20 / 04 / 2024

Galatasaray Üniversitesi'ne geçici çatı yapılacak!

Galatasaray Üniversitesi'ne geçici çatı yapılacak!

Galatasaray Üniversitesi’nin Ortaköy’deki 145 yıllık tarihi binasının 3 yıl önce yanan çatısı, sonunda onarılıyor. Çatı örtüsü yapılması işi ihalesini Güryapı Restorasyon aldı...




Galatasaray Üniversitesi’nin Ortaköy’deki 145 yıllık tarihi binasının 3 yıl önce yanan çatısı, sonunda onarılıyor. “Galatasaray Üniversitesi Ortaköy Yerleşkesi Tevfik Efendi Sahil Sarayı Geçici Koruyucu Çatı Örtüsü Yapılması İşi” ihalesini, Çamlıca Camii ve Kabe’nin revaklarını da yapan Güryapı Restorasyon Taahhüt ve Ticaret A.Ş. aldı. Binanın restorasyonu sırasında kış koşullarından zarar görmemesi için yapılacak koruyucu çatıya Koruma Kurulu da onay verdi. Binanın restorasyon projesi onaylandıktan sonra geçici çatı yıkılıp yenisi yapılacak.


Galatasaray Üniversitesi ne geçici çatı yapılacak!


Kültür ve Turizm Bakanlığı, İstanbul 3 Numaralı Kültür Varlıklarını Koruma Müdürlüğü’nün 26 Haziran 2015 tarihli kararı doğrultusunda, Galatasaray Üniversitesi Ortaköy Yerleşkesi Tevfik Efendi Sahil Sarayı Geçici Koruyucu Çatı Örtüsü yapılması işine başlandı. 1 milyon 99 bin 780 liraya mal olacak çatı, bu yıl sonunda bitecek. 



Hürriyet




Geri Dön