yıl başlamayı istiyorlar Galatasaray'ın 450 milyon lirayı bulan borçları, sarı-kırmızılı kulübün Florya Metin Oktay Tesisleri'nden ayrılmak istemesinin önemli sebeplerinden biri olarak gösteriliyor. Cim-Bom, Florya'nın satışından gelecek parayla hem borçlarını azaltmak hem de St. George's Park Futbol Merkezi kalitesinde bir tesise taşınmak istiyor. 

Florya'daki araziyi paraya çevirmek isteyen sarı-kırmızılılar bu yıl yeni tesislerin inşaatına başlamayı hedefliyor. St. George's Park Ulusal Futbol Merkezi'nin bir benzerini kurmayı planlayan Galatasaray, futbolun yanı sıra diğer branşlarını da Avrupa'nın en modern tesislerinden biri olması düşünülen spor kompleksine taşımak istiyor. 


İsimiz kolay değil Selçuk yabancı statüsündeki değişiklik nedeniyle Türk futbolculara daha fazla yük düşeceğine dikkat çekti. 

Elmander de forma rekabetinin artacağını dile getirdi m Galatasaray transferi için görüşmelerini sürdürdüğü Felipe Melo, tvvitter üzerinden sürpriz bir mesaj paylaştı. Brezilyalı futbolcu, n"Gelecek hafta takımımda olmayı umuyorum" diye J^ yazdı. Bu ifadeler, "sarı kırmızılı taraftarı heyecanlandırmaya yetti. 


i Selçuk İnan ve Johan Elmander, Birmingham kampında gündemdeki konuları değerlendirdi. Yeni sezona sıkı bir şekilde hazırlandıklarını belirten Selçuk, "3. kez şampiyon olmak kolay değil ama çok çalışarak ipi yine önde göğüslemek istiyoruz. Beşiktaş, Fenerbahçe, Trabzonspor ve Anadolu kulüpleri zaten çok güçlüler. Ayrıca çok iyi transferler de yaptılar. Yeni sezon çok farklı geçecek diye düşünüyorum" dedi. 


Yabancı statüsündeki değişiklik nedeniyle Türk oyunfc. culara daha fazla yük düşece^ ğinin altını çizen milli oyuncu "Sahadaki yabancı sayısı 1 ¦ %, k A{Talibi çıktıOlympiakos'un, Elmander'in peşinde olduğu ileri sürüldü. Başkan Ünal Aysal'ın, Elmander'in bonservisi konusunda yakın arkadaşı Olympiakos Başkanı Marinakis'e kolaylık aynı "V sağlayacağı iddia Chelsea forması giyen Obi Mikel, Galatasaray'la anlaşmak için yıllık ücretinde indirim yapabileceğini açıkladı. 


Fransız LelOSport'a konuşan Nijeryalı orta saha oyuncusu, "Uzun süredir Chelsea'deyim. Artık ayrılma zamanımın geldiğini düşünüyorum. Galatasaray için senelik ücretimde indirim yapmaya da hazırım" dedi. Haberde, Chelsea'nin Mikel için 16 milyon euro talep ettiği belirtildi. 

Bu arada İtalyan basını, Galatasaray'ın, İtalya'da Milan forması giyen Kevin Prince Boateng'i kadrosuna katmak istediğini savundu. Corriere dello Sport gazetesi, sarıkırmızılı kulübün, orta sahada görev yapan 26 yaşın- v daki Ganalı yıldız için Milan'la temasa geçtiğini yaz- ¦dı. Flaberde, Galatasaray'ın 10 milyon euro bonservisin üstüne çıkması halinde Boateng'i renklerine bağlayabileceği vurgulandı. ¦ BATUHAN BABAOĞLU »uf Dünkü antrenmanda Scott Piri rüzgarı esti. ABD'li kondisyoner önceki gün özel maçta az süre alan oyuncuların pestilini çıkardı. Sıcak havadaki idmanda Kazım, Chedjou, Sneijder, Drogba, Dany, Burak ve Selçuk depar çalışması yaptı. Son deparda Burak ön sırada yer alırken, "Usain Bolt" diye bağırdı. 


Drogba da, "Olimpiyatlar bitmedi mi, böyle nereye hazırlanıyoruz?" ABD'li kondisyoner de, "Haberin yok mu, Bolt İngiltere'de" yanıtını verdi. Yorucu deparların sonunda ise Fatih Terim oyuncularına şaka yaptı: "Bir tane daha!" Öte yandan Toulouse'dan bonservisi alınan Umut Bulut dün İngiltere'ye gelerek kampa katıldı. Milli golcünün transferi bugün resmen açıklanacak. ama kulübedeki iki yabancı yeni sezonda olmayacak. Dolayısıyla Türk oyuncuların yükü artacak. Ancak bu durumun altından kalkacağımıza inanıyorum" diye konuştu. 

edildi. 



Elmander ilk olarak kariyerine Galatasaray'da devam etmek istediğini dile getirdi. İsveçli golcü, "Teklif geldi mi?" sorusuna, "Yorum yapmak istemiyorum. Çünkü Galatasaray'ın oyuncusuyum ve 1 yıl daha sözleşmem var" yanıtını verdi. 

Tecrübeli oyuncu, yabancı statüsündeki değişikliğin hatırlatılması üzerine ise "Yabancılar arasındaki forma rekabeti daha fazla olacak. Forma şansı bulmak kolay değil" yorumunu yaptı. BUTTON GİBİSİN' Drogba enerjisiyle Selçuk'u kendine hayran bıraktı. Selçuk sohbet ettiği 35 yaşındaki yıldızı, sinemada Brad Pitt'in oynadığı, yaşı ilerledikçe gençleşen Benjamin Button'a benzetti. 


Nevzat Dindar- Mustafa Alkaç/Milliyet Gazetesi


Geri Dön