28 / 03 / 2024

Galatasaray: TOKİ stadı devredemiyor. Çünkü büyük eksikler var!

Galatasaray: TOKİ stadı devredemiyor. Çünkü büyük eksikler var!

TOKİ stadı devredemiyor. Çünkü büyük eksikler var.GSGM de biz de stadı alamıyoruz. Başka bir kulübün dağın başındaki tesisine 4.5 milyon dolara asfalt döken bürokrat, Hayır biz sizin işinizi yapamayız dedi



Galatasaray Kulübünün  dünkü divan kurulu toplantısında yönetim adına eleştirileri yanıtlayan başkan yardımcısı Adnan Öztürk, Türk Telekom Arenanın çatısı ve yapılmayan yolları nedeniyle Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğüne sitem etti.  Bir önceki yönetimi de eleştiren Öztürk,  TOKİ  , stadı devredemiyor.

Çünkü büyük eksikler var. GSGM Burası benim, tabela asın diyor. Başka bir kulübün dağın başındaki tesisine 4.5 milyon dolara asfalt döken bürokrat, bize Hayır, sizin işinizi yapamıyoruz dedi diye konuştu.

Malın sahibi GSGM, biz ise sadece kiracıyız

Adnan Öztürk, şunları söyledi:  Arenanın açılışında politik hayatta hiç de sürpriz olmayan bazı olaylar olmuştur. G.Saray bu stadı belli imzalara dayanarak yaptırmıştır. Bazı bürokratların iş bitirme şevki de gitmiştir. Politikacılar seçimde oy hesabı yapabilir ama seçimden sonra hepsi devlet adamı olurlar. Biz de devlet adamları ile muhatap oluyoruz. Birilerinin kapısında yatsak da yollar için gerekli ödeneği çıkarma şansımız yok. Bu projede silsile var. Malın sahibi GSGMdir. 49 yıllığına üst hakkını almış kiracıyız. Taşeronların neredeyse hepsi mahkemelik. TOKİ stadı devredemiyor.

Tabelayı asın diyorlar ama...

Çünkü statta çok büyük eksikler var. GSGM de Burası benim, tabela asın dediği stadı teslim alamıyor, biz de alamıyoruz. Stadın açılış zamanlaması her yönüyle çok yanlıştır. Başka bir kulübün dağın başındaki tesisine 4.5 milyon dolara asfalt döken bürokrat, hayır biz sizin işinizi yapamayız dedi. Avrupaya giden bir otobanın ortasına üst geçit yaptırmak kolay değil. Galatasaray olarak masrafını biz karşılayalım diyecek halde değiliz.

Geçmiş yönetim manevra yaptı

Çatı ile ilgili G.Sarayda çok büyük tartışmalar oldu. Olması gerekiyor dedik. Geçmiş yönetimimiz güzel bir manevra yaptı, Bizim paramız yok çatıyı yaptıramıyoruz dedi, inşaat firmasını stadın içini yaptırdılar. Çelikten yapılmış çatılarda bir tane paletin uçması bile mideyi çok ciddi şekilde bulandırır. Sinek küçük ama mide bulandırıyor. 12 metreye 3 metre. 50 kglik panel saha içine değil otobana bile düşseydi çok üzücü neticeler ortaya çıkabilirdi.

Kalamışta izin almadan inşaat yapmışlar

Riva ruhsatının elimizden gitmemesi için temel atma işlemlerine başladık. Kalamışta hiç izin alınmadan bina yapmışlar. Binanın yıkılması ve sadece 2 kat olması konusunda anlaşmaya varıldı.

Tüzüğün içinden çıkılmıyor

Galatasaray camiası bir travma yaşadı, mali genel kurulu geride bıraktı, ibraasızlıklar oldu. Çok övündüğümüz tüzüğün aslında nasıl içinden çıkılmaz bir tüzük olduğu ortaya çıktı mahkeme kapılarına gidildi.

Banka borcu 239 milyon TL

ÖZHAN Canaydının başkanlığı dönemindeki 2007 yılı mali raporu ile 31 Mayıs 2011 mali raporunu karşılaştıran İrfan Aktar, rakamlardaki artışlara dikkat çekti: 2007 yılında vadesi geçmiş borç yokken, 2011de 95 milyon TL olmuş. Uzun vadeli borç 88 milyon TLden 281 milyon TLye, toplam borç 224 milyon TLden 632 milyon TLye, borç alacak farkı 184 milyon TLden 513 milyon TLye çıkmış. Uzun vadeli banka borcu 50 milyon liradan 136 milyon lira olmuş. Toplam banka borçları 66 milyon liradan 239 milyona gelmiş.

Divanda tartışma

GALATASARAY Divan Kurulu Başkanı İrfan Aktar, kulübe üye alımıyla ilgili evraklar üzerinden değil mülakatla gerçekleşen bir sistem gerektiğini savunurken, yaptığı eleştiri sonrası eski yönetici Taner Akınla tartıştı. Aktar, Bakıyorsunuz adam kağıt üzerinde sorunsuz ama üye olduktan sonra akli dengesi bozuk çıkıyor. Galatasarayla da hiçbir ilgisi yok. Sonra biz uğraşıyoruz dedi.

25 milyon dolar borç ödedik

Yüzde 4.46 hisse satıldı. Bu hisselerden 32 milyon 300 bin TL nakit para geldi. 10 milyon 800 bin TL kulüp için kullanıldı. Sportif AŞye olan borçlar için 21.5 milyon TLsi kullanıldı. Sportif AŞnin halkın elinde olan oranı yüzde 20.8dir. Bu dönemde 25 milyon dolar banka kredi borcumuzu geri ödedik. Kredi limitimiz var ama ipotek şansımız yok çünkü 3 yıl için gelecek bütün gelirler kırılmış durumda.

Işın Beye teşekkür ediyorum

Işın Çelebiye her fırsatta hiç rahatsız olmadan teşekkür ediyorum. Işın Bey disiplin kuruluna sevk edilmedi ama her gün medyada G.Sarayda ihtilal ve askeri darbe yok. Bunun için G.Sarayda idam da yok. Kendisini rahmetli bir başbakanımıza benzetmiş.
Hürriyet/Ali Naci KÜÇÜK


Geri Dön